Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Πιθανή απόπειρα εμπρησμού, είτε από αμέλεια, είτε με δόλο, σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα, 12 Αυγούστου, στο δάσος Φασίδερη, που βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές της Εκάλης με τη Νέα Ερυθραία. Πρόκειται για ένα μεγάλο αστικό δάσος, στο οποίο μάλιστα ζουν και αλεπούδες, το οποίο όμως όπως φαίνεται έχει αφεθεί στην τύχη του, καθώς είναι εντελώς αφρόντιστο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεσημέρι της Δευτέρας αστυνομικός που περνούσε από το σημείο (οδός Αμαρυλλίδος) είδε να αναδύονται καπνοί. Αμέσως πλησίασε με ένα μπουκάλι νερό και έσβησε ο ίδιος την εστία, βιντεοσκοπώντας το συμβάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

 

 

Στη συνέχεια ως όφειλε, κάλεσε την Πυροσβεστική και κατέφθασε η Ανακριτική Υπηρεσία. Όπως εκτιμούν οι πυροσβέστες, το γεγονός είναι ιδιαίτερα ύποπτο, καθώς στο σημείο δεν υπάρχουν στοιχεία που να δικαιολογούν την ανάφλεξη λόγω ζέστης (π.χ. μπουκάλια ή αποτσίγαρα). 

Αντιθέτως, αυτό που παρατήρησαν οι αξιωματικοί του ανακριτικού είναι ότι η γωνία της ξύλινης επιφάνειας που άρπαξε φωτιά ήταν επιμελώς καθαρισμένη από πευκοβελόνες, ώστε ο άγνωστος ή οι άγνωστοι που επιχείρησαν να βάλουν τη φωτιά, να προλάβουν αφού προκαλέσουν την ανάφλεξη, στη συνέχεια να απομακρυνθούν. Δεν αποκλείεται βέβαια η πυρκαγιά να προκλήθηκε κι από αμελή ενέργεια κάποιου περαστικού.

Όπως σχολιάζουν κάτοικοι της περιοχής στο zougla.gr, το δάσος Φασίδερη έχει εγκαταλειφθεί και αποτελεί «πυριτιδαποθήκη» στα βόρεια προάστια. Οι κάτοικοι το τελευταίο διάστημα έχουν οργανωθεί και παρακολουθούν σεμινάρια προστασίας από τις πυρκαγιές. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης