Κορυφώνεται η αγωνία για τον εντοπισμό των  δύο δυτών 65 και 30 ετών, με καταγωγή από την Τσεχία και το Ιράν, αντίστοιχα, οι οποίοι αγνοούνται από χθες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου.

Οι δύο δύτες είχαν πάει το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Σώκαστρο για υποβρύχιες δραστηριότητες εντός σπηλιάς σε βάθος περίπου 45 μέτρων και έκτοτε αγνοούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας ακόμη φίλος τους, τσεχικής καταγωγής, που βούτηξε μαζί τους, αναφέρει πως ρεύματα και θολούρα στο βυθό είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει την επικοινωνία με τους άλλους δύο δύτες.

Ο ίδιος ειδοποίησε το Λιμενικό Σώμα και άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες στις οποίες συμμετέχουν ένα πλωτό του Λιμενικού Σώματος, παραπλέοντα σκάφη, καθώς και ομάδα ιδιωτών δυτών, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι καλές. 

Με το πρώτο φως της ημέρας, στις έρευνες εντοπισμού συμμετέχουν τέσσερις βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. με μπουκάλες αερίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό λουόμενου στην Αρτέμιδα

Στο μεταξύ άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες του λιμενικού σώματος για τον εντοπισμό ενός 54χρονου αλλοδαπού που είχε μεταβεί απογευματινές ώρες χθες για μπάνιο στην περιοχή Σιλιβάνι Αρτέμιδας.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του, που αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου εντός της ημέρας, συμμετέχει ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, τέσσερα οχήματα από ξηράς, ένα ναυαγοσωστικό και ένα αλιευτικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης