To σπίτι όπου διεπράχθη το φονικόΣυνεχίζεται το θρίλερ της αναζήτησης του 35χρονου συζυγοκτόνου Λέσι Τζέιμς Κλοντ, ο οποίος ανήμερα των Θεοφανίων δολοφόνησε με τρεις μαχαιριές την εν διαστάσει σύζυγό του μέσα στο σπίτι του στη Χαλκιδική, μπροστά στα μάτια του μεγάλου γιου τους, 6,5 ετών, ενώ στη συνέχεια άρπαξε τον μικρότερο γιο τους, 4,5 ετών, και εξαφανίστηκε.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του η αστυνομία έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό, με τις έρευνες να στρέφονται προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα, καθώς εκτιμάται ότι θα επιχειρήσει να βρει καταφύγιο στην πατρίδα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενόσω το πανελλήνιο παρακολουθεί την εξέλιξη της σοκαριστικής υπόθεσης, το zougla.gr φέρνει στο φως άγνωστες πτυχές της τραγωδίας και μεταφέρει μια ανθρώπινη ιστορία, της αδικοχαμένης 41χρονης Στέλλας (οι φίλοι τη φώναζαν Λέλα), που έπεσε νεκρή από τα χέρια του συζύγου της.

Η αδικοχαμένη Στέλλα

Η οικογενειακή επιχείρηση, η ερωτική απογοήτευση και η γνωριμία με τον Λέσι

Κόρη αυτοδημιούργητου επιχειρηματία, που δραστηριοποιείται στην εμπορία φυτών, η Στέλλα απολάμβανε τον σεβασμό της τοπικής κοινωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μόνο καλά λόγια έχουμε να πούμε για την οικογένειά της. Ο πατέρας της, Πόντιος από τη Θεσσαλονίκη, παντρεύτηκε στην Ορμύλια. Με τη σύζυγό του έκαναν δύο παιδιά. Όλοι μαζί δούλευαν στο φυτώριο. Εργατικοί και προοδευτικοί άνθρωποι, αγαπούσαν τους μετανάστες και έδιναν δουλειά σε πολύ κόσμο» ανέφερε οικογενειακός φίλος στο zougla.gr.

«Η Στέλλα ήταν το δεύτερο παιδί της οικογένειας, πραγματικό αστέρι. Μια πανέμορφη και μορφωμένη κοπέλα. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών. Για πολλά χρόνια είχε σχέση με έναν άνδρα, με τον οποίο συζούσε. Ο χωρισμός τους την επηρέασε πολύ. Απογοητεύτηκε από την εξέλιξη της σχέσης της. Αδύναμη όπως ήταν, ερωτεύτηκε τον Λέσι, που εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση» προσθέτει κάτοικος της περιοχής, που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις.

Τα πρώτα σύννεφα και ο χωρισμός

Στη συνέχεια, ο κάτοικος της περιοχής περιγράφει τη σχέση της άτυχης Στέλλας με τον σύζυγο της, από τα χέρια του οποίου έμελλε να βρει φριχτό θάνατο.

«Η οικογένεια της Στέλλας είχε αντιρρήσεις για τη σχέση της με τον Λέσι, αλλά δεν της στάθηκε εμπόδιο. Αντιθέτως, ο πατέρας της άτυχης κοπέλας τον στήριξε όσο μπορούσε. Τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της επιχείρησης τον φώναζαν “αφεντικό”. Μάλιστα, με έξοδα των γονιών της αδικοχαμένης Στέλλας απέκτησε μελίσσια και προσωπική περιουσία» αναφέρει.

Παρόλο που το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά, τα πρώτα σύννεφα στη σχέση τους δεν άργησαν να φανούν. Με το πέρασμα του χρόνου, ο δράστης άρχισε να γίνεται βίαιος και να καταπιέζει την 41χρονη. «Δεν την άφηνε να ψωνίζει, να μιλάει με άλλους ανθρώπους, ενώ της έκρυβε τα κέρδη που αποκόμιζε από τα μελίσσια» υπογραμμίζει ο οικογενειακός φίλος.

Ωστόσο, τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν την εμφάνισή του έκανε ένα πρόσωπο από το παρελθόν του Λέσι. «Τον Φεβρουάριο ήρθε στην Ελλάδα μια γυναίκα που ισχυριζόταν ότι είναι η νονά του δολοφόνου. Όπως είπε, τον είχε βαφτίσει όταν εκείνος ζούσε στην Αγγλία. Μάλιστα, τον αποκαλούσε Αρμάντο, παρόλο που εδώ τον γνωρίζαμε ως Τζέιμς ή Κλοντ» σημειώνει και προσθέτει: «Τότε άρχισαν να έρχονται στην επιφάνεια γεγονότα από το παρελθόν του. Μάθαμε ότι από την Αγγλία είχε απελαθεί εξαιτίας των παράνομων δραστηριοτήτων του, που σχετίζονταν με όπλα και ναρκωτικά».

Υπό το βάρος των αποκαλύψεων, η Στέλλα έλαβε τη μοιραία -όπως αποδείχθηκε- απόφαση να βάλει τέλος στον γάμο τους. Έτσι, τον Αύγουστο του ζήτησε να εγκαταλείψει το σπίτι τους.

Οι εκβιασμοί και οι φόβοι για τη ζωή της

Μετά τον χωρισμό, τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν άσχημη τροπή, σύμφωνα με τον άνθρωπο που έλυσε τη σιωπή του, προκειμένου να ρίξει φως στις σκοτεινές πλευρές της ιστορίας.

«Ο πατέρας της κοπέλας δεν ήθελε να μείνει στον δρόμο. Του έδωσε τα μελίσσια, φορτηγό και άλλα περιουσιακά στοιχεία, όμως τον απομάκρυνε από την οικογενειακή επιχείρηση. Φρόντισε ωστόσο να του βρει δουλειά σε ξενοδοχείο της περιοχής, όπου έπαιρνε καλά χρήματα. Εκείνος είχε συνηθίσει στην προηγούμενη ζωή και δεν ήθελε να εργάζεται ως υπάλληλος. Έτσι, συχνά πυκνά εκβίαζε την εν διαστάσει σύζυγό του για να του δίνει χρήματα. Αρχικά, η Στέλλα τού έδωσε 5.000 ευρώ. Ο Λέσι ταξίδεψε στην Ιταλία και όταν του τελείωσαν τα λεφτά ζήτησε και πάλι. Ο πεθερός του προσπαθούσε να κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι του προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση.»

Όλα όμως έδειχναν ότι η κατάσταση όδευε πλέον εκτός ελέγχου. Τότε η μητέρα της 41χρονης άρχισε να εκφράζει φόβους για τη ζωή της κόρης της, ενώ ο πατέρας της την παρότρυνε να απευθυνθεί στην αστυνομία, με την ίδια να αρνείται, φοβούμενη ότι θα εξωθήσει τα πράγματα στα άκρα.

Το ίδιο διάστημα ο Λέσι μπαινόβγαινε στο σπίτι της γυναίκας και έπαιρνε τα παιδιά του χωρίς καν να ενημερώσει τη μητέρα τους.

«Όλα έγιναν σε ένα λεπτό»

Τη μοιραία μέρα ο Λέσι εμφανίστηκε στο σπίτι της οικογένειας. Χαιρέτησε την πεθερά του, με την οποία συναντήθηκε στις σκάλες του σπιτιού, και βιαστικά προχώρησε προς το διαμέρισμα της αδικοχαμένης 41χρονης.

«Δεν έγινε ούτε καβγάς ούτε τίποτα άλλο από όσα ακούγονται. Μπήκε στο διαμέρισμα, την έπιασε από το στόμα και της έκοψε τον λαιμό. Στη συνέχεια της έδωσε άλλες επτά μαχαιριές. Μέσα σε ένα λεπτό είχαν όλα τελειώσει» αναφέρει ο κάτοικος της περιοχής στο zougla.gr και συμπληρώνει: 

«Το μεγάλο παιδί της οικογένειας μπήκε στο διαμέρισμα και αντίκρισε τη μητέρα του νεκρή, ενώ ο φονιάς είδε μπροστά του τον Φοίβο, που ετοιμαζόταν να πάει βόλτα με ένα φιλικό ζευγάρι, και τον άρπαξε, μάλλον για να τον χρησιμοποιήσει σαν ανθρώπινη ασπίδα».

«Εδώ όλοι αγωνιούμε για τον Φοίβο. Είναι επικίνδυνος. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να του κάνει» καταλήγει ο γείτονας της οικογένειας.

«Έσπασε το μαχαίρι από τη μανία του δράστη»

Σοκάρει η αγριότητα του εγκλήματος που συγκλονίζει τη μικρή κοινωνία της Ορμύλιας. Μιλώντας στο zougla.gr, οικογενειακός φίλος του θύματος υπογράμμισε ότι, από τις επτά μαχαιριές που δέχτηκε η άτυχη γυναίκα, η τελευταία ήταν στο κεφάλι της. «Ήταν τέτοια η μανία του δολοφόνου, που το μαχαίρι έσπασε και η λάμα έμεινε καρφωμένη στο κρανίο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο δολοφόνος το τελευταίο διάστημα ήταν άνεργος. Δούλευε περιστασιακά σε τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ κατά το παρελθόν είχε εργαστεί στην οικογενειακή επιχείρηση της αδικοχαμένης Σ.Μ.» πρόσθεσε.

Ο καταζητούμενος με τα δύο παιδιά

Amber Alert για τον μικρό Φοίβο

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» εξέδωσε Amber Alert για τον μικρό Φοίβο Λέσι, δημοσιεύοντας μάλιστα φωτογραφίες τόσο του ανήλικου αγοριού όσο και του πατέρα. «Στις 6/1/2016 στις 7:00 το απόγευμα απήχθη ο ανήλικος Φοίβος (όν.) Λέσι (επ.) ετών 4,5 από τον πατέρα του Λέσι (επ.) Τζέημς (όν.) Κλωντ (ψευδώνυμο), αλβανικής καταγωγής, από την οικία του στην Ορμύλια Χαλκιδικής. Ο ανήλικος Φοίβος είναι 4,5 ετών, έχει ύψος 1 μέτρο, ζυγίζει 15 κιλά, έχει λευκή επιδερμίδα, καστανά σκούρα μάτια και μαύρα μαλλιά.

«Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών αρπαγής, καθώς και της δολοφονίας της μητέρας του ανήλικου από τον πατέρα, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το παιδί βρίσκεται σε κίνδυνο και είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσης εύρεσής του. Οι συγγενείς του ανησυχούν και ελπίζουν με τη βοήθεια όλων μας σύντομα να βρεθεί και να επιστρέψει κοντά τους»καταλήγει το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. τονίζει:

Στο πλαίσιο αστυνομικής προανάκρισης, που διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου για ανθρωποκτονία από πρόθεση, δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκιδικής, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 33χρονου που αναζητείται ως δράστης της ανθρωποκτονίας.

Πρόκειται για τον LESI James του Frrok και της Pashe, υπήκοο Αλβανίας, γεννηθέντα 22-2-1982, κάτοικο Ορμύλιας Χαλκιδικής.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, πραγματοποιείται προκειμένου να καταστεί δυνατός ο εντοπισμός και η σύλληψη του και συνακόλουθα η πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του παραπάνω αδικήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 23710-21621, 23710-21642, 23710-21668 του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης