Για την περίοδο των εορτών το Θέατρο της Ημέρας παρουσιάζει για τα παιδιά τα «Γλυκογιορτινά παιχνίδια» της Ανδρομάχης Μοντζολή.

Πρόκειται για μια τρυφερή και νοσταλγική παράσταση με θεατρικό παιχνίδι και την ενεργή συμμετοχή των παιδιών, που όμως συγκινεί ιδιαίτερα και τους μεγάλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γιαγιά μπροστά στο αναμμένο τζάκι ονειρεύεται, θυμάται και νοσταλγεί στιγμές από τα παιδικά της Χριστούγεννα και το παρελθόν. Αγαπημένα θέματα όπως: το στόλισμα του δέντρου, οι παλιές φωτογραφίες, τα ξεχασμένα παιχνίδια, ο παλιός κι ο νέος χρόνος, τα κάλαντα, η νεράιδα του χρόνου και τα γλυκά, ξαναζωντανεύουν με οδηγό τη φαντασία και το θεατρικό παιχνίδι και γίνονται παρόν. Μέσα από το σκηνικό και θεατρικό παιχνίδι, που σαν μέθοδο εργασίας και άποψη, υπηρετεί με συνέπεια και επί μακρόν το Θέατρο της Ημέρας, τα παιδιά- με τη συμμετοχή των Εμψυχωτών – θεατροπαιδαγωγών, βιώνουν και κατανοούν τις καταστάσεις και τα μηνύματα του έργου και της παράστασης.Τα παιδιά, συμμετέχουν ενεργά με μουσικά όργανα, ενδυματολογικά στοιχεία και αντικείμενα που αξιοποιούνται με το θεατρικό παιχνίδι, ενώ τα διαδραστικά παιχνίδια προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

Ταυτότητα της παράστασης:
Παιδαγωγική επιμέλεια – Σκηνοθεσία Δρ. Ανδρομάχη Μοντζολή
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί και θεατροπαιδαγωγοί:

Μαρσώ Φίλη, Νεφέλη Τσιπουρίδη, Αμαλία Σολδάτου.

Το Θέατρο της Ημέρας οργανισμός καλλιτεχνικής και παιδευτικής θεατρικής έκφρασης με πολύχρονη παρουσία και πείρα στο χώρο της Παιδαγωγικής Θεάτρου με Καλλιτεχνικό Διευθυντή την Ανδρομάχη Μοντζολή και Διευθυντή Σπουδών τον Λάκη Κουρετζή έχει κύριο στόχο την καλλιέργεια της Θεατρικής έκφρασης και της Θεατρικής παιδείας και επιδιώκει τη σύνδεση της Εκπαίδευσης με τις Τέχνες και τον Πολιτισμό και την παροχή της δυνατότητας σε ενήλικες και παιδιά, να προσεγγίσουν το θέατρο όχι μόνο ως περιστασιακό γεγονός, αλλά και σε κοινωνικό, ψυχολογικό, παιδαγωγικό κι αισθητικό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης