Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει σήμερα το πρωί η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε δασική έκταση στο Λιβίσι, στη Νέα Μάκρη Αττικής.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς δεν απειλεί σπίτια σε κοντινή απόσταση, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενώ έχει οριοθετηθεί.

Η φωτιά άλλαξε κατεύθυνση κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ τελικά δεν απομακρύνθηκαν κάτοικοι από τα σπίτια τους, αφού δεν θεωρήθηκε πως διέτρεξαν κίνδυνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 06.30 επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. Στην προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετέχουν 138 πυροσβέστες με 44 οχήματα.

Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 43 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 46 πυροσβέστες με 23 οχήματα από το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων και επτά ομάδες του πεζοπόρου τμήματος με 49 πυροσβέστες.

Στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας και των ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες με εθελοντικά οχήματα και η ΕΛ.ΑΣ.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών.

Εκεί βρέθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο οποίος εξήρε το έργο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης και των όμορων δήμων, οι οποίοι σε αγαστή συνεργασία συνέδραμαν καταλυτικά προκειμένου η φωτιά να μη λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Εκτροπή κυκλοφορίας

Με τη λεωφόρο Μαραθώνος να παραμένει ανοιχτή και στα δύο ρεύματα, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε εκτροπές της κυκλοφορίας, κυρίως σε κάθετα στενά. Συγκεκριμένα, εκτροπή κυκλοφορίας γίνεται στα εξής σημεία:

-στην οδό Σπύρου Λούη, από το ύψος της Μαραθώνος

-στην οδό Περιπάτου, από το ύψος της Σπύρου Λούη και

-στην οδό Αγίας Μαρίνας, από το ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος.

 

 

 

 

 

 

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης

 

 

Σαφείς ενδείξεις για εμπρησμό

Σε δηλώσεις τους στο zougla.gr τόσο ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης όσο και ο δήμαρχος Νέας Μάκρης Στέργιος Τσίρκας ανέφεραν ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για εμπρησμό στη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι στο ίδιο σημείο εκδηλώθηκε πριν από δύο ημέρες και πάλι φωτιά, η οποία κατά τη γνώμη του δεν προήλθε από φυσικά αίτια, ενώ προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι μετά το ξέσπασμα της πρώτης εστίας δημιουργήθηκε νέα, 45 λεπτά αργότερα, σε απόσταση 500 μέτρων από το πρώτο μέτωπο.

Οι δηλώσεις του δημάρχου Νέας Μάκρης

 

Οι δηλώσεις του περιφερειάρχη Αττικής

 

Φωτογραφίες από χρήστες των social media:

Επιμέλεια: Άλκης Αποστολόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης