Τα τελευταία χρόνια αρκετά είναι τα τροχαία ατυχήματα αλλά και δυστυχήματα με τρένα τα οποία έχουν συμβεί στη χώρα μας. Πιο πρόσφατο είναι αυτό στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης που στέρησε τη ζωή σε δύο άτομα και προκάλεσε τον τραυματισμό ακόμα επτά ανθρώπων. Συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 6 άτομα ενώ δεκάδες είναι οι περιπτώσεις για τις οποίες δεν έχει διευκρινιστεί εάν επρόκειτο για αυτοκτονίες. 

Μερικά από τα σημαντικότερα ατυχήματα και δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί με τρένα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ Λιανοκλαδίου και Τιθορέας:

Ένα τρένο με 120 επιβάτες το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, εκτροχιάστηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 2013 κοντά στον σταθμό του Ασωπού, στο τμήμα μεταξύ Λιανοκλαδίου και Τιθορέας.

Μια γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ το ατύχημα προκλήθηκε όταν δύο αγελάδες βρέθηκαν μπροστά στην αμαξοστοιχία, με αποτέλεσμα η μηχανή και ένα βαγόνι να φύγουν από τις ράγες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κομοτηνή:

Τραγικό θάνατο βρήκε ο οδηγός αυτοκινήτου που τις 24 Αυγούστου του 2015 συγκρούστηκε με τρένο στην Κομοτηνή. Το τροχαίο σημειώθηκε στην διάβαση στο χωριό Σώστη, όταν, ο οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου με γερμανικές πινακίδες δεν πρόσεξε και προσπάθησε να διασχίσει τις ράγες του ΟΣΕ την στιγμή που περνούσε η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα ο οδηγός να βρει τραγικό θάνατο ενώ το Ι.Χ. καταστράφηκε πλήρως.

Σέρρες:

Ένα περίπου χρόνο πριν από την τραγωδία που σημειώθηκε στο Άδενδρο και συγκεκριμένα στις 16 Μαΐου του 2016 δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δύο ακόμη τραυματίστηκαν έπειτα από σύγκρουση δύο βαγονιών του ΟΣΕ στις Σέρρες.

Το δυστύχημα συνέβη στις 13.00 το μεσημέρι στη σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Χρυσού και Τούμπας Σερρών κατά τη διάρκεια τεχνικών εργασιών, όταν ένα μηχάνημα συντήρησης σιδηροδρομικών γραμμών συγκρούστηκε με ψεκαστικό σταθερής τροχιάς του ΟΣΕ.

Η σύγκρουση των οχημάτων έγινε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δύο εργάτες που επέβαιναν στο ψεκαστικό όχημα.

Παλαιοφάρσαλα:

Ατύχημα με τρένο σημειώθηκε στις 15 Ιουλίου του 2016 στα Παλαιοφάρσαλα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επιβάτες.

Κατά την αλλαγή της μηχανής στον σιδηροδρομικό σταθμό η μηχανή έπεσε με μεγάλη δύναμη πάνω στο βαγόνι που πήγε για να «κουμπώσει», με αποτέλεσμα από τη σύγκρουση να υπάρξουν τραυματίες.

Λιανοβέργι:

Στις 12 Σεπτεμβρίου του 2016 στο Λιανοβέργι ένα τρένο σε αφύλακτη σιδηροδρομική διάβαση παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα ένα κωφό αγόρι.

Ο 25χρονος Ρομά ψάρευε σε παρακείμενο κανάλι κοντά στις γραμμές του τρένου και δεν αντιλήφθηκε το τρένο το οποίο κατευθύνονταν στο σημείο όπου και βρίσκονταν.

Θεσσαλονίκη:

Την Παρασκευή 20 Απριλίου του 2017 λίγο μετά τις 5:30 σημειώθηκε σοβαρό ατύχημα. Ένας 47χρονος άνδρας παρασύρθηκε από τρένο του ΟΣΕ που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, στον σιδηροδρομικό σταθμό Διαλογής στην περιοχή του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου.

Για την ανάσυρση του άτυχου άνδρα κλήθηκαν στο σημείο δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Κάτω Τιθορέα:

Στις 23 Απριλίου του 2017 ατύχημα σημειώθηκε στην Κάτω Τιθορέα, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες νταλίκα με τούρκικες πινακίδες, διέσχιζε την σιδηροδρομική διάβαση και εμβολίστηκε στο πίσω μέρος από την αμαξοστοιχία Intercity που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

Το τρένο παρέσυρε το βαρύ όχημα για λίγα μέτρα με την μηχανή του να βγαίνει εκτός γραμμής χωρίς, όμως, να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης