Ο Νίκος Σαράντος σε ένα εξαιρετικό εναέριο βίντεο αναδεικνύει το κρητικό μοναστήρι που έβγαλε… Πάπα της Ρώμης!

Όπως αναφέρει ο δημιουργός:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαλάσματα και μισογκρεμισμένοι τοίχοι είναι ότι έχει απομένει από την καθολική μονή του Αγίου Αντωνίου -Φραρό- δίπλα στην Νεάπολη Λασιθίου στην Κρήτη. Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι από αυτό το ταπεινό απομεινάρι του Ενετικού περάσματος από την Κρήτη, ξεκίνησε την λαμπρή πορεία του ένας Κρητικός που έμελε να φτάσει στο ανώτατο επίπεδο στην ιεραρχία της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και να γίνει Πάπας της Ρώμης.

Ο Πάπας Αλέξανδρος ο Έ, κατα κόσμων Πέτρος Φιλάργης γεννήθηκε περίπου το 1340 στις Καρές Μιραμπέλου, την σημερινή Νεάπολη. Σε μικρή ηλικία ορφάνεψε όταν οι γονείς του πέθαναν από επιδημία πανώλης. Τότε φτωχό και ορφανό τον περιμάζεψαν στο μοναστήρι οι Φραγκισκανοί μοναχοί εξασφαλίζοντας του τροφή και στέγη. Ο Πέτρος με την σειρά του τους βοηθούσε στις εργασίες και τις δουλειές της Μονής.

Από πολύ νωρίς όμως διακρίθηκε για την εξυπνάδα του και την δίψα στην μάθηση και τα γράμματα που είχε αποτέλεσμα οι μοναχοί να τον στείλουν στο Βενετοκρατούμενο Ηράκλειο όπου από εκεί ξεκινάει το λαμπρό του ταξίδι με τις θεολογικές σπουδές του στην Πάντοβα της Ιταλίας που χειροτονήθηκε μοναχός, έπειτα στην Οξφόρδη και στο Παρίσι.  Το 1402 αναδείχθηκε αρχιεπίσκοπος Μεδιολάνων, Μιλάνου και το στις 26/6/1409 εκλέχθηκε Πάπας της Ρώμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα πέρασμα με την κάμερα και το drone από το μοναστήρι που ξεκίνησε ο Πέτρος το φτωχό ορφανό Κρητικόπουλο που κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή του τότε κόσμου και να γίνει ο Πάπας Αλέξανδρος ο ‘Ε!

Δείτε το βίντεο στο idrones.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης