Η μπάντα Tian Guo Marching Band ιδρύθηκε το 2005 στη Νέα Υόρκη. Έκτοτε έχουν δημιουργηθεί αντίστοιχες μπάντες σε όλες τις ηπείρους. Στην Ελλάδα, στις 11 (Παρασκευή) & 12 (Σάββατο) Οκτωβρίου στην Αθήνα, θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε την Ευρωπαϊκή μπάντα, η οποία θα παρελάσει στο κέντρο της πόλης (οι ώρες και οι διαδρομές παρατίθενται στο τέλος).

Το “Tian Guo” σημαίνει “ουράνια” στα κινέζικα,με την έννοια ότι η μουσική είναι μια ουράνια γλώσσα που έχει τη δύναμη να διαπερνά τα σύνορα και να ενώνει ανθρώπους και πολιτισμούς. Σκοπός της Tian Guo Marching Band είναι να φέρει τη χαρά στο ακροατήριό της μέσω της μουσικής της. Οι στολές των μελών της μπάντας είναι εμπνευσμένες από την δυναστεία Τανγκ, εποχή κατά την οποία ο κινεζικός πολιτισμός διάνυσε την ύψιστη ακμή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα τα μέλη της μπάντας  ασκούν την πνευματική εξάσκηση «Φάλουν Ντάφα» (για περισσότερες πληροφορίες: http://en.falundafa.org).Η βάση του Φάλουν Ντάφα είναι οι παγκόσμιες αρχές «Αλήθεια, Καλοσύνη και Ανεκτικότητα»  και όλα τα μέλη της ορχήστρας καλλιεργούν τους εαυτούς τους με βάση αυτές τις αρχές. Η καθαρότητά τους αντικατοπτρίζεται στη μουσική τους η οποία φέρνει χαρά και συγκίνηση σε όσους τους ακούνε.

Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει πρωτότυπες συνθέσεις όπως το «Falun Dafa Hao» και το «Song Bao Song», καθώς και κλασσικά έργα όπως «Ωδή στη Χαρά»και «Marcha Triunfal» από την Αϊντα του Βέρντι, μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέλη της ευρωπαϊκής ομάδας της Tian Guo Marching Bandείναι περίπου 75,με ηλικίες από 9έως και 70 ετών. Οι  περισσότεροι είναι κινεζικής καταγωγής, όπως μαρτυρά και το όνομα της ορχήστρας .

Η ευρωπαϊκή μπάντα Tian Guo MarchingBand έχει συμμετάσχει σε πολιτιστικές παρελάσεις και εκδηλώσεις σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις όπως στην πρωτοχρονιάτικη παρέλαση του Λονδίνου, στην πρωτοχρονιάτικη παρέλαση του Παρισιού, στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου, στο πολιτιστικό φεστιβάλ του Αμβούργου, στην παρέλαση της πόλης Σαντιλύ, στο πολιτιστικό Φεστιβάλ της Φρανκφούρτης, καθώς και σε πολλές άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες στην Ευρώπη. Με τις παρελάσεις της επίσης, η μπάντα προωθεί την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κατά της δίωξης του Φάλουν Ντάφα στην Κίνα. (Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση https://en.wikipedia.org/wiki/Persecution_of_Falun_Gong.)

Πρόγραμμα παρελάσεων Tian Guo Marching Band:

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου,ώρες 12.00-14.00, αρχή: Πλατεία Κοτζιά, κατάληξη: Θησείο με ενδιάμεσες στάσεις πλατεία Κλαυθμώνος, Σύνταγμα, Καπνικαρέα και Μοναστηράκι.

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου,ώρες 17.00-18.00, αρχή: Σύνταγμα, κατάληξη: Θησείο με ενδιάμεσες στάσεις Καπνικαρέα και Μοναστηράκι.

Σάββατο 12 Οκτωβρίου,ώρες 12.00-14.00, αρχή: Πλατεία Κοτζιά, κατάληξη: Θησείο με ενδιάμεσες στάσεις πλατεία Κλαυθμώνος, Σύνταγμα, Καπνικαρέα, Μοναστηράκι.

Σάββατο 12 Οκτωβρίου, ώρες 17.00-19.00, αρχή: Σύνταγμα, κατάληξη: Μουσείο Ακρόπολης με ενδιάμεσες στάσεις Καπνικαρέα, Μοναστηράκι και Θησείο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την μπάντα, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://tianguomarchingband.eu/en/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης