Zougla Newsroom

Η γειτονιά όπου γεννήθηκε η Ειρήνη Μελισσαροπούλου στην Αγιάσο της Λέσβου είναι ανάστατη εδώ και τρεις ημέρες. Η οικογένειά της και ο πατέρας της ο αστυνομικός βρίσκονται σε απόγνωση μετά τη σύλληψη της κοπέλας στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,5 κιλά κοκαΐνη στην χειραποσκευή της. Όπως είναι φυσικό, όλοι προσπαθούν να μάθουν τι συνέβη και πως έμπλεξε το κορίτσι σε αυτή την ιστορία με αποτέλεσμα να είναι τώρα φυλακισμένη στις φυλακές ανηλίκων του Χονγκ Κονγκ, 14 χιλιόμετρα από τη μεγάλη ασιατική πόλη.

Η κοπέλα την τελευταία φορά που είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς της εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να ταξιδέψει μέχρι την Κίνα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε καταφέρει και πολλά. Κάτι μικροδουλίτσες στη Θεσσαλονίκη ως χορεύτρια και κάποιες λίγες φωτογραφίσεις με ρούχα από μικρές βιοτεχνίες, αυτή ήταν η μικρή επαγγελματική της δραστηριότητα. Κάποια στιγμή αποφάσισε να μεταβεί στην Καλαμάτα για να σπουδάσει όπως έλεγε σε ένα ΙΕΚ. Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε στους γονείς της. Την τελευταία φορά που μίλησαν στο τηλέφωνο η Ειρήνη βρισκόταν στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας. Κι εδώ αρχίζει το μυστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ειρήνη πείστηκε από τον μεσάζοντα πως οι Κινέζοι ενδιαφέρονται για νέα ψηλά κορίτσια Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την Αγιάσο της Λέσβου, η 19χρονη μετέβη στην Αντίς Αμπέμπα με την προτροπή ενός μεσάζοντα προκειμένου να ταξιδέψει την Κίνα. Τα λίγα πράγματα που ξέρουν οι γονείς της συνοψίζονται στα εξής:

Η Ειρήνη πείστηκε από τον μεσάζοντα πως οι Κινέζοι ενδιαφέρονται για νέα ψηλά κορίτσια που θα έμπαιναν στον κόσμο του κινεζικού μόντελινγκ. Ο μεσάζοντας μάλιστα της είχε πει πως οι Κινέζοι είχαν μελετήσει το «book» της, δηλαδή το άλμπουμ με τις επαγγελματικές φωτογραφίες της που δεν ήταν άλλωστε και πολύ πλούσιο και είχαν εγκρίνει την μετάβασή της στο Χονγκ Κονγκ. «Έχουν ενθουσιαστεί μαζί σου. Στην Κίνα δεν έχουν τέτοια ψηλά κορίτσια σαν εσένα», της είπε ο μεσάζων και συνέχισε… «Σε ζήτησαν και θα σε αναδείξουν», συμπλήρωσε. Αυτά ισχυρίζονται οι γονείς στο φιλικό τους περιβάλλον στην Αγιάσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποκαλύπτεται όμως και το ουσιαστικότερο μέρος αυτής της συνομιλίας του μεσάζοντα με το 19χρονο κορίτσι. Την ίδια στιγμή που της έλεγε τα πολύ ευχάριστα νέα από την Κίνα για την επαγγελματική της προοπτική, της έδινε στο χέρι και το εισιτήριο για το Χονγκ Κονγκ.

Όμως υπάρχει μια μικρή αλλά και ουσιαστική λεπτομέρεια. Κλείνοντας τη συζήτηση ο μεσάζων της είπε: «Κοίταξε να δεις, πάρε και αυτά τα γλυκά που είναι σιροπιαστά και μοιάζουν με μπακλαβά να τους τα δώσεις εκεί στην Κίνα. Τα εκτιμούν κάτι τέτοια εκεί κάτω». Και της έδωσε το κουτί με τα γλυκά. Η 19χρονη όπως ήταν φυσικό έβαλε το κουτί στην χειραποσκευή της και ανέβηκε στο αεροπλάνο. Το κουτί ήταν καλά συσκευασμένο καθότι σιροπιαστός μπακλαβάς για να μην στάξουν τα υγρά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Φτάνοντας στο Χονγκ Κονγκ, οι τελωνειακοί υπάλληλοι του αεροδρομίου έμπειροι και ψυλλιασμένοι προφανώς άνοιξαν το κουτί και βρήκαν τα 2,5 κιλά κοκαΐνη.

Αυτά ισχυρίζεται η οικογένεια της Ειρήνης Μελισσαροπούλου στην Αγιάσο της Λέσβου. Ποια είναι η αλήθεια και ποιες είναι οι ανακρίβειες θα το πληροφορηθούμε στην πορεία.

Στη φυλακή ανηλίκων στο Χονγκ Κονγκ ήδη την επισκέφθηκε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας, κ. Μαλούκος ενώ αναμένεται να την επισκεφθεί και ο μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής κος Νεκτάριος τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι συνθήκες κράτησής της είναι καλές, αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε η ελληνική προξενική αρχή. Την υπόθεση ανέλαβε ο γνωστός ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος νωρίτερα την Παρασκευή είχε προβεί σε δηλώσεις στο zougla.gr.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του νεαρού μοντέλου, κ. Σάκη Κεχαγιόγλου, για την υπόθεση ενημερώθηκε και ο μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής κ. Νεκτάριος, ο οποίος πρόκειται να αιτηθεί να συναντηθεί με την 19χρονη προκειμένου να της συμπαρασταθεί.

Ο κ. Κεχαγιόγλου, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η οικογένεια της κοπέλας αλλά και το γραφείο του βρίσκονται πλέον σε αναζήτηση μεγάλου ποινικού γραφείου στο Χονγκ Κονγκ για την εκπροσώπηση της 19χρονης.

Ακούστε τις δηλώσεις του:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης