Σειρά συναντήσεων είχε την Τετάρτη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης με εκπροσώπους και φορείς υπηρεσιών της αρμοδιότητάς του.

Νωρίτερα, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, δρα Γιώργο Πατέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Πατέρας ενημέρωσε τον υπουργό για τα τρέχοντα ζητήματα, ενώ ο κ. Πλακιωτάκης επαναβεβαίωσε προς την αντιπροσωπεία του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος την απόφαση της κυβέρνησης να επιταχύνει τους ρυθμούς προώθησης και επίλυσης των ανοικτών θεμάτων. Μάλιστα, ζήτησε στενότερη συνεργασία, ώστε να βρεθούν ρεαλιστικές και βιώσιμες λύσεις σε όλα τα θέματα που απασχολούν την ελληνική ναυτιλία.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συναντήθηκε επίσης και με τη διοίκηση της Ένωσης Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Τουρισμού. Αφού ο πρόεδρος της Ένωσης, Αντώνης Στελλιάτος, όπως και τα μέλη της διοίκησης, ενημέρωσαν τον υπουργό για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να δρομολογηθούν οι αναγκαίες ενέργειες που θα βελτιώσουν την απόδοση του κλάδου.

Ιδιαίτερα σημαντική, ωστόσο, ήταν και η συνάντηση του κ. Πλακιωτάκη με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης Α.Ε. Σωτήρη Θεοφάνη και Φράνκο Νικόλα Κούπολο αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών υλοποίησης του επενδυτικού πλάνου του οργανισμού, αλλά και όλες οι τρέχουσες εξελίξεις στο λιμάνι της συμπρωτεύουσας, αναλύθηκαν διεξοδικά κατά τη συνάντηση.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης