Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, μετά τις απολογίες τους, οι δύο από τους τέσσερις αλλοδαπούς από το Ισραήλ που συνελήφθησαν από τελωνειακούς και λιμενικούς, λίγη ώρα αφότου ήρθαν στη Ρόδο με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά, έχοντας στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου που επέβαιναν, 20,5 κιλά κοκαΐνη και περίπου 75 κιλά ναρκωτικών χαπιών!

Πρόκειται για έναν 61χρονο εργολάβο κλιματιστικών και τον 30χρονο οδηγό του οι οποίοι απολογούμενοι, συνοδευόμενοι από τον συνήγορό τους κ. Μιχάλη Καντιδενό, αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται, ωστόσο με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας πήραν τον δρόμο για τις φυλακές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά τους άλλους δύο συγκατηγορούμενούς τους, τον 78χρονο καπετάνιο του ιστιοφόρου σκάφους και τον 61χρονο επιβαίνοντα, που επίσης αρνήθηκαν την οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής τους δύο φορές το μήνα (1η και 16η του μηνός) στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 10.000 ευρώ έκαστος, τα οποία χρήματα θα πρέπει να καταβάλουν έως τις 17 Απριλίου.

Συνήγορος υπεράσπισης των δύο που προφυλακίστηκαν είναι ο κ. Ηλίας Σπυρλιάδης, ενώ για τους δύο που αφέθηκαν ελεύθεροι παραστάθηκαν οι κ.κ. Στέφανος Καψάλης και Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 61χρονος ο οποίος φέρεται και ως ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης επεσήμανε ακόμα μία φορά πως είναι άτομο με αναπηρία 100% καθώς έχει χάσει και τα δύο χέρια του και έχει προσθετικά μέλη. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να είναι καν αυτοεξυπηρετούμενος για αυτό και στα ταξίδια που κάνει, έχει μαζί του τον 30χρονο υπάλληλο και βοηθό του. Ο 61χρονος τόνισε ότι διαθέτει μαζί με τον γιο του στην πατρίδα του επιχείρηση και πως όπως αποδεικνύεται και από το διαβατήριό του έρχεται συχνά στη Ρόδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά τα ναρκωτικά, είπε πως δεν γνώριζε την ύπαρξή τους και πως ουδεμία σχέση έχει με αυτά! Όπως ο ίδιος εξήγησε το αυτοκίνητο με το οποίο ήρθε στη Ρόδο το είχε αγοράσει από τον Ολλανδία σε προηγούμενο ταξίδι του και το είχε σταθμεύσει στο πάρκινγκ του «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα για περίπου ενάμιση μήνα που έλειπε. Όταν λοιπόν επέστρεψε στη χώρα μας, πήρε το αυτοκίνητο χωρίς ποτέ να ανοίξει το καπό και ταξίδεψε με ένα συμβατικό πλοίο στη Ρόδο.

Ο 61χρονος τόνισε εξάλλου πως τα ναρκωτικά ήταν μέσα στο πορτ παγκάζ χωρίς να είναι κρυμμένα ή κάτι άλλο και πρόσθεσε πως χωρίς να γνωρίζει έγινε ακούσιος μεταφορέας. Ο ίδιος αναφορικά με το σήμα που του έγινε από τους Τελωνειακούς για να σταματήσει, δήλωσε ότι φορούσαν συμβατικά ρούχα και δεν μπορούσε να αναγνωρίσει ότι ήθελαν να του κάνουν έλεγχο, ενώ επεσήμανε πως η σύλληψή τους έγινε σε καφετέρια κοντά στο λιμάνι όπου κάθισαν για καφέ, γεγονός που αποδεικνύει ότι αν γνώριζαν για τα ναρκωτικά, σίγουρα θα προσπαθούσαν να διαφύγουν ή ακόμη και να κρυφτούν.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στην απολογία του και ο 30χρονος «βοηθός» ο οποίος επανέλαβε τα όσα δήλωσε ο 61χρονος.

Οι δύο άλλοι Ισραηλινοί, ο 61χρονος και ο 78χρονος που συνελήφθησαν για τη μεταφορά του ιστιοφόρου σκάφους με το οποίο σύμφωνα με το Λιμενικό, τα ναρκωτικά θα ταξίδευαν στη Μέση Ανατολή, αρνήθηκαν και αυτοί τα όσα τους καταλογίζονται.

Ειδικότερα, βάσει των ίδιων πληροφοριών οι δύο άνδρες δήλωσαν ότι είναι «skippers» δηλαδή επειδή τους αρέσει να ταξιδεύουν αναλαμβάνουν να μεταφέρουν σκάφη από το ένα μέρος στο άλλο, με μικρή ή ακόμη και καθόλου αμοιβή.

Το ίδιο έγινε και στην περίπτωση αυτή όπου ο 61χρονος τους ζήτησε να μεταφέρουν το ιστιοφόρο σκάφος στο νησί της Ρόδου. Μάλιστα για τη μεταφορά αυτή έλαβαν μόνο 900 ευρώ από τα οποία κάλυψαν τα έξοδα του ταξιδιού τους, τα καύσιμα του σκάφους, ενώ όπως είπαν ακόμη και τα εισιτήρια επιστροφής στη χώρα τους τα πλήρωσαν οι ίδιοι από την τσέπη τους.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας ο 61χρονος και ο 30χρονος πήραν τον δρόμο για τις φυλακές, ενώ ο 78χρονος και ο 61χρονος αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους.

Πηγή: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης