Δεύτερος θάνατος που για ορισμένους χαρακτηρίζεται «περίεργος», μιας και ερευνάται αν έχει κάποια σχέση με την πολύκροτη πλέον «υπόθεση Επστάιν».

Ο μεγιστάνας των μέσων μαζικής ενημέρωσης και ο πρώην εργατικός βουλευτής Robert Maxwell (πατέρας της Ghislaine Maxwell, συντρόφου του Jeffrey Epstein αλλά και συνεργάτη σε εγκληματικές δραστηριότητες) κηδεύτηκε στην Ιερουσαλήμ μετά από «κατά λάθος», πτώση του από  το σκάφος του – που φέρει την άτυχη ονομασία “Lady Ghislaine”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο Maxwell Sr ήταν  «περιουσιακό στοιχείο»  της ισραηλινής  Mossad που «χρησιμοποίησε το τεράστιο δίκτυο συνδέσεών του και δημοσίευσε πλατφόρμες για να εκτελέσει συντακτικές παρεμβάσεις πάνω στα αγορασθέντα περιουσιακά του στοιχεία για να επηρεάσει τους εχθρούς και τους φίλους, εξασφαλίζοντας την φερεγγυότητα του στην ξένη κυβέρνηση που τον στρατολόγησε για κατασκοπεία»  όπως αποκαλύπτει εκτενές άρθρο του “Counterpunch”.

Η  αυτοκρατορία του Robert Maxwell ήταν το προπαγανδιστικό όργανο των συμφερόντων που εξυπηρέτησε, επιβλέποντας την ταχεία ανάπτυξή του και την απόπειρα προσέγγισής του σε όλη την υδρόγειο.

Βρισκόταν πίσω από την επιτυχημένη προσπάθεια της ισραηλινής υπηρεσίας κατασκοπείας να εγκαταστήσει παράθυρα στο λογισμικό που προοριζόταν για κυβερνητική χρήση, επιτρέποντας στους Ισραηλινούς έναν άμεσο αγωγό στο τεράστιο δίκτυο υπολογιστών εγκαθιστώντας  κακόβουλο λογισμικό που δεν μπορούσε να ανιχνευθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη στιγμή του θανάτου του, ο μεγαλοεπιχειρηματίας ήταν υπό έρευνα επειδή είχε καταχρασθεί συνταξιοδοτικές εισφορές των εταιρειών του για να καλύψει τις ζημίες που προκλήθηκαν από τις πολλαπλές και απερίσκεπτες εξαγορές του και να χρηματοδοτήσει   τρόπο ζωής πολυτέλειας που του απολάμβανε και μοιραζόταν με φίλους όπως ο Henry Kissinger και η Barbara Walters .

Αλλά και ο Epstein είχε οικονομικό μερίδιο στο ξεκίνημά του  (με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Άμυνας του Ισραήλ και αργότερα τον Πρωθυπουργό Ehud Barak) με διασυνδέσεις στην αμυντική βιομηχανία του Ισραήλ που παρέχει υποδομή για υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ως πλατφόρμα χειρισμού κλήσεων. Λαμβάνοντας υπόψη τη σύνδεση της εταιρείας με τη «στρατιωτική νοημοσύνη», δεν θα ήταν δύσκολο να δημιουργηθούν υποψίες για κάποια από τα άλλα ‘ειδικά’ χαρακτηριστικά αυτού του λογισμικού.

Ο Epstein, όπως και ο Maxwell, έθεσε τις βάσεις για δραστηριότητες ισραηλινής κατασκοπείας μέσω των συμφερόντων του σε εταιρείες με πολιτική ατζέντα που αποκρύπτεται στα προϊόντα που προορίζονται για διεθνείς εξαγωγές.

Αν βγουν σωστές όλες αυτές οι υποθέσεις, ο «φιλάνθρωπος playboy» προσπαθούσε να κολακεύει τους φίλους του με υψηλό προφίλ για να τους καταστήσει συνεργάτες σε αυτό που ισοδυναμεί με τον νομικό ορισμό της προδοσίας.

Οι συγκεκαλυμμένες δραστηριότητες του Epstein έχουν αδιαμφισβήτητη πραγματικές συνέπειες για τον καθένα στο διεθνές ραντάρ του Ισραήλ.

Τα πραγματικά εγκλήματα του Epstein  ξεπερνούν τους βιασμούς παιδιών και σειρά των αποτρόπαιων σεξουαλικών κατηγοριών εναντίον του.

Ο φακός του New York Post πέτυχε την  Ghislaine Maxwell, σύντροφο του νεκρού πλέον Epstein, και την φωτογράφησε σε φαστφουντάδικο  στο Λος Άντζελες, ενώ διιάβαζε βιβλίο για τις ζωές (και θανάτους) των εργολάβων της CIA.

Η Maxwell, 57 ετών, έτρωγε μπιφτέκι, τηγανητές πατάτες την περασμένη Δευτέρα, διαβάζοντας “Το Βιβλίο της Τιμής: Οι Μυστικές Ζωές και Θάνατοι των Εργαζομένων της CIA» Το μπέστε σέλερ του δημοσιογράφου Ted Gup.

Καθισμένη μοναχή με συντροφιά έναν σκύλο, δήλωσε έκπληκτη στον φωτογράφο: “Λοιπόν, υποθέτω ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που θα τρώω εδώ!”

Σύνταξη Κώστας Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης