Την πλήρη αποζημίωση από τις ζημιές που υπέστησαν τριάντα επτά ιδιοκτήτες από την καταστροφική πλημμύρα που προκάλεσε ο χείμαρρος «Θολοπόταμος» με υπαιτιότητα της αναδόχου εταιρείας «ΜΗΧΑΝΙΚΗ» στις Τοπικές Κοινότητες Αιγείρας και Κραθίου Αιγιάλειας αναλαμβάνει η ΕΡΓΟΣΕ, όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Στυξ» ο Γ. Αθανασόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ και περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος Π.Ε. Αχαΐας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αθανασόπουλος, έπειτα από τη διαπίστωση της Ειδικής Επιτροπής Ελέγχου της «ΕΡΓΟΣΕ», καταλογίστηκαν ευθύνες στην εργοληπτική εταιρεία «ΜΗΧΑΝΙΚΗ», διότι είχε διακόψει τις ασφαλιστικές εισφορές που είχε υποχρέωση να καταβάλει λόγω της σύμβασης που είχε υπογράψει. Η ΕΡΓΟΣΕ θα αποζημιώσει τους πληγέντες κατοίκους από την πλημμύρα και ακολούθως θα εισπράξει από την ανάδοχο εταιρεία «ΜΗΧΑΝΙΚΗ» το αντίστοιχο ποσό είτε μέσω των εγγυητικών επιστολών ή από οφειλές της ΕΡΓΟΣΕ προς την εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «ΕΡΓΟΣΕ» προβαίνει σε αυτή την ενέργεια διότι η «ΜΗΧΑΝΙΚΗ» είχε εγκαταλείψει την κατασκευή του έργου της ΝΣΓ Κιάτου Πατρών και επιπλέον διότι δεν είχε ασφαλίσει το έργο ως όφειλε.

Η αποζημίωση για τους τριάντα επτά ιδιοκτήτες που έχουν υποβάλει αντίστοιχες αιτήσεις με το ύψος των ζημιών που υπέστησαν θα οριστεί από Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, το οποίο διορίστηκε στις 12 Ιουλίου 2012 από την «ΕΡΓΟΣΕ» και θα ολοκληρώσει το έργο του εντός του Αυγούστου.

Ύστερα από αυτήν την ενέργεια της ΕΡΓΟΣΕ, παίρνει τέλος το δράμα των πληγέντων από την καταστροφική πλημμύρα, αφού θα αποκατασταθούν όλες οι ζημιές που προέκυψαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: aigialeianews
Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης