«Hellboy: Ξαναγύρισα από την Κόλαση»

Ο Hellboy επιστρέφει από την κόλαση στην Αγγλία, όπου πρέπει να νικήσει την παντοδύναμη μάγισσα Νίμουε, σύντροφο του Μέρλιν και γνωστή ως «Βασίλισσα του Αίματος» ή «Κυρά της Λίμνης» από τον μύθο του Αρθούρου. H Νίμουε, βρίσκεται φυλακισμένη ως τη μέρα που θα καταφέρει να απελευθερωθεί και να συγκρουστεί σε μια επική μάχη με τον Hellboy, μια μάχη ικανή να φέρει το τέλος του κόσμου. Στόχος της η καταστροφή της ανθρωπότητας και ο μόνος που μπορεί να την σταματήσει είναι ο Hellboy. Πιο βίαιος, πιο αιμοδιψής και πιο σαρκαστικός από ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκηνοθεσία: Νιλ Μάρσαλ

Ηθοποιοί: Ντέιβιντ Χάρμπουρ, Ίαν ΜακΣέιν, Σάσα Λέιν, Μίλα Γιόβοβιτς, Ντάνιελ Ντάε Κιμ.

Διάρκεια: 125 λεπτά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είδος ταινίας: Φαντασίας

Δείτε το τρέιλερ:

«Αμάντα» του  Μικαέλ Χερς

Ένας νεαρός άνδρας απολαμβάνει μια ανέμελη ζωή στο Παρίσι, όταν ξαφνικά η αδερφή του χάνει τη ζωή της. Τότε καλείται να ακολουθήσει για πρώτη φορά έναν συγκροτημένο και υπεύθυνο τρόπο ζωής, καθώς αναλαμβάνει την κηδεμονία της μικρής ανιψιάς του.

Amanda

Δραματική 2018

Διάρκεια: 107′

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Μικαέλ Ερς με τους: Βενσάν Λακόστ, Στέισι Μάρτιν, Ιζόρ Μουλτριέ.

Δείτε το τρέιλερ:

«Styx» – Μια δραματική ταινία του Βόλφγκανγκ Φίσερ

Η ταινία του Βόλφγκανγκ Φίσερ που έκανε την πρεμιέρα της στο Πανόραμα του Βερολίνου, βραβεύθηκε σε όλον τον κόσμο, έφτασε στους τρεις φιναλίστ του βραβείου LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλίου – μια κινηματογραφική εμπειρία για μια ηρωίδα στον απέραντο ωκεανό του σύγχρονου μεταναστευτικού.

Μια νεαρή επιτυχημένη γιατρός αποφασίζει να σαλπάρει ολομόναχη με το ιστιοπλοϊκό της στη Νήσο της Αναλήψεως. Όλα βαίνουν καλώς μέχρι τη στιγμή που ξεσπά μια άγρια καταιγίδα, η οποία οδηγεί το σκάφος της κοντά σε ακυβέρνητο αλιευτικό γεμάτο μετανάστες που προσπαθούν να μείνουν ζωντανοί. Τότε η γυναίκα καλείται να αποφασίσει αν θα τους βοηθήσει ή θα συνεχίσει το ταξίδι της, αφήνοντας τη ζωή τους στα χέρια των αρχών που καθυστερούν τρομερά να φτάσουν στο σημείο.

Σκηνοθεσία: Βόλφγκανγκ Φίσερ

Πρωταγωνιστούν: Σουζάνε Βολφ, Γκίντιον Οντούορ Βεκέσα

Διάρκεια: 95 λεπτά

Δείτε το τρέιλερ:

«After» – Μια αισθηματική ταινία «σεξουαλικής αφύπνισης»

Μία επιμελής φοιτήτρια, αφοσιωμένη κόρη και πιστή στον σχολικό της έρωτα κοπέλα, η Τέσσα Γιάνγκ ξεκινάει την πρώτη της χρονιά στο κολέγιο με μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον. Περνάει τις μέρες της συγκεντρωμένη στο πρόγραμμα της και με ισχυρή προσήλωση στον στόχο και στα καθήκοντα της. Ο οργανωμένος και ευπρεπής κόσμος της καταρρέει όταν γνωρίζει τον μυστηριώδη Χάρντιν Σκοτ με τα μπερδεμένα καστανά μάτια του, την αλαζονική βρετανική προφορά του και τα πολλά tattoo. Ο Χάρντιν είναι ο άγριος και σκληρός τύπος που η Τέσσα κανονικά θα αγνοούσε. Και έτσι έκανε – μέχρι που βρέθηκε μόνη της μαζί του αργά τη νύχτα σε μία λίμνη, μαγνητισμένη από την μεθυστική του ενέργεια. Καθώς η Τέσσα βιώνει την πρώτη της επαφή με την ελευθερία, ξεκινάει ένα ταξίδι αυτογνωσίας και σεξουαλικής αφύπνισης που θα την αλλάξει για πάντα . Ανακαλύπτει μία φωνή και ένα εσωτερικό πάθος που δεν ήξερε καν ότι είχε και συνειδητοποιεί ότι υπάρχει η ζωή της πριν τον Χάρντιν και η ζωή της… ΜΕΤΑ.

Σκηνοθεσία: Τζένι Γκεϊτς

Ηθοποιοί: Τζένιφερ Μπίλς, Πίτερ Γκάλαχερ, Σέλμα Μπλέρ, Τζοσεφίν Λάνγκφορντ, Χίρο Φάινς-Τίφιν.

Διάρκεια: 94 λεπτά

Είδος ταινίας: Αισθηματική

Δείτε το τρέιλερ:

«Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 3» του Ντιν Ντε Μπλουά

Ο Ντιν Ντεμπλουά επιστρέφει για άλλη μία φορά για τη σκηνοθεσία του κλεισίματος της animated τριλογίας, με ένα αστεράτο φωνητικό καστ, που περιλαμβάνει τους Μάρεϊ Έιμπραχαμ, Κέιτ Μπλάνσετ, Τζέραρντ Μπάτλερ και, φυσικά, τον Τζέι Μπαρουσέλ ως Ψαρή, να ακολουθεί.

Ενώ ο Φαφούτης ανακαλύπτει τον έρωτα, ο Ψάρης καλείται να οδηγήσει τους δράκους στο μυθικό «Χαμένο Κόσμο», ένα απρόσιτο βασίλειο όπου θα είναι ασφαλείς απέναντι στον μοχθηρό και παντοδύναμο Γκρίμελ, που απειλεί να τους αιχμαλωτίσει.

How to Train Your Dragon: The Hidden World

Animation 2019

Διάρκεια: 104′

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ντιν ντε Μπλουά

Δείτε το τρέιλερ:

«Όταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες»: Το νέο ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου και έχοντας αποσπάσει το βραβείο Κριτικών Κινηματογράφου Fipresci στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το πρωτότυπο και γεμάτο χιούμορ ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου, ετοιμάζεται για την προβολή του στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η αθηναϊκή πρεμιέρα θα γίνει στις 11 Απριλίου στον κινηματογράφο Δαναό, παρουσία της σκηνοθέτιδας και των πρωταγωνιστών της ταινίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, οι προβολές στο Δαναό θα συνοδεύονται από εκδηλώσεις και συζητήσεις με καλεσμένους, γύρω από τα θέματα που θίγει το ντοκιμαντέρ, όπως η παραγωγή τοπικών ελληνικών προϊόντων, η ελληνική γαστρονομία, η βιωσιμότητα, η διάσωση και διάδοση παλιών ποικιλιών και σπόρων και η αναγέννηση των αγροτικών κοινοτήτων. Ακόμη θα διεξαχθούν συζητήσεις σχετικά με τις μεθόδους καταγραφής στο ντοκιμαντέρ και τον ρόλο των μύθων και της μουσικής στη ζωή μας.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί και στη Θεσσαλονίκη (από 11/4, Αποθήκη 1, Λιμάνι), την Καρδίτσα (από 11/4 στον Δημοτικό Κινηματογράφο Καρδίτσας), τον Βόλο (13/4, Αχίλλειον), την Πάτρα (17/4, Κιν/θέατρο Πάνθεον) και στην Αμαλιάδα (17/4, CineCinema) σε διανομή από το CineDoc.

Παράλληλα, στις 4 Απριλίου, θα έχει την τιμή να αποτελέσει ταινία έναρξης του Visions du Réel, ενός από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στον κόσμο, που λαμβάνει χώρα στην Nyon της Ελβετίας κάθε άνοιξη και γιορτάζει φέτος τα 50 του χρόνια.

Σύνοψη

Σε ένα χωριό του θεσσαλικού κάμπου που αργοπεθαίνει, δύο ξαδέλφια και πέντε γυναίκες, αποφασίζουν να κάνουν μια νέα αρχή. Με λίγη βοήθεια από τη μουσική του Βάγκνερ που παίζουν στα χωράφια και τις ιστορίες που διηγούνται για να πάρουν κουράγιο, επιχειρούν να διεισδύσουν στην παγκόσμια αγορά με τη βιολογική καλλιέργεια ενός παλιού σπόρου ντομάτας. Με χιουμοριστική και ποιητική ματιά, η ταινία μιλάει για τη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων, τη σημασία να βλέπει κανείς τη ζωή διαφορετικά και να επαναπροσδιορίζεται σε δύσκολους καιρούς.

To ντοκιμαντέρ είναι μια παραγωγή της STEFI&Lynx (Σπύρος Μαυρογένης) και της ΑΝΕΜΟΝ Productions (Ρέα Αποστολίδη και Γιούρι Αβέρωφ), σε συμπαραγωγή με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και την Cosmote TV, και με την υποστήριξη του προγράμματος Creative Europe – Media της ΕΕ, της 2|35 και της ΕΡΤ. Η ανάπτυξη της ταινίας έγινε στο Docs in Progress 2018 του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, όπου απέσπασε το βραβείου καλύτερου ντοκιμαντέρ, καθώς και στην διεθνή αγορά του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ, IDFA Forum 2018.

Βασικοί συντελεστές

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Μαριάννα Οικονόμου
Παραγωγοί: Σπύρος Μαυρογένης, Ρέα Αποστολίδη, Γιούρι Αβέρωφ
Μοντάζ: Ευγενία Παπαγεωργίου
Δ/νση Φωτογραφίας: Μαριάννα Οικονόμου, Αργύρης Τσεπελίκας, Δημήτρης Κορδελάς
Ηχοληψία: Αρης Καφετζής, Γιάννης Αντύπας, Μαριάννα Οικονόμου
Sound design: Παύλος Χριστοφοράκος
Μίξη Ήχου: Κώστας Μπώκος
Χρωματική επεξεργασία: Μάνος Χαμηλάκης
Διεύθυνση Παραγωγής: Ηλέκτρα Πέππα, Σωτηρία Στέργου, Ζανίν Λουλούδη.

Δείτε το τρέιλερ:

«Η Τέχνη Καταστρέφει» – Μια δραματική ταινία του Ν. Κορνήλιου με τον Κώστα Αρζόγλου

Ένας διάσημος ηθοποιός του θεάτρου, μετά από ένα έμφραγμα, καλεί κοντά του τις δύο κόρες του, από το Βέλγιο και τη Γαλλία. Προσπαθώντας να τις κρατήσει δίπλα του, τούς προτείνει να ανεβάσουν μαζί έναν «Μάκβεθ για τρεις». Στη διάρκεια των προβών έρχονται στην επιφάνεια σκληρές αλήθειες για το παρελθόν, πικρίες και θυμοί απέναντι σε έναν πατέρα απόντα, δοσμένο ολοκληρωτικά στην τέχνη του.

Δραματική 2018

Διάρκεια: 105′

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Νίκος Κορνήλιος με τους: Κώστας Αρζόγλου, Ορόρα Μαριόν, Κάτια Λεκλέρκ Ο’Γουόλις.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Με Άλλο Πρόσωπο» – Πολωνικό δράμα βραβευμένο με Αργυρή Άρκτο στο Βερολίνο.

Ο Γιάτσεκ είναι ένας νεαρός Πολωνός, λάτρης του heavy metal και ζευγάρι με την αγαπημένη του Νταγκμάρα. Δουλεύοντας στην κατασκευή ενός γιγαντιαίου αγάλματος του Ιησού, του μεγαλύτερου στον κόσμο, θα πέσει θύμα ενός εργατικού ατυχήματος, το οποίο θα τον παραμορφώσει.

Twarz / Mug

Κοινωνική 2018

 Διάρκεια: 91′

Πολωνική ταινία, σκηνοθεσία Μαλγκορζάτα Ζουμόφσκα με τους: Ματέους Κοσκιούκιεβιτς, Ανιέσκα Πόντσιαντλικ, Μαλγκορζάτα Γκόρολ.

Δείτε το τρέιλερ:

«Holy Boom» της Μαρίας Λάφη

Σπονδυλωτή ταινία η οποία απεικονίζει την καθημερινότητα διαφορετικών μεταξύ τους χαρακτήρων που ζουν στην ίδια πολυκατοικία στα Πατήσια κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Ο νεαρός Φιλιππινέζος Ίγκε ανατινάζει με τους φίλους του ένα γραμματοκιβώτιο των ΕΛΤΑ. Έτσι θα καταστραφεί το γράμμα με τα ναρκωτικά που περιμένουν η Λένα και ο Μανού, ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για τη θεούσα κυρία Θάλεια και ένας πολύτιμος φάκελος από τα Τίρανα με παραλήπτη την Άντια, όλοι τους συγκάτοικοι στην ίδια πολυκατοικία.

Κοινωνική 2018

Διάρκεια: 99′

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Μαρία Λάφη με τους: Νένα Μεντή, Λούλι Μπίτρι, Αναστασία Ραφαέλα Κονίδη, Σάμουελ Ακινόλα.

Δείτε το τρέιλερ:

«Ο Γαλαξίας» του Λουίς Μπουνιουέλ

Δύο ζητιάνοι ακολουθούν το μονοπάτι του Αγίου Ιακώβου με προορισμό την πόλη Σαντιάγο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας. Καθοδόν συναντούν διάφορες μορφές οι οποίες εκπροσωπούν διδασκαλίες της Χριστιανικής πίστης και επεξηγούν ποικίλα δόγματα και αιρέσεις, πάντα με βάση την Αγία Γραφή.

La Voie Lactee

Σινεφίλ 1970 Διάρκεια: 102′

Ισπανο-γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Λουίς Μπουνιουέλ με τους: Λοράν Τερζιέφ, Ντελφίν Σεϊρίνγκ, Μισέλ Πικολί, Πολ Φρανκέρ.

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης