Τις θερμές του ευχαριστίες εξέφρασε ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι, προς τον απερχόμενο Έλληνα πρέσβη στο Κάιρο Μιχαήλ Χρήστο Διάμεση, ο οποίος ολοκληρώνει στις 9 Σεπτεμβρίου την αποστολή του στην Αίγυπτο.

Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός δήλωσε τη μεγάλη του ικανοποίηση για τη συμβολή του Έλληνα διπλωμάτη στην ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών καθώς και στην τριμερή συνεργασία με την Κύπρο. Παράλληλα, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Διάμεση για τα νέα του καθήκοντα, που καλείται να αναλάβει ως πρέσβης της Ελλάδας στην Τουρκία, τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο ευχαρίστησε θερμά για την τρίχρονη συνεργασία που είχε τόσο με τον ίδιο τον πρωθυπουργό όσο και με όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης για τα θέματα που αφορούν τις δύο χώρες, των οποίων η συνεργασία βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών σε όλους τους τομείς.

Επίσης, ο κ. Διάμεσης ενημέρωσε τον Αιγύπτιο Πρωθυπουργό για το γεγονός ότι στο Κάιρο θα τον διαδεχτεί από τις 14 Σεπτεμβρίου ο Έλληνας Πρέσβης κ. Νίκος Γαριλίδης, που γεννήθηκε στο Πορτ Σαΐντ της Αιγύπτου, σπούδασε στην Αμπέτειο Σχολή του Καΐρου και ο οποίος αποτελεί γέννημα – θρέμμα του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, γεγονός για το οποίο εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης