«Αν απειληθεί η ασφάλεια των  Τουρκοκυπρίων κανείς να μην αμφιβάλλει πως θα κάνουμε τα ίδια βήματα  όπως πριν 45 χρόνια»  δήλωσε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Αυτοί που πιστεύουν ότι ο πλούτος του νησιού της Κύπρου και της περιοχής ανήκει μόνο στους ίδιους, θα αντιμετωπίσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», δήλωσε ο Ερντογάν όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.
«Όσοι ονειρεύονται να αλλάξουν το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του τουρκικού έθνους, θα συνειδητοποιήσουν σύντομα ότι η προσπάθειά τους είναι μάταιη», συνέχισε.

Με αφορμή την 45η επέτειο του «Αττίλα» ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο τουρκικός στρατός δεν θα διστάσει να κάνει το ίδιο βήμα που έκανε πριν από 45 χρόνια, αν χρειαστεί για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων, χαρακτηρίζοντας την εισβολή ως «ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο για να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προπαγανδιστικό βίντεο του τουρκικού ΥΠΕΘΑ 

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρεται στην σημερινή 45η μαύρη επέτειο της εισβολής στην Κύπρο με ένα προπαγανδιστικό βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter.

Το σχεδόν δραματοποιημένο και απλοϊκό αυτό βίντεο ξεκινάει με πλάνα αρχείο για να «αποτυπώσει τον πόνο που βίωναν οι τουρκοκύπριοι μέχρι και το 1974, οπότε η Τουρκία επεμβαίνει και φέρνει την χαρά, την ανακούφιση και τα τραγούδια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μήνυμα που θέλει να εκπέμπψει το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας είναι ότι από το 1974, που οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έφεραν την «ειρήνη» στο νησί, μέχρι και σήμερα αποτελούν τον εγγυητή της ενότητας, της σταθερότητας και της ατέρμονης γαλήνης στην Κύπρο.

Το βίντεο κλείνει δείχνοντας έναν πιλότο F-16 τού σήμερα να χαιρετά το γεωτρύπανο «Πορθητής» στα ανοιχτά της Κύπρου.

 

Εκδηλώσεις στα Κατεχόμενα 
 

Τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F16 πέταξαν πάνω από την παραλία στο Πέμπτο μίλι όπου είχε γίνει η απόβαση του τουρκικού στρατού, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Σκοπιά μέχρι το πρωί».

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, εκατοντάδες συμμετείχαν στην εκδήλωση κρατώντας τουρκικές σημαίες και σημαίες του ψευδοκράτους, μεταξύ αυτών και ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ.

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν για πρώτη φορά και οι κομάντο του πρώτου τάγματος Μπολού της Τουρκίας, που ήταν οι πρώτοι που έπεσαν από τουρκικό ελικόπτερο την ημέρα της εισβολής.

Στο λιμανάκι της κατεχόμενης Κερύνειας βρίσκονται στο μεταξύ μια φρεγάτα, μια άκατος και ένα υποβρύχιο, το Γκιούρ, που είναι ανοικτά προς επίσκεψη για το κοινό για συγκεκριμένες ώρες σήμερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης