Το Συμβούλιο της Επικρατείας καλείται να κρίνει τις ρυθμίσεις που επιβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού στις λαϊκές αγορές, «μπλοκάροντας» τις μετακινήσεις των παραγωγών, αλλά και των πωλητών αγροτικών προϊόντων, από τη μία περιφέρεια στην άλλη, εντός της χώρας.

Η Πανελληνία Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων και Πωλητών Λαϊκών Αγορών προσέφυγε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατά της κοινής υπουργικής απόφασης που ρυθμίζει το καθεστώς λειτουργίας των λαϊκών αγορών, ζητώντας την αναστολή και την ακύρωσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην προσφυγή χαρακτηρίζονται τόσο η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Προστασίας του Πολίτη (Δ1α/Γ.Π.οικ.20040/22.3.2020) όσο και η σχετική εγκύκλιος που ακολούθησε, αντισυνταγματικές, παράνομες και αντίθετες στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία στην αίτησή της την ώρα που απαγορεύεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών, εφόσον απαιτείται η μετακίνηση των παραγωγών και των αγροτικών προϊόντων, από περιφέρεια σε περιφέρεια επιτρέπεται, στους ίδιους παραγωγούς, να τροφοδοτούν την κεντρική αγορά των Αθηνών με τα προϊόντα τους, χωρίς να διακινδυνεύεται η υγεία των πολιτών.

Μάλιστα υπογραμμίζει πως η επίμαχη απαγόρευση θα επιφέρει αύξηση στην τιμή των αγροτικών προϊόντων που διατίθενται στις λαϊκές αγορές συμπληρώνοντας ότι θα σταματήσει να υπάρχει επάρκεια αγροτικών προϊόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το θέμα θα αποφανθεί το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης