Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας πραγματοποιείται η πρώτη συναυλία στο πλαίσιο του προγράμματος «Δικαίωμα στη Μουσική» που στόχο έχει τη μύηση των μαθητών του Δήμου μας στη μαγεία της μουσικής, μέσω της συνεργασίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των δημόσιων σχολείων της πόλης και περιλαμβάνει περισσότερες από 50 συναυλίες από τα δεκαπέντε μουσικά σχήματα της Κρατικής Ορχήστρας (που αριθμούν από 3 έως 18 μουσικούς) και στις 31 σχολικές μονάδες του Δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας, αλληλεπιδρώντας με τα παιδιά, θα τους δώσουν τη δυνατότητα γνωριμίας με τα μουσικά όργανα, την ιστορία τους και τον τρόπο παραγωγής του ήχου. Η δράση περιλαμβάνει την εκτύπωση και διανομή ενημερωτικών εντύπων σε όλους τους μαθητές.

Στόχος της δράσης αυτής είναι τα παιδιά να αγαπήσουν την κλασσική και την σύγχρονη μουσική μέσα από τα έργα διάσημων ξένων και Ελλήνων μουσικών καθώς και να κατανοήσουν έμπρακτα τη σημασία της συνεργασίας και της συλλογικότητας.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα παραχωρήσει δωρεάν στο Δήμο μας 420 διπλές προσκλήσεις για τις συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (περίπου 60 άτομα/συναυλία), έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα παρακολούθησης συναυλιών σε ομάδες συμπολιτών μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν συναυλίες της Κρατικής ορχήστρας στο Ειδικό Δημοτικό και Ειδικό Νηπιαγωγείο ΠΙΚΠΑ Βούλας όπως και στα Παιδικά Χωριά SOS Βάρης.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών είναι το αρχαιότερο και μεγαλύτερο ορχηστρικό μουσικό σύνολο της Ελλάδας. Από την ίδρυσή της έως σήμερα, προσφέρει στους Έλληνες τη δυνατότητα γνωριμίας με τα αριστουργήματα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, ενώ ταυτόχρονα είναι ο κορυφαίος εκφραστής της εγχώριας συνθετικής παραγωγής. Έχει σταθερή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα πραγματοποιώντας περισσότερες από πενήντα συναυλίες ετησίως ενώ, εκτός από Αθήνα, εμφανίζεται τακτικά σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, καθώς και σε σημαντικές αίθουσες και φεστιβάλ του εξωτερικού. Σημαντικότατη θέση στη δραστηριότητά της κατέχει το εκπαιδευτικό και κοινωνικό της έργο σε όλη την επικράτεια.

Tο πρόγραμμα περιλαμβάνει 50 συναυλίες σε 31 σχολεία της πόλης και απευθύνεται συνολικά σε 5163 μαθητές.

Αναλυτικά θα πραγματοποιηθούν:

Νηπιαγωγεία:

Δ.Ε. Βάρης – 5 νηπιαγωγεία, 5 συναυλίες, 197 μαθητές

Δ.Ε. Βούλας – 6 νηπιαγωγεία, 6 συναυλίες, 255 μαθητές

Δ.Ε. Βουλιαγμένης – 1 νηπιαγωγείο, 1 συναυλία, 15 μαθητές

Δημοτικά Σχολεία:

Δ.Ε. Βάρης – 4 σχολεία, 8 συναυλίες, 849 μαθητές

Δ.Ε. Βούλας – 4 σχολεία, 8 συναυλίες, 1298 μαθητές

Δ.Ε. Βουλιαγμένης – 1 σχολεία, 2 συναυλίες, 251 μαθητές

Γυμνάσια:

Δ.Ε. Βάρης – 2 σχολεία, 4 συναυλίες, 383 μαθητές

Δ.Ε. Βούλας – 2 σχολεία, 4 συναυλίες, 563 μαθητές

Δ.Ε. Βουλιαγμένης – 1 σχολεία, 2 συναυλίες, 160 μαθητές

Γενικά Λύκεια:

Δ.Ε. Βάρης – 1 σχολεία, 2 συναυλίες, 297 μαθητές

Δ.Ε. Βούλας – 2 σχολεία, 4 συναυλίες, 522 μαθητές

Δ.Ε. Βουλιαγμένης – 1 σχολεία, 2 συναυλίες, 142 μαθητές

ΕΠΑΛ Βάρης:

1 σχολείο, 2 συναυλίες, 231 μαθητές

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης