Φωτιά σε δεξαμενή που περιείχε ως πρώτη ύλη ένα υλικό από πλαστικό ξέσπασε σήμερα το πρωί, σε εργοστάσιο στην Αυλίδα Ευβοίας. 

Ακολούθησε έκρηξη, ενώ στο σημείο έφτασαν πολύ γρήγορα 60 άντρες από τη Χαλκίδα, Αθήνα, Λιβαδειά, Θήβα, Οινόφυτα, Ιστιαία και Καρπενήσι. Με τον συντονισμό του διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων Θεσσαλίας-Στερεάς, Μάριου Αποστολίδη και των διοικητών Εύβοιας και Χαλκίδας, Σίμου Αποστόλου και Περικλή Κουλκουβίνη, επετεύχθη ο περιορισμός της φωτιάς μόνο στην συγκεκριμένη δεξαμενή, και στη συνέχεια η ολική κατάσβεσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, οι διπλανές δεξαμενές υπέστησαν μικροζημιές αλλά χάρη στην αυτοθυσία των ανδρών της πυροσβεστικής και του συστήματος πυρασφάλειας που διαθέτει το εργοστάσιο δεν άναψαν από την φωτιά. Το θερμικό φορτίο ήταν τόσο πολύ, κάνοντας την κατάσταση άκρως επικίνδυνη για τους ίδιους.

Σε ανακοίνωση της η εταιρεία AKFA ABEE, στην οποία ανήκει το εργοστάσιο, αναφέρει:

Σήμερα  Σάββατο  21/3/2020 και ώρα 08:30 π.μ εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε μία εκ των δεξαμενών που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας μας, στον Όρμο μικρού Βαθέως Αυλίδας.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρωταρχική  μέριμνά μας σε άμεση συνεργασία με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Λιμενικού σώματος, την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Χαλκιδέων, της Αστυνομίας καθώς  και τη συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού ασφαλείας, ήταν η εκκένωση των εγκαταστάσεων και η εφαρμογή του συστήματος εκτάκτων αναγκών,  που είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά και να αποφευχθεί η επέκτασή της.

Οι συντονισμένες προσπάθειες τόσο των ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος όσο και του εξειδικευμένου προσωπικού της επιχείρησης,  που εφάρμοσαν τις διαδικασίες ασφαλείας, οδήγησαν επιτυχώς στην ολική  κατάσβεση της πυρκαγιάς και στην προστασία των εργαζομένων, καθώς όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Στο πλαίσιο, επίσης, της κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας μας θα θέλαμε να διευκρινίσουμε,  ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως κίνδυνος επιβάρυνσης  του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας από ενδεχόμενες αναθυμιάσεις και καπνούς.

Η Διοίκηση της εταιρείας εκφράζει τις ευχαριστίες της στο Αρχηγείο του  Πυροσβεστικού Σώματος για την άμεση κινητοποίησή του καθώς και τον συντονισμό της όλης επιχείρησης κατάσβεσης καθώς και  σε όλους τους φορείς και υπηρεσίες που  συνέδραμαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Η αυστηρή τήρηση των προβλεπομένων μέτρων και η έγκαιρη ενεργοποίηση όλων των αρμοδίων διασφάλισαν την επιτυχή και γρήγορη αντιμετώπιση του συμβάντος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης