Αφήνουν την καθημερινότητα της Αυτοδιοίκησης, τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων των πολιτών και ανεβαίνουν στο θεατρικό σανίδι.

Ο λόγος για τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Χανίων που με τη στήριξη του σωματείου τους δημιούργησαν τη δική τους θεατρική ομάδα και παρουσιάζουν από την Κυριακή έως και την Τρίτη 19 Μαρτίου στο κοινό της πόλης, το θεατρικό έργο «Το Τρένο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην προσπάθεια τους αυτή συμπαραστάτες έχουν την Πολιτιστική Εταιρεία του Δήμου και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι όλοι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες των δήμων.

Από τον σκηνοθέτη Λεωνίδα Μανωλικάκη που επιμελείται και τα κείμενα έως τους ηθοποιούς και τεχνικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κατασκευή των σκηνικών έγινε από την τεχνική υπηρεσία του δήμου Χανίων, το ξυλουργείο και το σιδηρουργείο του δήμου, ενώ το μακιγιάζ και τις κομμώσεις των ηθοποιών ανέλαβαν οι σπουδαστές του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου.

«Σαν σύλλογος εργαζομένων εκτός από τα καθημερινά ζητήματα που αφορούν τα εργασιακά και άλλα, προωθούμε και διάφορες δράσεις.

Μια από αυτές είναι ο πολιτισμός και το ευ ζην που αναδεικνύονται ταυτόχρονα μέσα από το θέατρο», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Χανίων, Αθηνά Γιαννουλάκη.

Στην παράσταση κατά αλφαβητική σειρά συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε δημοτικές υπηρεσίες: Θεοδωράκη Άννα, Καλογρίδη Ελένη, Κοτσιφάκη Μαρία, Κουνδουράκη Γιούλα, Μεραμβελιωτάκης Γιάννης, Μουρούτογλου Παναγιώτης, Μυστακίδης Παύλος, Πωλιουδάκη Εύα, Ροβίνα Δήμητρα, Σεφερλή Ευαγγελία, Σεφερλή Κατερίνα.

Σκηνικά : Γιώργος Καρτάκης

Φωτογραφία : Μανόλης Παπαδάκης, Κώστας Κλεινάκης

Βίντεο : Πάρης Χαμουρίκος.

Είναι μια ξεχωριστή παράσταση που διαδραματίζεται σε ένα βαγόνι τρένο

Ο θεατής θα ανακαλύψει πόσα πολλά μπορούν να συμβούν όταν μέσα στο βαγόνι θα βρεθούν :Ένας ρατσιστής και μισογύνης, ένας αλλοδαπός με ένα επάγγελμα που σοκάρει (!), μια αστυνομικός που ψάχνει απεγνωσμένα για γαμπρό, μια Γερμανίδα δημοσιογράφος και δικηγόρος, μια Γαλλίδα συγγραφέας με τη σκυλίτσα της, μια ασφαλίστρια που πουλάει αρώματα και ψάχνει τη μάνα της που την εγκατέλειψε, μια «λοξή» φιλόλογος, μια σπαγκοραμμένη «πολυλεξική», μια ζωγράφος «φευγάτη», ένας που θέλει να γίνει τραγουδιστής και μια που νομίζει ότι την κυνηγούν για να τη σκοτώσουν

Αταίριαστοι χαρακτήρες σε ένα χώρο περιορισμένο.

Όλες οι παραστάσεις θα δοθούν στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης