Γιώργος Αρκουλής

Ο πανεπιστημιακός Δημήτρης Κόκορης (Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης), με θητεία στη λογοτεχνική θεωρία και κριτική, στο κεφάλαιο «ποδοσφαιρική λογοτεχνία», ξεχωρίζει ως πρύτανη τον ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη με αντιπρυτάνεις τους νεότερους Νάσο Βαγενά και Γιώργο Μαρκόπουλο (αν και δεν είναι οι μόνοι που έγραψαν για το αγαπημένο τους άθλημα, για να προσθέσει η ταπεινότητά μου τον επίσης ποιητή της γενιάς του’ 70 Νίκο Λάζαρη, ο οποίος υπήρξε στα νιάτα του σπουδαίος παίκτης).
Αυτός ο πρόλογος στο σημερινό σημείωμα έχει σημασία, αφού στις επτά το απόγευμα, στο βιβλιοπωλείο «Εν Πλω» της Χαριλάου Τρικούπη 4-6, η «Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ» ετοίμασε εκδήλωση, που τη χαρακτηρίζει «συγκινητική μέθεξη ποιητικής και εικαστικής δημιουργίας». Η βραδιά είναι αφιερωμένη στον σπουδαίο ποιητή Γιώργο Μαρκόπουλο («Κρυφός κυνηγός», «Ωδή στον παίκτη της ΑΕΚ Χρήστο Αρδίζογλου») και στον σημαντικό ζωγράφο Νίκο Οικονομίδη, και οι δύο ιδρυτικά μέλη της «Λέσχης».
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Μαρκόπουλος (Βραβείο Καβάφη, Κρατικό βραβείο Ποίησης, Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών) θα διαβάσει ποιήματά του και θα συζητήσει για την τέχνη του αλλά και για την ΑΕΚ με το κοινό. Ο εικαστικός Οικονομίδης (22 ατομικές εκθέσεις και πολλές ομαδικές στο εξωτερικό) θα εκθέσει έργα του εμπνευσμένα από την ομάδα της ΑΕΚ.

Όπως και να ‘χει, θεωρώ την εκδήλωση προκαταβολικά ενδιαφέρουσα και μακάρι να βρεθούν στο βιβλιοπωλείο κάποιοι φανατικοί οπαδοί, από αυτούς που πιστεύουν ότι η αγάπη τους προς το ιστορικό σωματείο της ΑΕΚ είναι οι ύβρεις εναντίον των αντιπάλων και η ρίψη φωτοβολίδων από τις εξέδρες.
Όσο για τη «Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ», μπορεί να έχει μικρή έως τώρα θητεία στα πολιτιστικά πράγματα της «Ένωσης», εντούτοις το πάθος των ανθρώπων της (Χηνάς, Σηφάκης, Λεβέντης, Δευτεραίος, Τσιμόγιαννης κ.ά.) δείχνει τον δρόμο Πολιτισμού σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αθλητικούς συλλόγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης