Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφήνεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο αστυνομικός που κατηγορείται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, που εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, στις αρχές Αυγούστου.

Όπως είναι γνωστό, μετά την απολογία του ο 28χρονος αστυνομικός είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και πήρε τον δρόμο για τις φυλακές, ωστόσο στις 22 Αυγούστου 2019, δια των συνηγόρων του κ.κ. Στέλιου Κιουρτζή και Ιωάννη Κοκκινογένη, προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου ζητώντας την αντικατάσταση του εντάλματος προσωρινής κράτησης που έχει εκδοθεί σε βάρος του, «με οποιονδήποτε περιοριστικό όρο κρίνει το Συμβούλιο και δη και αυτόν του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση για τον οποίο και συναινεί»,  όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην αίτηση του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστικό συμβούλιο συνεδρίασε και έκανε δεκτή την αίτηση του 28χρονου, ο οποίος πλέον αποφυλακίζεται με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, της εμφάνισης του δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 5.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως από την πρώτη στιγμή, ο 28χρονος αστυνομικός δηλώνει αθώος και αρνείται τα όσα του καταλογίζονται, κάτι που επεσήμανε τόσο κατά την απολογία του (προανακριτικά και κατά την κύρια ανάκριση) όσο και στην προσφυγή που κατέθεσε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος στην αίτηση του αναφερόταν ιδιαιτέρως  στις καταθέσεις των δύο συγκατηγορουμένων του, αλλά και σε άλλα στοιχεία της δικογραφίας από τα οποία δεν αποδεικνύονται – όπως τόνιζε-  ότι διακινούσε ναρκωτικές ουσίες,  όπως κατηγορείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 28χρονος τόνισε επίσης το γεγονός ότι στην κατοχή του δεν βρέθηκαν συσκευασίες, ούτε μετρητά χρήματα, ούτε κινητά τηλέφωνα, ούτε καρνέ με σημειώσεις, ούτε ζυγαριές ακριβείας, αλλά ούτε καν απλές ζυγαριές, που είναι ευρήματα που ανακαλύπτονται σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις όσων πράγματι έχουν σκοπό να διακινήσουν και να κυκλοφορήσουν εν γένει ναρκωτικές ουσίες, με αποτέλεσμα να προκύπτει ξεκάθαρα ότι κανένας τέτοιος σκοπός δεν υπήρχε.

Μάλιστα,  αναφέρθηκε και στα όσα έχει δηλώσει ο 48χρονος συγκατηγορούμενός του ο οποίος και στο παρελθόν έχει απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα και ο οποίος έχει δηλώσει ότι οι ουσίες που εντοπίστηκαν ανήκαν σε αυτόν και επρόκειτο ως εξαρτημένο άτομο να τις χρησιμοποιήσει ο ίδιος. Σημειώνεται πως τόσο ο 48χρονος όσο και η 31χρονη σύζυγός του, μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ ο 28χρονος αστυνομικός είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Σε ό,τι αφορά την ποσότητα κάτω του ενός γραμμαρίου που εντοπίστηκε στο σπίτι που διαμένει στη Νότια Ρόδο, ο 28χρονος εξήγησε ότι πιθανότατα να την έφερε κάποιο από τα άτομα που επισκέπτονταν τον συγκάτοικο του.

Τέλος,  για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο σπίτι του 48χρονου ανέφερε ότι βρέθηκαν σε άλλο χώρο από αυτόν που φιλοξενούνταν ο 28χρονος με τη φίλη του τις τελευταίες πέντε ημέρες πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης, χρονικό διάστημα κατά το οποίο είναι αδύνατον να είχε προλάβει να καλλιεργήσει δενδρύλλια κάνναβης και να είχαν αναπτυχθεί τόσο πολύ.

Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στις διακρίσεις που έχει λάβει από τις διάφορες στις νευραλγικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. που έχει υπηρετήσει.

Η καταγγελία της απόπειρας κλοπής και οι συλλήψεις για τα ναρκωτικά

Υπενθυμίζεται πως το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται το απόγευμα της Κυριακής 11 Αυγούστου 2019 όταν ενημερώθηκε η αστυνομία, ότι στο σπίτι σε χωριό της Νότιας Ρόδου,  όπου διέμενε ο 28χρονος αστυνομικός μαζί με 25χρονο ομογενή, είχε γίνει απόπειρα κλοπής και είχε εντοπιστεί μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ακατέργαστης κάνναβης.

Από την προανάκριση των αστυνομικών προέκυψε ότι η ποσότητα αυτή ανήκε στον 28χρονο αστυνομικό – σύμφωνα και με την κατάθεση που έδωσε ο ομογενής συγκάτοικος του.

Στη συνέχεια,  διαπιστώθηκε ότι ο 28χρονος διέμενε το τελευταίο διάστημα πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης, μαζί με την ανήλικη σύντροφο του και τους γονείς της σε άλλο χωριό της Ρόδου. Πράγματι,  σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Δίωξης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, εντόπισαν τον 28χρονο στο σπίτι της κοπέλας του, στη Δημοτική Ενότητα Αρχαγγέλου.

Εκεί παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 9 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2,2 μέτρα φυτεμένα σε πλαστικές συσκευασίες και σε αύλιο-υπαίθριο χώρο
• ακατέργαστη κάνναβη βάρους 6,7 γραμμάρια
• φυτικά αποσπάσματα από αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης βάρους 320 γραμμάρια

• 2 ναρκωτικά δισκία
• 12 Σπόροι κάνναβης
• σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών
• 2 φυσίγγια και κάλυκας φυσιγγίου πυροβόλου όπλου

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, ο 48χρονος δήλωσε στους αστυνομικούς πως μέρος της ποσότητας των ναρκωτικών που είχαν εντοπιστεί ανήκε στον 28χρονο αστυνομικό!

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 28χρονο, τον 48χρονο πατέρα και την 31χρονη σύζυγό του, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε συμπεριλαμβάνονταν η 16χρονη κόρη του ζευγαριού και ο 25χρονος ομογενής συγκάτοικος του αστυνομικού.

Πηγή: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης