Ο Κουβανο-αμερικανός hairstylist, Oribe Canales (Ορμπέι Κανάλες), ένας από τους αγαπημένους του Χόλιγουντ, πέθανε σε ηλικία 62 ετών.
Πρωτοπόρος στον τομέα του, ο Oribe ήταν γνωστός με το μικρό του όνομα χάρη στο έργο του με διάσημες, όπως τα μοντέλα, Σίντι Κρόφορντ, Ναόμι Κάμπελ, την τραγουδίστρια Lady Gaga και τις ηθοποιούς, Μέγκαν Μαρκλ και Μπάρμπρα Στρέιζαντ, τις δημιουργίες του στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και το brand προϊόντων μαλλιών και αρωμάτων με το επώνυμό του.
Ο Canales, ο οποίος ζούσε στο Μαϊάμι, υπέστη ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, όπου νοσηλευόταν για θεραπεία καρκίνου από τον περασμένο μήνα, δήλωσε ο σύντροφός του, Ζάκι Άμιν, σύμφωνα με τους ΝΥ Times.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Oribe Canales, συνεργάστηκε στενά με τον make up artist, François Nars, τον φωτογράφο Steven Meisel και τη στυλίστρια, Carlyne Cerf de Dudzeele και απογείωσε τις καριέρες πολλών γυναικών που έγιναν γνωστές ως supermodels, δίνοντάς τους μια εμφάνιση εμβληματική για την εποχή, που ενισχύθηκε από το δραματικό μακιγιάζ και τα κατάλληλα χτενίσματα στα μαλλιά.
Ο hairstylist διατήρησε στενές σχέσεις με τα μοντέλα και εκτός δουλειάς και γι’ αυτό τον εμπιστεύονταν απεριόριστα.
Ο Oribe Canales ήταν o δημιουργός πίσω από τα πλέον διάσημα χτενίσματα (το στυλ ανακατεμένα μαλλιά από τον ύπνο) στην παρουσίαση τής συλλογής του Μάρκ Τζέικομπς για τον Perry Ellis το 1992, τα οποία έγιναν τάση με την εμφάνιση του κινήματος grunge τη δεκαετίας του ’90 στη μόδα, σύμφωνα με το Vogue.
«Oribe – θα μας λείψεις! Το απίστευτο ταλέντο σου, η γοητεία σου και η ομορφιά σου και ακριβώς η κατάλληλη δόση κακού αγοριού μας έκανε όλους να γελάμε» έγραψε στο Instagram η Σίντι Κρόφορντ.

«Είχε πάντα τα χέρια του γύρω από κάποιον ή χόρευε στο πλατό. Κανείς δεν με έκανε να νιώθω περισσότερο αγαπητή και κανείς δεν με έκανε να γελάω τόσο πολύ. Σ ‘αγαπώ» έγραψε η makeup artist Μέρι Γκρίνγουελ στο Instagram.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης