Άλλα δύο κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 επιβεβαιώθηκαν στη Λιβύη, μετά το πρώτο που είχε εντοπιστεί στις αρχές της εβδομάδας, με τους διεθνείς οργανισμούς να προειδοποιούν ότι θα επέλθει καταστροφή στη χώρα αν εξαπλωθεί η ασθένεια.

Τα δύο νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Τρίπολη και τη Μιζράτα, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Νόσων, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Το πρώτο κρούσμα ήταν ένας άνδρας που είχε επιστρέψει πρόσφατα στη Λιβύη από το εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λιβύη βρίσκεται σε συνεχή κρίση μετά την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι το 2011 και έχει στην ουσία διχαστεί στα δύο, με δύο αντίπαλες κυβερνήσεις στο ανατολικό και το δυτικό τμήμα της. Αυτήν την εβδομάδα, ξεκίνησαν και πάλι συγκρούσεις σε πολλά μέτωπα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και άλλες διεθνείς υπηρεσίες προειδοποιούν ότι λόγω των μαχών θα είναι πολύ δυσκολότερο να ανακοπεί η διάδοση του ιού στη Λιβύη. Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ζητήσει την άμεση κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους.

Στις συγκρούσεις που ξέσπασαν την Παρασκευή στα νότια προάστια της Τρίπολης και σε μια περιοχή ανάμεσα στη Μιζράτα και τη Σύρτη, δεκάδες μαχητές σκοτώθηκαν και από τις δύο πλευρές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης