«Είναι κατανοητή η αδυναμία του κυρίου Σαντορινιού να αντιληφθεί ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Κάσο, όχι για να διαφημίσει το κυβερνητικό έργο ή για δώσει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, όπως συχνά έκανε ο προκάτοχος του, αλλά για να στείλει μήνυμα αυτοπεποίθησης, υπερηφάνειας και αταλάντευτης υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας και για να βρεθεί την ημέρα των Χριστουγέννων δίπλα στους κατοίκους αλλά και στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν στο νησί».

Αυτό τονίζει με σημερινή δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, απαντώντας στον τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριο Σαντορινιό ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός «επισκέφθηκε το νησί της Κάσου σαν απλός παρατηρητής, κάνοντας διαπιστώσεις και εκφράζοντας ευχολόγια, ξεχνώντας ότι είναι εν ενεργεία Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ότι ηγείται μιας Κυβέρνησης από την οποία καταργήθηκε το χαρτοφυλάκιο της Νησιωτικής Πολιτικής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Ναυτιλίας προσθέτει ότι «ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από κοντά για προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κάσος, όπως αυτό της απουσίας καθηγητή πληροφορικής, το οποίο δεσμεύτηκε ότι θα αντιμετωπιστεί». Αναφέρει επίσης ότι οι «νησιώτες γνωρίζουν καλά τη σημαντική μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2019 και γνωρίζουν ότι το 2020 η νέα μείωση θα είναι μεγαλύτερη για τα μικρά νησιά».

Ο κ. Πλακιωτάκης αναφερόμενος στο μεταφορικό ισοδύναμο προσθέτει ότι δεν καταργείται, αλλά η κυβέρνηση μελετά πώς το μέτρο θα γίνει περισσότερο αποτελεσματικό, με αναπτυξιακή διάσταση, ενώ για τις άγονες γραμμές στην ακτοπλοΐα τονίζει ότι αυξήθηκε το κονδύλι των άγονων γραμμών από 90 στα 130 εκατ. ευρώ.

«Οι κάτοικοι της Κάσου, γνωρίζουν ότι για πρώτη φορά δρομολογείται φέτος νέα άγονη γραμμή που θα συνδέσει την Κάσο με την Ρόδο και την Κρήτη, τρεις φορές την εβδομάδα από Μάιο έως και Σεπτέμβριο» συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η χώρα μας βαδίζει με σταθερά βήματα σε μια θετική πορεία ανάπτυξης και προόδου. Ελπίζουμε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή με προτάσεις και να συνειδητοποιήσουν ότι ο λαός μας έχει απορρίψει το λαϊκισμό, τον ξύλινο πολιτικό λόγο και τη στείρα αντιπολίτευση» καταλήγει ο κ. Πλακιωτάκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης