H παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια της 11ης Ιουλίου στο Ηρώδειο είναι sold out! Για όσους δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν το εισιτήριό τους, προστίθεται μια ακόμη παράσταση στο Ηρώδειο στις 10 Ιουλίου στις 21.00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας εμφανίστηκαν ως σκηνοθετικό δίδυμο το περασμένο καλοκαίρι με την επιτυχημένη Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη. Εφέτος, επανέρχονται στην αρχαία τραγωδία, συν-σκηνοθετώντας την Αντιγόνη του Σοφοκλή που έχει χαρακτηριστεί έργο-σύμβολο της αντίστασης στην εξουσία, καθώς πραγματεύεται την απόφαση της νεαρής Αντιγόνης να θάψει τον νεκρό αδερφό της Πολυνείκη, παρά την απαγόρευση του άρχοντα του κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην παράσταση όλοι οι ρόλοι μοιράζονται ανάμεσα σε τρεις ηθοποιούς, την Αθηνά Μαξίμου, τον Αιμίλιο Χειλάκη και τον Μιχάλη Σαράντη, ενώ ο χορός αφηγείται την ιστορία.

Η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Ιουνίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου ενώ η παραγωγή θα περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Κίνηση: Αγγελική Στελλάτου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός Σκηνοθετών: Αλέξανδρος Βάρθης
Μουσική Διδασκαλία-Ακορντεόν: Άννα Λάκη
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη
Φωτογράφος/trailer Μαριλένα Αναστασιάδου

Ερμηνεύουν: Αθηνά Μαξίμου, Αιμίλιος Χειλάκης, Μιχάλης Σαράντης.

Χορός Σωκράτης Πατσίκας Κρις Ραντάνοφ Μαρία Τζάνη Σμαράγδα Κάκκινου Άννα Λάκη Παναγιώτης Κλίνης Πάρις Θωμόπουλος Τίτος Λίτινας.

Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης