Σε λευκό κλοιό έχουν ντυθεί από τις μεταμεσονύχτιες ώρες πολλές ορεινές κυρίως περιοχές των Χανίων, με το σύνολο του κρατικού μηχανισμού να βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν.
Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν και προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην ασφαλή μεταφορά των μαθητών, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα:
Το δημοτικό και το νηπιαγωγείο στο Έλος Κισσάμου, τα σχολεία στην Κάνδανο και το δημοτικό σχολείο Ροδοβανίου, το γυμνάσιο και λύκειο Σφακίων, το δημοτικό σχολείο Ασκύφου, το δημοτικό σχολείο Χώρας Σφακίων, το δημοτικό σχολείο Βουβά, το νηπιαγωγείο Πατσιανού, τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σε Σκηνέ και Φουρνέ του δήμου Πλατανιά και το δημοτικό σχολείο Κατοχωρίου Κεραμειών.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, «στους περισσότερους οδικούς άξονες η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά. Στο οδικό δίκτυο από Κράπη προς Ίμπρο και από Λάκκους προς Ομαλό οι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω χιονόπτωσης, ωστόσο και στα δύο σημεία επιχειρούν μηχανήματα προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία».
Κλειστά σχολεία στα νησιά του Β. Αιγαίου

Κλειστά λόγω των χιονοπτώσεων και των παγετών παραμένουν σήμερα σχολεία στα νησιά του βορείου Αιγίου.

Σύμφωνα με αποφάσεις των δημάρχων των αντίστοιχων δήμων, κλειστά παραμένουν σήμερα: στη Λέσβο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αγίας Παρασκευής, του Μανταμάδου, καθώς και της Νάπης. Στη Χίο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Βολισσού, των Καρδαμύλων, του Αγίου Γεωργίου Συκούση και του Θολοποταμίου. Τέλος, στην Ικαρία κλειστές παραμένουν όλες οι σχολικές μονάδες του νησιού.

Θεσσαλονίκη

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στον Δήμο Χαλκηδόνος, καθώς, κατόπιν του ολικού παγετού που επικρατεί από τις βραδινές ώρες και αφού εκτιμήθηκε εκ νέου η κατάσταση, αποφασίστηκε να μη λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι διευθυντές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων, παρακαλούνται να βρίσκονται κανονικά στη θέση τους, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση των σχολικών συγκροτημάτων (δίκτυα θέρμανσης-ύδρευσης) σε συνεργασία με τον δήμο».

Για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων του δήμου αύριο, Τετάρτη 9/1, θα βγει νέα ανακοίνωση, αφού συνεκτιμηθεί η κατάσταση των σχολικών μονάδων, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Παράλληλα, κλειστά θα μείνουν σήμερα αρκετά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί μέχρι χθες το βράδυ.
Σε ό,τι αφορά στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον Δήμο Λαγκαδά, όπως επίσης και οι δομές των ΙΕΚ, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και οι παιδικοί σταθμοί. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν και τα σχολεία στους Δήμους Βόλβης, Δέλτα και Ωραιοκάστρου, καθώς και το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου.
Σε ό,τι αφορά στον Δήμο Θέρμης, τα σχολεία θα είναι ανοιχτά στις Δημοτικές Ενότητες Θέρμης (δηλαδή σε Θέρμη, Τριάδι, Ν. Ραιδεστό, Ταγαράδες και Ν. Ρύσιο), και Βασιλικών (δηλαδή σε Βασιλικά, Αγ. Αντώνιο, Αγ. Παρασκευή και Σουρωτή εκτός από το σχολείο της Περιστεράς). Στη δημοτική Ενότητα Μίκρας ανοιχτό θα είναι μόνο το 2ο ΓΕΛ Μίκρας (κτίριο ΙΕΚ Θέρμης). Κλειστά θα είναι τα σχολεία σε όλη τη Δημοτική Ενότητα Μίκρας (Κάτω Σχολάρι, Καρδία, Πλαγιάρι, Τρίλοφος) εκτός του 2ου ΓΕΛ Μίκρας (κτίριο ΙΕΚ Θέρμης), το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά. Χωρίς κανένα πρόβλημα λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Θέρμης και τα περισσότερα ΚΔΑΠ.
Κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα σχολεία στη Δημοτική Ενότητα Χορτιάτη (Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Εξοχή και Φίλυρο) του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Πυλαία και Πανόραμα και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλο τον δήμο.
Στον Δήμο Νεάπολης -Συκεών δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Συκιές και Πεύκα, και θα ανοίξουν σε Νεάπολη και Άγιο Παύλο. Σε όλες τις δημοτικές ενότητες θα λειτουργήσουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.
Για προληπτικούς λόγους θα παραμείνουν κλειστά στα σχολεία στον Δήμο Καλαμαριάς και θα ανοίξουν κανονικά στις 9 Ιανουαρίου, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Παύλου Μελά.
Ανοιχτά θα είναι τα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία στους Νομούς Κιλκίς και Πέλλας, καθώς και τα σχολεία στους Δήμους Βέροιας και Αλεξάνδρειας Ημαθίας, ενώ στις 09.15 θα ανοίξουν τα σχολεία στον Δήμο Νάουσας. Στη Χαλκιδική, κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στους Δήμους Κασσάνδρας, Νέας Προποντίδας, Πολυγύρου και Αριστοτέλη. Σε ό,τι αφορά στην Πιερία ανακοινώθηκε ότι κλειστά θα είναι τα σχολεία στον Δήμο Κατερίνης.
Αναστολή μαθημάτων στο ΑΤΕΙ-Θ. Κανονικά η λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών

Στο μεταξύ, αναστέλλονται για σήμερα τα μαθήματα στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ-Θ), ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι διοικητικές υπηρεσίες, με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου.

«Μετά τη σφοδρή χιονόπτωση της Παρασκευής και του Σαββάτου ήδη από την Κυριακή επιχειρήθηκε η διάνοιξη όλων των κεντρικών αρτηριών του Ιδρύματος με μηχανήματα του ΤΕΙ και του Δήμου ΔΕΛΤΑ. Ακόμη, ρίχτηκε αλάτι επανειλημμένα για να μη δημιουργηθεί πάγος εκ νέου. Ευχαριστούμε τον δήμαρχο ΔΕΛΤΑ και τους υπάλληλους του δήμου καθώς και τους υπαλλήλους του Ιδρύματός μας που κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες κατάφεραν να ανοίξουν το ίδρυμα. Επειδή όμως οι καιρικές συνθήκες θα συνεχίσουν να είναι δύσκολες, αποφασίστηκε να ανασταλούν τα μαθήματα για την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, ώστε να επιλυθούν πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν από το νέο κύμα κακοκαιρίας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης