Μία παλιά σπουδαία δόξα της, τον Βασίλη Γκούμα, θα τιμήσει η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ το προσεχές Σάββατο (18/5, 19:30) στο ΟΑΚΑ, λίγο πριν το τζάμπολ στην πρεμιέρα της Α’ φάσης των πλέι οφ της Α1 Ανδρών, απέναντι στον Χολαργό.

Η σχετική ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«H AEK ΒC συνεχίζει να τιμά την Ιστορία της…

Η ΑΕΚ BC βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, ότι λίγο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης του Σαββάτου (18/05, 19:30) της «Βασίλισσας» με το Χολαργό για την πρώτη φάση των πλέι οφ της Basket League θα τιμήσει τον Βασίλη Γκούμα.

Ο “Αυτοκράτορας” του ελληνικού μπάσκετ ήταν ο πρώτος σκόρερ (30 π.) στον πρώτο τίτλο της ΑΕΚ, μετά από 11 “πέτρινα χρόνια”, την 17η Ιουλίου 1981, όταν η “Βασίλισσα” στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος στον Τελικό της Γλυφάδας με αντίπαλο τον Ηρακλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν ο πρώτος στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, που ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στο πρωτάθλημα (9 Δεκεμβρίου 1983, ΑΕΚ-ΒΑΟ), έως τον Φεβρουάριο του 1992. Τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και 8ος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής ομάδας των Ανδρών. Ο Βασίλης Γκούμας που αποχώρησε από το παρκέ έχοντας σημειώσει συνολικά 11.030 πόντους με τον Πανελλήνιο, την ΑΕΚ και τον Ηλυσιακό.

Υπήρξε αθλητής της Μεικτής Κόσμου και της Μεικτής Ευρώπης.

Ο Βασίλης Γκούμας συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των ιδρυτικών μελών του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης ΑΕΚ (Σ.Π.Α.Κ. ΑΕΚ)».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης