«Εξοργιστικό» χαρακτήρισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, ότι ο δήμος της Αθήνας δεν αξιοποίησε από το πρόγραμμα «Φιλόδημος 1» χρηματοδοτήσεις για παρεμβάσεις στην πόλη και σε όλα του τα δημοτικά κτίρια,για να είναι προσβάσιμα απ΄όλους.

Τη σχετική καταγγελία έκανε, σύμφωνα με ανακοίνωση του, κατά την επίσκεψη του χθες στην Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (ΕΟΤ), όπου είχε συνάντηση σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Γιαλούρη, τη γενική γραμματέα κυρία Τσαβάλα και μέλη της Ε.Ο.Τ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα αιτήματα παραμένουν ίδια εδώ και χρόνια: Εκπαίδευση, δουλειά, αξιοπρέπεια», σημείωσε ο πρόεδρος της Ε.Ο.Τ, αναφερόμενος στους αγώνες και τις διεκδικήσεις που έχει πρωτοστατήσει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών, απ’ όταν ξεκίνησε καθώς και όλων των ατόμων με αναπηρίες στην Ελλάδα, ενώ επισήμανε ότι πόλη των Αθηνών είναι στις τελευταίες στα ζητήματα προσβασιμότητας.

«Αθήνα από την Αρχή σημαίνει μία πόλη προσβάσιμη για όλους. Η πρόσβαση και η ασφάλεια αποτελεί καθολικό δικαίωμα και για εμάς είναι προτεραιότητα. Σχεδιάζουμε μαζί μία πόλη φιλική για ΑμεΑ και εμποδιζόμενα άτομα, δηλαδή σχεδιάζουμε μια πόλη πιο φιλική και ασφαλή για όλους», υπογράμμισε από την πλευρά του , ο κ. Ηλιόπουλος. Επίσης δήλωσε ότι «ο Δήμος Αθηναίων είναι πλούσιος σε κτιριακό απόθεμα. Δε γίνεται να έχεις τόσα κτίρια και να είναι κλειστά, αναξιοποίητα», απαντώντας στα μέλη της Ε.Ο.Τ. που ανέφεραν ότι είχαν αιτηθεί στον δήμο μια αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων, χωρίς σχετική ανταπόκριση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης