Σήμερα Κυριακή 19/5/2019 στη Νίκαια από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι διοργανώθηκε και εξελίσσεται με ευνοϊκές καιρικές συνθήκες ο 2ος ποδηλατικός αγώνας δρόμου “LeCircuit-Nice”. Ο αγώνας γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Νικαίας Αγίου Ιωάννη Ρέντη  μπροστά στην πλατεία Κουμπάκη γνωστή ως πλατεία Σπάθα.

Την διοργάνωση ανέλαβε η Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη σε συνεργασία με τους δύο ποδηλατικούς συλλόγους 1) τον Ποδηλατικό Σύλλογο Πειραιά Πόρτο Λεόνε.και 2) τον Κρόνο Νίκαιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμμετοχή όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ήταν πολύ μεγάλη και για το σκοπό αυτό η τροχαία έκλεισε τη κεντρική λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη στο ύψος της προαναφερόμενης πλατείας. Έτρεξαν ποδηλάτες σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες με ηλικιακή κλιμάκωση. Η εμπειρία του αθλητικού οργανισμού του δήμου και των δύο ποδηλατικών συλλόγων είναι τεράστια και εξασφάλισαν την επιτυχία της διοργάνωσης. Οι διοργανώσεις αυτές γίνονται σε πολλές πόλεις και είναι η χαρά των αθλητών να συμμετέχουν. Πρόσφατα συμμετείχαν πολλοί σύλλογοι σε αγώνα στη Σπάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοργάνωση αυτή στη Νίκαια “LeCircuit-Nice” έχει αγωνιστικό προφίλ και ενδιαφέρει όσους αθλητές διαθέτουν δελτίο εθνικών ομοσπονδιών ποδηλασίας και ανήκουν σε ομάδες. Η Ελληνική Ομοσπονδίας Ποδηλασίας παρέχει την άδεια της και τα αποτελέσματά των αγώνων δίνουν βαθμολογία στους αθλητές ατομικά και ομαδικά στην ομάδα τους που τις κατατάσσει στον πίνακα βαθμολογίας.

Μετά το πέρας των αγώνων ακολουθεί η βράβευση των αθλητών με έπαθλα.

Πρέπει κάποια στιγμή η πολιτεία να αναλάβει την υποχρέωση να δημιουργηθούν ποδηλατοδρόμια για την ενίσχυση του αθλήματος και την ασφάλεια των αθλητών. Όταν κλείνουν κεντρικοί δρόμοι δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα και αγανάκτηση των πολιτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης