Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας
Επιμέλεια: Τίνα Δελησταμάτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν κάτοικοι το απόγευμα της Τετάρτης, στην πλατεία Αναλήψεως Βριλησσίων, κατά της διεκδίκησης ακινήτων από το Δημόσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος των Βριλησσίων κ. Μανιατογιάννης, μίλησε στην κάμερα του Zougla.gr και τόνισε ότι αυτό που συμβαίνει είναι μία κατάφωρη αδικία εις βάρος των κατοίκων και άμεσα θα πρέπει να ληφθούν μέτρα από τους αρμόδιους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ανδριανός Παναγιώτης, εκπρόσωπος των κατοίκων της εκτός σχεδίου περιοχής και κάτοικος Βριλησσίων, εξέφρασε την αντίθεσή του σε αυτήν την ενέργεια του Δημοσίου και τονίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει μία νομοθετική ρύθμιση που θα λύσει την αδικία αυτή.

Υπενθυμίζεται, ότι την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες, μαζί με εκπροσώπους της πολιτικής εξουσίας και φορείς της πόλης. Ενώ στη συνάντηση εξέδωσαν και ψήφισμα.

Το ψήφισμα που εξέδωσε η επιτροπή

«Mε αφορμή την άσκηση αγωγών εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου κατά δεκάδων ιδιοκτητών ακινήτων τόσο σε εντός σχεδίου πόλης όσο και σε εκτός σχεδίου πόλης περιοχές του Δήμου Βριλησσίων οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Ξένου Μανιατογιάννη, ανοικτή συνάντηση όλων των θιγόμενων ιδιοκτητών.

Όλοι οι συμμετέχοντες, αφού συζήτησαν αναλυτικά και διεξοδικά τη σοβαρότητα και το μέγεθος του θέματος που έχει δημιουργηθεί, αποφάσισαν ομόφωνα:

Δηλώνουν για μία ακόμη φορά την απίστευτη αναστάτωση, αγανάκτηση και την ψυχική ταραχή που έχει προκληθεί σε δεκάδες οικογένειες από την αιφνίδια και παντελώς απρόβλεπτη ενέργεια του Δημοσίου να διεκδικεί άδικα την περιουσία τους.

Καταδικάζουν αυτήν την ενέργεια του Δημοσίου, λίγες μάλιστα ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας για την οριστικοποίηση των αρχικών εγγραφών στο Κτηματολογικό Γραφείο Αμαρουσίου για την περιοχή
των Βριλησσίων.

Απαιτούν την άμεση λήψη, έως τη συμπλήρωση των δικαστικών προθεσμιών, από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας όλων εκείνων των αναγκαίων μέτρων για την οριστική επίλυση του θέματος.

Απαιτούν την άμεση απόσυρση των αγωγών εκ μέρους του Δημοσίου τουλάχιστον για αυτές που στρέφονται για ακίνητα εντός σχεδίου πόλης και για τα οποία συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Ν. 3127/2003.

Κρίνουν ως θετικές τις μέχρι σήμερα ενέργειες του Δημάρχου Βριλησσίων και υποστηρίζουν τις προτάσεις που έχει καταθέσει εκ μέρους του Δήμου Βριλησσίων όπως παράταση προθεσμίας για την
οριστικοποίηση αρχικών εγγραφών, νομοθετική πρόβλεψη για αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει ανακύψει και αντιστοίχων περιπτώσεων που θα προκύψουν στο μέλλον καθώς και ό,τι άλλο
κριθεί σκόπιμο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης