Η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου της FrieslandCampina Hellas για το 2019 στο εργοστάσιο παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων που διαθέτει στην Πάτρα, έχει αρχίσει, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κωνσταντίνος Μαγγιώρος.

Όπως αναφέρει ο κ. Μαγγιώρος, το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πορείας και μακροχρόνιας στρατηγικής της εταιρείας. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει επέκταση βιομηχανικών κτηρίων και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού παραγωγής με τα αντίστοιχα συστήματα ελέγχου και αυτοματισμών. «Με την επένδυση αυτή θα αυξηθεί η παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου στην Πάτρα κατά 50%» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Μαγγιώρος ενώ προσθέτει ότι η ετήσια παραγωγή του εργοστασίου ανέρχεται στους 75.000 τόνους γαλακτοκομικών προϊόντων, που μεταφράζονται σε 76 εκατομμύρια τεμάχια προϊόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μαγγιώρος μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ επισημαίνει ότι το 2011 η FrieslandCampina αποφάσισε τη μεταφορά της παραγωγής γάλακτος από τη Γερμανία στο πρότυπο εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ της Πάτρας, «στηρίζοντας έτσι έμπρακτα την ελληνική οικονομία, αλλά και επενδύοντας στην ισχυροποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη στην ελληνική αγορά».

Οκτώ χρόνια μετά, αναφέρει ο κ. Μαγγιώρος, «η επιλογή αυτή έχει δικαιωθεί πλήρως, καθώς η ανάπτυξη του ΝΟΥΝΟΥ και των τοπικά παραγομένων προϊόντων έχουν οδηγήσει στην πλήρη αξιοποίηση της παραγωγικής δυναμικότητας. Έτσι, φέτος η FrieslandCampina Hellas υλοποιεί νέα επένδυση για την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου».

Σημειώνεται ότι η FrieslandCampina Hellas αποτελεί μέλος της Royal FrieslandCampina, μίας εταιρείας με μακρά συνεταιριστική ιστορία 150 χρόνων. Στην Ελλάδα, έχει παρουσία με τη μάρκα ΝΟΥΝΟΥ 90 χρόνια. Η FrieslandCampina Hellas, με έδρα την Αθήνα, έχει την ευθύνη και εποπτεία για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που περιλαμβάνει την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες 9 χώρες της Βαλκανικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης