Στη κατάμεστη αίθουσα του Εμπορικού και  Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, περισσότερα  από 800 άτομα παραβρέθηκαν και χειροκρότησαν τις προσωπικότητες που βραβεύτηκαν από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης σε διαφόρους τομείς.

Στο τομέα κινηματογράφου βραβεύτηκε ως Προσωπικότητα της Χρονιάς ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής για την τελευταία δημιουργία του «Καζαντζάκης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σκηνοθέτης παραλαμβάνοντας το βραβείο δήλωσε: «Η ταινία Καζαντζάκης μου έδωσε μεγάλες χαρές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η ταινία αγαπήθηκε από τους καλοπροαίρετους θεατές εντός και εκτός Ελλάδος και μπορώ να πω ότι, από αρκετούς λατρεύτηκε αγνοώντας παντελώς τις οργανωμένες λασπολογίες, και βεβαίως όπως είναι γνωστό θριάμβευσε στο φεστιβάλ του Χιούστον στην Αμερική με το βραβείο καλύτερης ταινίας κι άλλα τρία επιμέρους βραβεία. Σήμερα η «Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης», μου κάνει την τιμή να με βραβεύσει για την ταινία «Καζαντζάκης» έτσι ώστε να μην μείνει αβράβευτη στην Ελλάδα μας αφού στην ουσία η ταινία δεν υποβλήθηκε ποτέ στην ακαδημία βραβείων ελληνικού κινηματογράφου γιατί «αγώνας Αγάπης άγονος»…

Βεβαίως η ταινία έχει τιμηθεί από το ελληνικό κοινό αφού την παρακολούθησαν 240.000 θεατές και την έφεραν πρώτη στις καλλιτεχνικές ταινίες, αλλά και άλλοι τόσοι που την είδαν στο διαδίκτυο με απίστευτα θερμά σχόλια αλλά και στην ψηφοφορία του Διαδικτύου της έδωσαν 93% θετικές ψήφους !!!

Θερμά ευχαριστώ για το βραβείο και να είστε βέβαιοι που τη θετική ενέργεια του, θα την εισάγω στην επόμενη ταινία μου «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις επίμονες ερωτήσεις των παρευρισκομένων πώς προχωράει η ταινία «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» αρκέστηκε να πει: Θα είναι μια αγιογραφία όπως και οι προηγούμενες ταινίες μου…

«Έχω κάνει έως τώρα 5 ταινίες-αγιογραφίες, ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡ´ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ για τον Παπαδιαμάντη που πρόσφατα είχε την ευλογία να κυκλοφορήσει ένα εξαιρετικό βιβλίο από τον στοχαστή Μίμη Τσακωνιάτη γι’αυτήν την ταινία, και θα ακολουθήσουν ξεχωριστά βιβλία για κάθε μια από τις επόμενες ΚΑΒΑΦΗΣ, EL GRECO, Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ για τον Βαρβάκη, και ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ…

Ναι κάνω αγιογραφίες…

Ε, σε καιρούς που οι περισσότερες ταινίες έχουν θεματολογίες με αρνητικό πρόσημο που ψυχοπλακώνουν τους θεατές, ας υπάρχει και κάποιος που κάνει ταινίες με θετικό πρόσημο που προσπαθούν να δώσουν αγάπη πίστη και ελπίδα για τη ζωή στις ψυχές των θεατών!!!

Αυτό αγαπώ να κάνω στο κινηματογράφο και αυτό αμετανόητα συνεχίζω να πράττω, με όποιο κόστος!!!»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης