Ένα πλούσιο «μπουκέτο» εκδηλώσεων όπως και συνεργασίες με όλους σχεδόν τους φορείς του μπάσκετ συνθέτουν την προσπάθεια της Χ.Α.Ν.Θ. για τους εορτασμούς των 100 χρόνων από την άφιξη του Μπάσκετ στην Ελλάδα.

Παρουσία κορυφαίων εκπροσώπων του τοπικού και πανελλαδικού δημοσιογραφικού κόσμου, θεσμικών φορέων και Ενώσεων καθώς και πλήθους πολιτών της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο του Μπάσκετ, η Συνέντευξη Τύπου της παρουσίασης του συνόλου των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον ρόλο της Χ.Α.Ν.Θ. στην ανάπτυξη και διάδοση του Μπάσκετ στο Πανελλήνιο μίλησε ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ιωάννης Σωσσίδης: «Με πίστη στα ιδεώδη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας, ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης και των προσωπικοτήτων του ελληνικού Μπάσκετ που έχουν περάσει από τη Χ.Α.Ν.Θ., προγραμματίζοντας ενόψει της νέας χρονιάς ξεχωριστές εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τις αρχές και τις αξίες που διαπνέουν ο ελληνικό Μπάσκετ», είπε μεταξύ άλλων στην εισαγωγική του αναφορά.

Μιχάλης Γιαννουζάκος, διεθνής βετεράνος καλαθοσφαιριστής της Χ.Α.Ν.Θ., Ιωάννης Σωσσίδης, Πρόεδρος Δ.Σ. Χ.Α.Ν.Θ., Διονύσιος Ανανιάδης, διεθνής βετεράνος καλαθοσφαιριστής της Χ.Α.Ν.Θ. και μέλος της Επιτροπής του Μουσείου & Λάκης Τσάβας, διεθνής βετεράνος καλαθοσφαιριστής της Χ.Α.Ν.Θ.
Ο Διονύσης Ανανιάδης, διεθνής βετεράνος καλαθοσφαιριστής της Χ.Α.Ν.Θ. και μέλος της Επιτροπής του Μουσείου έκανε μια ενδιαφέρουσα ιστορική διαδρομή εστιάζοντας στα πρώτα χρόνια ίδρυσης της Αδελφότητας με ξεχωριστή αναφορά στις σπουδαίες προσωπικότητες , σε σκαπανείς του μπάσκετ όπως ήταν οι: Lewis Riess, Συμεών Μαυροσκούφης, Μίμης Τσικίνας, Τάκης Ταλιαδώρος.

Συγκινητική ήταν η αναφορά του Λάκη Τσάβα, διεθνή βετεράνου καλαθοσφαιριστή της Χ.Α.Ν.Θ., για το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης κατά την δεκαετία του 1950 και του 1960 όπως και για τον ρόλο που διαδραμάτισε το ιστορικό ανοικτό γήπεδο της Χ.Α.Ν.Θ. το οποίο φιλοξενούσε μεγάλα αθλητικά γεγονότα της εποχής.

Ένα εξίσου συγκινητικό «ταξίδι» στον χρόνο έκανε ο Μιχάλης Γιαννουζάκος, διεθνής βετεράνος καλαθοσφαιριστής της Χ.Α.Ν.Θ., ο οποίος αναφέρθηκε στο μεγάλο «εκτόπισμα» που είχε η ομάδα της Αδελφότητας στις αρχές της δεκαετίας του 1970, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον αρχιτέκτονα εκείνης της σπουδαίας ομάδας, τον Θόδωρο Ροδόπουλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Δείτε το video της συνέντευξης ΕΔΩ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης