Η Κάλυμνος έχει παράδοση σε ανθρώπους που άφησαν τη ζωή τους στη θάλασσα και ήταν αυτονόητο αίτημα η ίδρυση της Ακαδημίας εδώ, είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εγκαινιάζοντας την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, την ίδρυση της οποίας είχε εξαγγείλει πριν από 11 μήνες, ανήμερα των Θεοφανείων, όταν επισκέφθηκε το νησί.

«Δεσμεύτηκα και για μια νέα μέρα που ξημερώνει για τον τόπο μας» είπε ο Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι δεν είναι άλλη από την 21η Αυγούστου, όταν η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, ημέρα που σηματοδοτεί την «έξοδο από την σκληρότερη περίοδο της ιστορίας μας». «Εργαζόμαστε ακαταύπαστα για να μπουν γερά θεμέλια», τόνισε, προσθέτοντας ότι το πρώτο είναι το θεμέλιο της κοινωνικής δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τέλος των μνημονίων σημαίνει υποχρέωση να βελτιωθεί η ζωή, σημείωσε και πρόσθεσε ότι η αποκατάσταση των αδικιών είναι το πρώτιστο καθήκον. «Δεν είναι όμως το μοναδικό. Πρέπει να σχεδιάσουμε, να οργανώσουμε το μέλλον αυτού του τόπου. Για να το πω, όπως θα το ‘λεγαν οι ναυτικοί μας: Πρέπει να επισκευάσουμε τις ζημιές που προκάλεσαν στο καράβι οι φουρτούνες, αλλά κυρίως πρέπει να αποφασίσουμε πώς ακριβώς θέλουμε να πλεύσει το καράβι, πού θέλουμε να πάει».

Παρακολουθήστε την ομιλία του από το νησί

Ο πρωθυπουργός νωρίτερα βρέθηκε στο Δημαρχείο όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Καλυμνίων Ιωάννη Γαλουζή και τους άλλους τοπικούς φορείς. Εκεί, εισαγωγικά, ο Αλ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στους νησιώτες, που δίνουν τη «μάχη» της δικής τους καθημερινότητας. Εξάλλου, πρόσθεσε, μπορεί η χώρα να πέρασε από μια περιπέτεια, όμως τώρα είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν συνεχεία ο κ. Τσίπρας πραγματοποίησε τα εγκαίνια της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου, που ήταν ένα δίκαιο αίτημα και έγινε πράξη, είπε στο Δημαρχείο, επαναλαμβάνοντας έτσι το σύνθημα σχετικής κυβερνητικής καμπάνιας.

Μαζί με τον πρωθυπουργό στην Κάλυμνο είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο υπουργός και αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κύριοι Κουβέλης και Σαντορινιός αντιστοίχως, ο τ. υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, βουλευτές κ.α.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης