Η Ρεάλ Μαδρίτης ενισχύθηκε στην περιφέρεια της εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, καθώς γνωστοποίησε την Τρίτη (9/7) την απόκτηση του Νίκο Λαπροβίτολα.

Ο Αργεντινο-ιταλός πόιντ γκαρντ προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν, κατά την οποία αναδείχθηκε MVP του ισπανικού πρωταθλήματος με την Μπανταλόνα. Ήταν ο κορυφαίος σκόρερ στο ισπανικό πρωτάθλημα με μέσο όρο 17,1 πόντους σε 36 αναμετρήσεις, ενώ μοίραζε και 6,4 ασίστ ανά αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νικολάς Λαπροβίτολα άρχισε την επαγγελματική καριέρα του στην Αργεντινή με τη Λανούς και ακολούθησε η θητεία του στη βραζιλιάνικη Φλαμένγκο. Στη συνέχεια φόρεσε τις φανέλες και των Λιέτουβος Ρίτας, Εστουντιάντες, Σαν Αντόνιο Σπερς, Μπασκόνια, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Μπανταλόνα στα μέσα της σεζόν 2017-18.

Ο Λαπροβίτολα στέφθηκε το 2014 και το 2015 πρωταθλητής Βραζιλίας με τη Φλαμένγκο, την οποία βοήθησε το 2014 να κατακτήσει το FIBA Americas League και στη συνέχεια το Διηπειρωτικό Κύπελλο. Επίσης, είναι διεθνής με την εθνική Αργεντινής, με την οποία κατέκτησε το 2012 το χρυσό μετάλλιο στο πρωτάθλημα της Νότιας Αμερικής και το ασημένιο στην ίδια διοργάνωση το 2014. Επιπρόσθετα, έχει οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε τρία μετάλλια στο FIBA AmeriCup, ασημένια το 2015 και το 2017 και χάλκινο το 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης