Δύο βραβεία κέρδισε ο Δήμος Γλυφάδας στα Greek Green Awards, που απονεμήθηκαν στο πλαίσιο της τρίτης διεθνούς έκθεσης «Verde.tec»: Ένα βραβείο για τη «Διαχείριση στερεών αποβλήτων – ανακύκλωση» και ένα για την «Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση».

Χάρη στη μεγάλη και συστηματική προσπάθεια που γίνεται στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Γλυφάδας και στις νέες γραμμές ανακύκλωσης που δημιούργησε η δημοτική αρχή, το 2018 τα απορρίμματα από τη Γλυφάδα που κατέληξαν στο ΧΥΤΑ Φυλής μειώθηκαν κατά 14% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2017. Έτσι, ο Δήμος Γλυφάδας ανακυκλώνει τα απορρίμματα του σε ποσοστό 21%, δηλαδή σε ποσοστό-ρεκόρ για τα μέχρι σήμερα δεδομένα του. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι όλοι οι Δήμοι της Αττικής πληρώνουν 49 ευρώ για κάθε τόνο απορριμμάτων που εναποθέτουν στο ΧΥΤΑ Φυλής. Συνεπώς, εκτός από το προφανές περιβαλλοντικό όφελος, με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Γλυφάδας εξοικονομεί τουλάχιστον 320.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με πολλή και συστηματική δουλειά ο Δήμος μας εξοικονομεί πόρους και ενέργεια και συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο καθαρού, υγιεινού και ποιοτικού περιβάλλοντος για όλους», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, που ευχαρίστησε την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Άννυ Καυκά για την προσήλωσή της στην προσπάθεια αυτή και όλους τους εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας, για την τεράστια και καθημερινή προσπάθεια να είναι η Γλυφάδα καθαρή και νοικοκυρεμένη.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης