Με δεσμεύσεις για ακόμη πιο δυναμική συνέχεια, και μουσική, ξεκίνησε και επίσημα ο 13ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων.

Η διοργάνωση, φέρνει στα Γιάννενα δρομείς από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά τα τελευταία χρόνια προσελκύει και αθλητές από το εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με δεδομένο ότι οι συμμετοχές στον 13ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων έχουν ξεπεράσει τις 3.500, στα Γιάννενα το Σαββατοκύριακο αναμένεται να βρεθούν περίπου 5.000 δρομείς και συνοδοί, οι οποίοι θα λειτουργήσουν ενισχυτικά προς την τοπική οικονομία.

Η τελετή έναρξης, χθες το βράδυ, στην πλατεία Μαβίλη ξεκίνησε με μουσική εισαγωγή, από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών, ενώ ακολούθησε καλωσόρισμα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Γύρου Λίμνης Αποστόλη Τζελέτα, ο οποίος είχε τον συντονισμό της τελετής.

Το πρόγραμμα, περιλάμβανε και ειδικές βραβεύσεις, με τους τιμώμενους, να παραλαμβάνουν ένα έργο, τη γλυπτική φόρμα της «Νίκης», που δημιούργησε ειδικά για την τελετή, ο γλύπτης Χρήστος Σκαλκώτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Διοργάνωση με ιδιαίτερη αξία και σημασία για την περιοχή», χαρακτήρισε τον Γύρο Λίμνης ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισαφ, παραλαμβάνοντας το βραβείο του.

«Για τον Δήμο μας, τέτοιες διοργανώσεις, αποτελούν την αφορμή, ώστε να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας και να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους επισκέπτες. Αντιμετωπίζουμε τον Γύρο Λίμνης και άλλες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, ως το μέρος ενός συνόλου, όπου σύνολο θα είναι η προσπάθειά μας, για μια προγραμματισμένη εξωστρέφεια. Ο Γύρος της Λίμνης, αποτελεί ένα παράδειγμα, αποδεικνύει πως με πολλή δουλειά και ακόμη περισσότερο μεράκι, τα μικρά μπορεί να γίνουν μεγάλα, να εδραιωθούν και να καθιερωθούν», τόνισε χαρακτηριστικά και κατέληξε λέγοντας ότι, ο χώρος που εξελίσσεται, αποτελεί αφορμή για την ανάδειξη της Παμβώτιδας, αλλά και υπενθυμίζει την ανάγκη προστασίας της.

Το βραβείο του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, παρέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Βασίλης Γοργόλης, ο οποίος, εκτός από το κάλεσμα σε όλους να συμμετέχουν είτε ως δρομείς είτε ως θεατές, αναφέρθηκε και στην προσπάθεια δημιουργίας ενός χάρτη αθλητικού τουρισμού, από την πλευρά της περιφέρειας.

Η οργανωτική επιτροπή, βράβευσε επίσης, τον δύο φορές Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή Γιάννη Τσίλη, ο οποίος αποτελεί και το πρόσωπο του φετινού αγώνα, καθώς πρωταγωνίστησε στο διαφημιστικό σποτ. «Να απολαύσουν όλοι αυτή την πανέμορφη διαδρομή και τη λίμνη, που για μένα, είναι ένα κομμάτι της ζωής μου», ευχήθηκε ο Γιάννης Τσίλης, δίνοντας παράλληλα και το μήνυμα να συνεχιστεί η προσπάθεια όλων, για κάτι μεγαλύτερο τα επόμενα χρόνια.

Τιμήθηκε, επίσης, ο Δημήτρης Καννής, ο οποίος την περασμένη χρονιά κατάφερε να τερματίσει σε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες παγκοσμίως, στο Spartathlon, τρέχοντας 246 χιλιόμετρα για 36 ώρες και μάλιστα με ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης