Πριν από έναν χρόνο ο Όλυμπος βρισκόταν κυριολεκτικά μεταξύ ζωής και θανάτου.

Η εικόνα με τις ανοιχτές πληγές στο σώμα του χαριτωμένου αυτού σκύλου, που γυρνούσε αβοήθητος στους δρόμους του Σχηματαρίου, κυριολεκτικά έκοβε την ανάσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν φοβισμένος, καθώς είχε πέσει θύμα κακοποίησης. Τον είχαν κάνει να φοβάται τους ανθρώπους κι έτσι χρειάστηκε να περάσουν πέντε ολόκληροι μήνες για να καταφέρουν να τον πιάσουν, προκειμένου να τον περιθάλψουν.

Έναν χρόνο αργότερα ο συμπαθής σκύλος, ηλικίας τριών ετών, είναι ασφαλής και ζει στιγμές ξεγνοιασιάς  στη Γερμανία, όπου μία οικογένεια Ελλήνων συγκινήθηκε από την ιστορία του και τον υιοθέτησε.

Έστω κι αργά, ο Όλυμπος βιώνει την αγάπη, που τόσο του είχε λείψει τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Όλυμπος όπως είναι σήμερα:

Ο Όλυμπος όπως ήταν πριν από έναν χρόνο:

H περιπέτεια του Ολύμπου

Η ιστορία του Ολύμπου είχε συγκινήσει αρκετό κόσμο, που είχε προσφερθεί να βοηθήσει ώστε να καλυφθούν τα έξοδα για την περίθαλψή του.

Το συμπαθές τετράποδο είχε πέσει θύμα κακοποίησης. Κυκλοφορούσε στο Σχηματάρι μόνο και αβοήθητο, και παρά τις προσπάθειες επί πέντε μήνες δεν μπορούσε κάποιος να τον πιάσει, προκειμένου να του παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Εν τέλει τα κατάφεραν και ο Όλυμπος, ηλικίας τότε περίπου δύο ετών φιλοξενήθηκε σε κτηνιατρείο στη Χαλκίδα, όπου μεταξύ άλλων κάνει θεραπεία για καλαζάρ, με την πρόοδο στην κατάσταση της υγείας του να είναι θεαματική.

Κάποια στιγμή ο πανέμορφος σκυλάκος βρήκε μία ζεστή αγκαλιά και πλέον δεν θυμίζει σε τίποτα τον Όλυμπο που γυρνούσε αβοήθητος στους δρόμους του Σχηματαρίου, περιμένοντας πότε θα έρθει το τέλος του.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης