Στo Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Super League συνεχίστηκε το επεισοδιακό ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, το οποίο διεκόπη οριστικά λόγω της εισβολής του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.

Η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης, η οποία -ως γνωστόν- αμαύρωσε για ακόμη μία φορά την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου και είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή επ’ αόριστον του εγχώριου Η απόφαση αναμένεται να βγει από Τετάρτη, καθώς, όπως έγινε γνωστό, μέσω υπομνήματος θα καταθέσει ο Γιώργος Κομίνης για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι…πρωταθλήματος, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, με την πλευρά του δικεφάλου του Βορρά να ζητάει και να παίρνει προθεσμία 48 ωρών για να καταθέσει υπόμνηματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό σημαίνει ότι η απόφαση για την τύχη του ντέρμπι των «δικεφάλων» αναμένεται να βγει την ερχόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα η απόφαση αναμένεται να βγει από Τετάρτη, καθώς, όπως έγινε γνωστό, μέσω υπομνήματος θα καταθέσει ο Γιώργος Κομίνης για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι.

Το Πειθαρχικό Όργανο της Super League ήρθε σε επικοινωνία με τον ρέφερι από τη Θεσπρωτία, μέσω email, προκειμένου να καταθέσει από κοντά στις 19 Μαρτίου, αλλά ο ίδιος απάντησε πως: «Δυστυχώς, ως τις 28 Μαρτίου δεν είναι εφικτή η αυτοπροσώπως παρουσία μου για λόγους που αφορούν οικογενειακά προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνέχεια  του παραπάνω μηνύματός μου, δεν ξέρω αν θα είναι εφικτή η φυσική μου παρουσία και μετά την 28η Μαρτίου. Πάντως, δέχομαι να καταθέσω μέσω υπομνήματος αν κρίνεται αναγκαίο».

Aξίζει να σημειωθεί ότι πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Super League ήταν ο κ. Σπύρος Καποδίστριας.

Αρχικά εκδικάστηκε η υπόθεση των «Ζωσιμάδων» για τα επεισόδια που προκάλεσε εκεί μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ, καθώς ως γνωστόν ο Ολυμπιακός έκανε παρέμβαση για τα γεγονότα στο ματς του «δικεφάλου» του Βορρά με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αίτημα αναβολής από τον ΠΑΟΚ για Κομίνη

Ακολούθως τη… σκυτάλη πήρε η υπόθεση του αγώνα Αστέρας-ΠΑΟΚ, όπου είχαν σημειωθεί επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο μετά το τελευταίο σφύριγμα, ενώ στις 10.44 άρχισε η εκδίκαση για το επεισοδιακό ντέρμπι των «δικεφάλων».

Aρχικά ο κ. Καποδίστριας διάβασε την επιστολή του διαιτητή, κ. Κομίνη, ο οποίος δεν παρίσταται για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους, και επικαλείται όσα ανέφερε στο φύλλο αγώνα.

Η πλευρά του ΠΑΟΚ κατέθεσε ενστάσεις για τη μη παρουσία του κ. Κομίνη και ανέφερε πως είναι άκρως απαραίτητο να βρίσκεται στη διαδικασία, ζητώντας έτσι αναβολή της εκδίκασης.

«Θεωρούμε ως ΠΑΕ ΠΑΟΚ ότι η παρουσία του κ. Κομίνη είναι άκρως απαραίτητη στη διαδικασία. Ζητούμε την αναβολή της υπόθεσης και ζητούμε να υποχρεωθεί να παραστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σημαιοφορίδης.

«Μας στερεί ένα πρωτάθλημα ο κ. Κομίνης και πρέπει να είναι εδώ να δώσει απαντήσεις σε όλους. Δεν θα είναι δίκαιη η κρίση χωρίς την παρουσία του διαιτητή. Θέλουμε να υπερασπιστούμε την πλευρά μας με όλα τα όπλα που μας προσφέρει ο νόμος» πρόσθεσε ο νομικός του «δικεφάλου» του Βορρά, με τον κ. Καποδίστρια να του απαντά ότι «…δεν υπάρχει το μέτρο της βίαιης προσαγωγής στο συγκεκριμένο δικαστήριο».

«Να κληθεί ξανά ή έστω και γραπτά να απαντήσει σε κάποια ερωτήματα. Θέλουμε να εξαντλήσουμε να είναι παρών ο κ. Κομίνης. Δεν έχει κανέναν λόγο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να μην προχωρήσει την εκδίκαση της υπόθεσης. Είναι ένα σημαντικό πρόσωπο για τη διαδικασία για τα γεγονότα όπως έχουν συμβεί και δεν μπορούμε να τον αποκόψουμε από μια διαδικασία» πρόσθεσε ο Σημαιοφορίδης.

Τον λόγο τότε πήρε ο Μάκης Γκαγκάτσης, ο οποίος ανέφερε ότι «δεν έχουμε αγωνιστική για δύο εβδομάδες. Σαφώς και δεν υπάρχει το κατεπείγον. Ακόμη και το απόγευμα αν θέλει να είναι εδώ», με τον Λάκη Σημαιοφορίδη να τονίζει από τη μεριά του: «Αν δεν έρθει, να διευκρινίσει γραπτώς ορισμένα πράγματα».

O Κομίνης στο επεισοδιακό ντέρμπιΑπό τη μεριά της, η ΑΕΚ ζήτησε άμεση εκδίκαση και μάλιστα επικαλέστηκε και την έγγραφη κατάθεση του κ. Αρετόπουλου για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, χωρίς να αντιδράσει εκεί ο «δικέφαλος» του Βορρά.

«Θα υπενθυμίσουμε στο δικαστήριό σας ότι το πρωτάθλημα διεκόπη εξαιτίας αυτών των γεγονότων και γι’ αυτό τώρα δεν παίζουν οι ομάδες. Υπάρχει μία έκρυθμη κατάσταση που έχει προκαλέσει παγκόσμιο σάλο. Οποιαδήποτε αναβολή δεν θα είναι καλή για το πρωτάθλημα. Πρέπει να γίνει άμεση εκδίκαση. Εφόσον εθίγη η μεγάλη σημασία αυτού του αγώνα, θα υπενθυμίσουμε ότι διεκόπη το πρωτάθλημα εξαιτίας αυτού του αγώνα.

»Ομάδες που δεν έχουν καμία υπαιτιότητα δεν παίζουν εξαιτίας αυτού του αγώνα. Δεν υπάρχει προσβολή επί πλαστότητας του φύλλου αγώνα. Για όλους αυτούς τους λόγους πιστεύουμε οποιαδήποτε αναβολή, έστω και ωρών, θα είναι σε βάρος της υπόθεσης και εν γένει του ελληνικού ποδοσφαίρου» τόνισε η νομική εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Έλλη Ρίζου.

Το δικαστήριο έδειξε «παίζετε»

Λίγο αργότερα το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι θα διακόψει για πέντε λεπτά, προκειμένου να εξετάσει το αίτημα της αναβολής, με τον κ. Καποδίστρια να αναφέρει ακολούθως ότι «το πειθαρχικό όργανο επιφυλάσσεται για το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά».

Ως μάρτυρες κλήθηκαν να καταθέσουν ο κ. Γεροντίδης από την πλευρά του ΠΑΟΚ και ο Βασίλης Δημητριάδης για την ΑΕΚ.

Αναφερόμενος στη φάση του γκολ, ο Δημητριάδης τόνισε: «Ο διαιτητής δείχνει σέντρα, ότι είναι γκολ δηλαδή. Στη συνέχεια έχει ενδοεπικοινωνία με τον β’ βοηθό, κ. Ποντίκη. Υπάρχει από την πλευρά μας μια διαμαρτυρία για οφσάιντ. Του λέει ο κ. Ποντίκης να πάει κοντά του, στην πλάγια γραμμή, περίπου 2-3 λεπτά. Μετά, σήκωσε το χέρι ο διαιτητής και έδειξε οφσάιντ».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Υπάρχουν διαμαρτυρίες από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Αρχικά ήταν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Υπήρχε μια αναστάτωση, μια ένταση. Υπήρξαν πιέσεις και διαμαρτυρίες από τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Φώναξε στο κέντρο του γηπέδου τους Σιμόες και Βιεϊρίνια, και τους ενημέρωσε ότι το γκολ είναι οφσάιντ. Ακολούθησαν διαμαρτυρίες από τους παίκτες των γηπεδούχων».

«Δύο φορές ενημέρωσε ο κ. Κομίνης ότι είναι οφσάιντ. Μία όταν σήκωσε το χέρι και μετά στους αρχηγούς. Ο Μαουρίτσιο το είπε του κ. Σαββίδη και εκείνη τη στιγμή μπήκε στο γήπεδο με συνοδεία 6-8 ατόμων και κάνει μια κίνηση, ζητώντας από τους παίκτες της ομάδας του να φύγουν. Ήταν άτομα της προσωπικής του ασφάλειας αυτά που μπήκαν. Δεν ήταν διαπιστευμένος στο φύλλο αγώνα ο κ. Σαββίδης. Έκανε χειρονομία έντονα να σηκωθεί η ομάδα του και να φύγει. Μετά έφτασε στα 2-3 μέτρα από τον διαιτητή. Κάτι του είπε, αλλά δεν κατάλαβα τι. Ήταν εκνευρισμένος και δεν έγινε κίνηση από κάποιον να τον σταματήσει. Ο κ. Βιεϊρίνια μόνος του έκανε κίνηση με το χέρι να μη ζητήσει από την ομάδα να φύγει.

»Έφυγε από τον διαιτητή μετάO Bασίλης Δημητριάδης, γύρισε προς τα πίσω για να φύγει και μετά κατευθύνθηκε στον πάγκο της ομάδας μας. Εγώ ήμουν στο ενδιάμεσο. Ήταν μαινόμενος και είχε επιθετικές διαθέσεις. Στον πάγκο μας πήγε να διαμαρτυρηθεί, να πιέσει για το ακυρωθέν γκολ πιθανότατα» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της «Ένωσης».

Ο Δημητριάδης για το όπλο του Σαββίδη

Ακολούθως ο κ. Δημητριάδης επεσήμανε: «Το όπλο το είδα όταν γύρισε πίσω, τη δεύτερη φορά δηλαδή. Φώναζε, δεν κατάλαβα αν έβριζε. Ήταν σε μια έκρυθμη κατάσταση. Προσέγγισε τον πάγκο μας μια φορά, έφυγε και επέστρεψε πάλι στον πάγκο μας. Μετά πήγε να βγει από τον αγωνιστικό χώρο.

Την πρώτη φορά φορούσε το μπουφάν και τη δεύτερη δεν το φορούσε. Ήρθε σε μένα και με απώθησε βίαια. Εγώ το μόνο που του είπα. ‘Γιατί σε μένα; Είναι οφσάιντ…’. Μου είπε κάτι, αλλά δεν κατάλαβα.

»Όταν γύρισε να φύγει, φάνηκε το όπλο. Δεν έκανε κίνηση να το βγάλει. Ήταν σε θήκη. Δεν το έβγαλε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έβγαλε το μπουφάν τη δεύτερη φορά. Προφανώς ήθελε να φανεί το όπλο; Προσπαθώ να σκεφτώ για ποιο λόγο βγήκε χωρίς μπουφάν τη δεύτερη φορά. Η εικόνα του όπλου ήταν σοκαριστική για όλους μας και ειδικά για τους ποδοσφαιριστές.

»Στον αγωνιστικό χώρο απαγορεύονται τα όπλα ακόμα και από αστυνομικούς. Μου προξένησε σοκ, φόβο και ανησυχία. Φοβήθηκα, βεβαίως. Όταν ήρθε σε μένα, με απώθησε βίαια, μου είπε κάτι, αλλά δεν το κατάλαβα. Μας χώρισαν οι άνθρωποι που ήταν πίσω του, τον τράβηξαν. Μπήκε να διαμαρτυρηθεί για το ακυρωθέν γκολ. Ο κ. Σαββίδης έγινε έξαλλος από τη στιγμή που ξεκάθαρα του είπε κάτι ο Μαουρίσιο.

Η αποστολή τρομοκρατήθηκε από τη στιγμή που είδαμε το όπλο και την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο. Και τις δύο φορές, συνολικά πέντε λεπτά έμεινε μέσα στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τη συνοδεία του».

Ερωτηθείς για τον Λούμπος Μίχελ ο Δημητριάδης ανέφερε: «Την πρώτη φορά που μπήκε ο κ. Σαββίδης στον αγωνιστικό χώρο κατευθύνθηκε στον διαιτητή και κάτι του είπε. ‘Σήμερα εσύ τελείωσες’, στα αγγλικά γράφει το φύλλο αγώνα. Είδα ότι κάτι του είπε στο αφτί και του έδειξε με το χέρι που δείχνουν ότι τελείωσες».

Εν συνεχεία έπειτα από σχετική ερώτηση ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ επεσήμανε: «Όταν με απώθησε, δεν είδα κίνηση του Ιβάν Σαββίδη να κάνει κίνηση για να βγάλει το όπλο», ενώ υπογράμμισε ότι, όταν πήγαμε στα αποδυτήρια, όλοι οι ποδοσφαιριστές μιλάγανε για το όπλο και υπήρχε αναστάτωση στα αποδυτήρια τα δικά μας. Παίρνανε τηλέφωνα οικεία τους πρόσωπα για να δουν αν είναι καλά η σωματική τους ακεραιότητα».

«Οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν σοκαρισμένοι»

Κληθείς να απαντήσει για το τι συνέβη στη συνέχεια, τόνισε: «Στα αποδυτήρια των διαιτητών ήταν ο Μηνάς Λυσάνδρου και ο Μάκης Γκαγκάτσης. Εγώ δεν ήμουν μέσα. Η τελευταία ενημέρωση από τον διαιτητή ήταν ότι το ματς θα κατακυρωθεί με 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ. Δεν μας κάλεσε για να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μας είπε ότι διακόπτει τον αγώνα για τα γεγονότα στον αγωνιστικό χώρο. Για την ένταση που υπήρξε και την εισβολή του προέδρου του ΠΑΟΚ».H νομική εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Έλλη Ρίζου

Στην ερώτηση του κ. Καποδίστρια για το τι ενημέρωση υπήρχε από τον κ. Λυσάνδρου ο Βασίλης Δημητριάδης είπε: «Εγώ ενημέρωσα τον κ. Λυσάνδρου ότι οι παίκτες είναι σοκαρισμένοι».

Για τον ισχυρισμό του ΠΑΟΚ ότι προσχηματικά η ΑΕΚ δεν ήθελε να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο μετά τη θέα του όπλου, ο κ. Δημητριάδης απάντησε: «Αν θέλαμε να φύγουμε από το γήπεδο, θα φεύγαμε μετά την εισβολή, όχι μετά τον διαιτητή».

Ακολούθως άρχισε η εξέταση του μάρτυρα από τη δικηγόρο της ΑΕΚ, την κα Ρίζου.

Σε ερώτηση της νομικού εκπροσώπου της «Ένωσης» στον Βασίλη Δημητριάδη για το τι μπορεί να συνέβαινε αν αμυνόταν στον Ιβάν Σαββίδη και συγκεκριμένα για το αν «θα έβγαινε το όπλο;» υπήρξε αντίδραση από την πλευρά του ΠΑΟΚ, με τον κ. Καποδίστρια να αναφέρει στη δικηγόρο της ΑΕΚ ότι δεν θέλει να γίνονται υποθετικές ερωτήσεις.

«Όταν σας επιτέθηκε ο κ. Σαββίδης ήταν αστυνομικοί κοντά και τον συνέλαβαν, όταν έγινε το περιστατικό;» ρωτήθηκε ο Δημητριάδης, απαντώντας «όχι», ενώ σε ερώτηση του κ. Λυσάνδρου για το αν ξαναβγήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Κομίνης τόνισε: «Όχι, δεν ξαναβγήκε στο γήπεδο».

Σε εκείνο το σημείο άρχισε η εξέταση του μάρτυρα από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε ο Βασίλης Δημητριάδης από τον δικηγόρο της ασπρόμαυρης ΠΑΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη: «Γιατί αφού είδατε το όπλο δεν φωνάξατε την αστυνομία;», με τον ίδιο να του απαντά: «Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να μαζέψω τους παίκτες στον πάγκο, γιατί υπήρχε το ενδεχόμενο εισβολής οπαδών στον αγωνιστικό χώρο».

«Δεν μας είπε ο Κομίνης να ξαναβγούμε στο γήπεδο»

Ο κ. Μαυρομάτης ρώτησε στη συνέχεια «Σας είπε ο διαιτητής να βγείτε στο γήπεδο;», ο κ. Δημητριάδης απάντησε αρνητικά, με τον δικηγόρο του ΠΑΟΚ να επισημαίνει «Γι’ αυτό κ. πρόεδρε θέλουμε την παρουσία του διαιτητή».

Ο νομικός σύμβουλος της ασπρόμαυρης ΠΑΕ Λάμπρος Μπίρδας κατέθεσε ερώτηση στον εκπρόσωπο της ΑΕΚ αναφέροντας: «Κύριε μάρτυρα, είστε 37 χρόνια στα γήπεδα, εσείς ως αρχηγός αφήσατε τους ποδοσφαιριστές σας να μιλήσουν στα κινητά;», με τον Δημητριάδη να αναφέρει: «Τα κινητά δεν απαγορεύονται. Είναι πλέον η προέκταση των χεριών τους».

«Το σοκ, απ’ ό,τι είπατε, ήταν το όπλο του κ. Σαββίδη;» ρώτησε ακολούθως ο κ. Μπίρδας, με τον παλαίμαχο άσο της ΑΕΚ αναφέρει ότι «το σοκ ήταν από την εισβολή, την παρουσία των ανθρώπων που ήταν από πίσω του και το όπλο».
Ο Ηλίας Γεροντίδης
Σε ερώτηση του κ. Σημαιοφορίδη για το αν οι παίκτες τρομοκρατήθηκαν και από τους συνοδούς του Ιβάν Σαββίδη ο Βασίλης Δημητριάδης είπε: «Οι συνοδοί δεν είδα να χτυπούν. Αυτοί που ήρθαν πίσω από εμένα, δεν με πείραξαν. Ένας που ήταν από πίσω, προσπάθησε να κρατήσει τον Σαββίδη».

Μετά την εξέταση του Βασίλη Δημητριάδη ακολούθησε αυτή του μάρτυρα του ΠΑΟΚ, του υπεύθυνου ασφαλείας, Ηλία Γεροντίδη, ο οποίος είπε αρχικά:

«Τα πάντα ήταν ήρεμα, όπως όλοι είδατε, και μετά το γκολ είδαμε έναν διαιτητή να κατευθύνεται προς τη σέντρα μαζί με τον βοηθό. Όλοι το κατάλαβαν αυτό. Εν συνεχεία, βλέπουμε διαπραγματεύσεις μεταξύ του διαιτητή και των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Εγώ ήμουν δίπλα στη φυσούνα.

»Ο διαιτητής δεν ήξερε μετά το τι να σφυρίξει. Σταμάτησε το ματς και μετά έγιναν όλα τα υπόλοιπα. Υπήρχε αγανάκτηση. Ο κόσμος όμως ήταν άψογος. Υπήρχε τάξη και ασφάλεια. Μετά έγινε ό,τι είδαμε. Μετά έγινε η είσοδος του κ. Σαββίδη με 2-3 άτομα. Εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο από τα αποδυτήρια. Μπήκε μέσα από τη φυσούνα.

»Ήταν μέλη της συνοδείας του, τα δύο εξ αυτών, και ένας αστυνομικός που νόμιμα του έχει παραχωρηθεί. Μπήκε από αγανάκτηση για όλα όσα έγιναν».

Σε ερώτηση του κ. Καποδίστρια για το αν δικαιολογείται η κίνηση του Ιβάν Σαββίδη για μια απόφαση, ο κ. Γεροντίδης απάντησε: «Επειδή το γκολ έκρινε τα πάντα. Ο διαιτητής άλλαζε τις αποφάσεις του. Η πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη ήταν να απομακρυνθούν από το γήπεδο, σε ένδειξη αγανάκτησης και διαμαρτυρίας.

«Ο Σαββίδης μπήκε με διάθεση να διαμαρτυρηθεί»

Ακολούθως ο ίδιος μάρτυρας υποστήριξε ότι με την κίνησή του ο Βιερίνια ήθελε να αποτρέψει από το να πάρει ο κ. Σαββίδης την ομάδα και να φύγει. Εκείνος επέμενε. Ο κ. Σαββίδης μπήκε με διάθεση να διαμαρτυρηθεί. Πήγε να απομακρύνει τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Δεν προσέγγισε τον διαιτητή. Η απόστασή τους ήταν 15 με 20 μέτρα.

«Στη συνέχεια ο Σαββίδης πήγε να αποχωρήσει και άκουσα κάποιες ιαχές από τον πάγκο της ΑΕΚ. Κατευθύνθηκε 5-6 μέτρα προς τον πάγκο. Ήταν εκεί κάποιοι παίκτες, διάφοροι παράγοντες… λόγω της έντασης. Ο κύριος Σαββίδης δεν τους είπε κάτι. Κάποια στιγμή έφυγε χωρίς να τον αποτρέψει κανείς. Πουθενά δεν είδα βίαιη απώθηση.

»Τη δεύτερη φορά που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο δεν φορούσε μπουφάν, έφερε όπλο, το οποίο το είχε στη δεξιά πλευρά της ζώνης. Έβγαλε το μπουφάν του λόγω αγανάκτησης, ήταν σε υπερένταση και έβγαλε το μπουφάν του. Σε καμία περίπτωση δεν είχε εριστική διάθεση. Φάνηκε από τις προθέσεις του» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση του κ. Καποδίστρια γιατί είχε όπλο μαζί του ο Ιβάν Σαββίδης ο μάρτυρας απάντησε: «Έχει απειληθεί ο κ. Σαββίδης. Δεν γνωρίζω από ποιον. Το γνωρίζω από το περιβάλλον του. Προφανώς ούτε εκείνος το κατάλαβε ότι το είχε πάνω του. Εκ παραδρομής το ξέχασε. Το ότι έβγαλε το σακάκι του φανερώνει ότι δεν το είχε πάνω του επίτηδες.

»Σε καμιά περίπτωση δεν υπήρξε τρόμος και ανησυχία. Άλλωστε, εκ των υστέρων κατάλαβαν όλοι ότι έφερε το όπλο πάνω του. Κανένας μας δεν ήξερε ότι ο κ. Σαββίδης είχε όπλο πάνω του. Φαίνεται ότι η λαβή του όπλου είναι ανάποδα για αριστερόχειρες όπως ο κ. Σαββίδης. Η ΠΑΕ ΑΕΚ μπορεί να υποστηρίζει τα δικά της».

Για το τι ακολούθησε ο κ. Γεροντίδης είπε: «Εκ των υστέρων ο διαιτητής έφυγε στα αποδυτήριά του και έμεινε εκεί. Η ΑΕΚ ύστερα από 7-8 λεπτά αποχώρησε από το γήπεδο. Κανένας δεν κατάλαβε αν έγινε διακοπή από τον διαιτητή. Ο ΠΑΟΚ έμεινε μέσα στο γήπεδο 20-30 λεπτά. Στα αποδυτήρια, η κατάσταση ήταν πέρα για πέρα ομαλή.

Στα αποδυτήρια η κατάσταση ήταν ήρεμη. Οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν σε φυσιολογική κατάσταση. Ο κόσμος στο γήπεδο ήταν υποδειγματικός και μετά απ’ όλα όσα έγιναν. Ο Κομίνης σε κάποια φάση βγήκε και σφύριξε για να βγουν στον αγωνιστικό χώρο, δεν ξέρω γιατί δεν βγήκαν οι παίκτες της ΑΕΚ. Ορισμένοι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν ήδη έξω».

Τότε ο πρόεδρος τον ρώτησε: «Η ΑΕΚ ποιον λόγο επικαλέστηκε», με τον κ. Γεροντίδη να τονίζει ότι δεν ξέρει.

«Οι παίκτες του ΠΑΟΚ βγήκανε, ενώ της ΑΕΚ όχι. Το γκολ κατακυρώθηκε στα αποδυτήρια περίπου μία ώρα μετά. Όταν βγήκε ο Στυλιάρας, δεν υπήρχε κίνδυνος για τη διεξαγωγή του αγώνα. Είχαν αποχωρήσει όλοι, είχαν μείνει μόνο 200 άτομα» πρόσθεσε ο μάρτυρας του ΠΑΟΚ.

Σε ερώτηση για το ποια ήταν η ιδιότητά του πριν από τη θέση του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ απάντησε: «Ήμουν αστυνομικός διευθυντής στη ΘεσσαΟ Μάκης Γκαγκάτσηςλονίκη».

«Με την ιδιότητα που είχατε μπορείτε να μας πείτε αν μπορεί αστυνομικός να έχει όπλο στον αγωνιστικό χώρο;» ρώτησε στη συνέχεια η νομικός της ΑΕΚ, με τον Γεροντίδη να απαντά: «Απ’ όσο ξέρω, δεν απαγορεύεται. Υπάρχει μια πρακτική που λέει ότι, αν υπάρχει συνάθροιση κόσμου, να μη φέρουν όπλο. Αν και στις διμοιρίες, 1-2 άτομα έχουν όπλο».

Κληθείς να αποκαλύψει στη συνέχεια για το αν απέτρεψε τον κ. Σαββίδη να φέρει όπλο ο ίδιος είπε: «Όχι, δεν τον απέτρεψα. Ενδεχομένως να μην έπραξα και εγώ σωστά».

Ερωτηθείς από την κα Ρίζου για το αν ήταν νόμιμη η εισβολή του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ είπε «Όχι».

H δικηγόρος της ΑΕΚ έδειξε φωτογραφία με τον Ιβάν Σαββίδη και άλλα οκτώ άτομα να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο ρωτωντας: «Γιατί δεν τους αποτρέψατε;» με τον κ, Γεροντίδη να απαντά: «Ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση;».

«Ήταν ήρεμος ο Ιβάν Σαββίδης»

Ο μάρτυρας του ΠΑΟΚ τόνισε ότι ήταν ήρεμος ο Ιβάν Σαββίδης, κάτι που αμφισβήτησε η κ. Ρίζου δείχνοντας φωτογραφία: «Εδώ βλέπετε έναν ήρεμο άνθρωπο;» με τον ίδιο να λέει: «Δεν μπορώ να γνωρίζω».

«Επιτρέπεται στη σουίτα να φέρει όπλο ο κ. Σαββίδης; Ο καθένας δεν ελέγχεται μπαίνοντας στο γήπεδο;» ρώτησε στη συνέχεια η δικηγόρος της ΑΕΚ, Έλλη Ρίζου για να πάρει την απάντηση ότι «…ο πρόεδρος μπαίνει κατευθείαν στη  σουίτα του, υπάρχει αστυνομικός έλεγχος αλλά επειδή τα άτομα είναι επίσημα δεν γίνεται. Όποιος φέρει νόμιμη άδεια μπορεί να το φέρει το όπλο του παντού. Ακόμα και μέσα στο γήπεδο».

Ερωτηθείς για τον Λούμπος Μίχελ είπε: «Δεν είχε απειλητική διάθεση ο κ. Μίχελ. Την ώρα που μπήκε ο Σαββίδης στον αγωνιστικό χώρο, οι αστυνομικοί ήταν στη φυσούνα».

Με αυτην την ερώτηση ολοκληρώθηκε η εξέταση του κ. Γεροντίδη, με τον Μάκη Γκαγκάτση να εξετάζεται στη συνέχεια ως διάδικος.

«Από το 89′ και μετά, σκόραρε ο ΠΑΟΚ ο διαιτητής έδειξε σέντρα, ο επόπτης έτρεξε προς τη σέντρα και μετά σταμάτησε. Μετά τις διαμαρτυρίες ο διαιτητής πήγε προς τον βοηθό. Ο κ. Κομίνης σηκώνει το χέρι του μετά από 8 λεπτά. O κ. Σαββίδης μπήκε αγανακτισμένος στον αγωνιστικό χώρο αφού σήκωσε το χέρι του ο κ. Κομίνης.

Mπήκε αγανακτισμένος ύστερα από μισό λεπτό, ώστε να κάνει νόημα στους παίκτες του ΠΑΟΚ να αποχωρήσουν. Δεν ήταν νόμιμο, δεν είχε δικαίωμα. Είναι ο πρόεδρος της ομάδας και μεγαλομέτοχος.

Αγανακτισμένος ήταν και ήθελε να πάρει την ομάδα. Υπάρχει κίνηση του Βιεϊρίνια και του Βαρέλα να μείνει η ομάδα και γι’ αυτό παραμένει η ομάδα».

Ερωτηθείς για τον Μίχελ τόνισε: «Είπε “you are finished” και του έκανε χαρακτηριστική κίνηση ότι είναι καθαρό το γκολ. Του είπε “τελείωσες επαγγελματικά” γιατί είναι ένα ματς το οποίο κρίνει τίτλο και έκανε ένα πολύ σοβαρό λάθος. Ο κ. Μίχελ του το είπε διαιτητικά, γιατί είναι γνωστός διαιτητής. Το “you are finished” δεν έχει την απειλή με την οποία εμφανίζεται».

Ο πρόεδρος εστίασε στο γεγονός ότι στο φύλλο αγώνα, ο Κομίνης αναφέρει ότι ο Μίχελ του το είπε με απειλητικό ύφος, με τον Γκαγκάτση να ισχυρίζεται: «Δεν είχε σε καμία περίπτωση απειλητικό ύφος».

Σε ερώτηση του κ. Καποδίστρια για το πόσα ήταν τα άτομα με τα οποία μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Ιβάν Σαββίδης και αν αυτά είχαν ιδιαίτερη σωματιή διάπλαση, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τόνισε: «Ναι, μπήκε μέσα με τέσσερα άτομα τα οποία ναι έχουν μια σωματική διάπλαση».

Ακολούθως ο κ. Γκαγκάτσης ανέφερε για τον Ιβάν Σαββίδη: «Από αγανάκτηση και έξαψη έβγαλε το σακάκι του, όχι για να κάνει επίδειξη του όπλου. Το έχουμε δει και άλλες φορές στον αθλητισμό. Ο κ. Ιωαννίδης στο μπάσκετ έχει βγάλει το σακάκι του από αγανάκτηση για διαιτητική απόφαση.

Δεν ήθελε να επιδείξει το όπλο του. Λογικά το ξέχασε. Το είχε απλά στη ζώνη του και δεν έκανε κάποια κίνηση. Δεν είδα το περιστατικό με τον κ. Δημητριάδη, το διάβασα μετά στο φύλλο αγώνα.

Το όπλο δεν το είδε κανένας παίκτης της ΑΕΚ. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι οι παίκτες δεν έφυγαν αμέσως. Αν το είχαν δει και ήταν τόσο σοκαριστικό, θα είχαν φύγει αμέσως για τα αποδυτήρια».

Εν συνεχεία ο κ. Γκαγκάτσης τόνισε: «Ο διαιτητής ήταν ξεκάθαρος, ότι ήθελε να συνεχιστεί το ματς. Για το οφσάιντ δεν είχε πάρει την οριστική του απόφαση. Δεν επιτρέπεται η χρήση οπτικοακουστικού υλικού για μια τέτοια απόφαση, δεν ξέρω τι έγινε. Μας είπε ότι θα ανακοινώσει την απόφασή του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η ΑΕΚ είπε ότι ήθελε να ξέρει την απόφαση για να δει αν θα συνεχίσει το ματς. Ο κ. Λυσάνδρου είπε ότι αν μετρήσει το γκολ η ΑΕΚ δεν μπαίνει μέσα, ενώ αν το μετρήσει θα συνεχίσουμε».

Σε ερώτηση του προέδρου «Γιατί ο κ. Κομίνης δεν γράφει αυτά που λέτε στο φύλλο αγώνα;» ο Γκαγκάτσης απάντησε: «Για αυτό θέλουμε να έρθει εδώ ο κ. Κομίνης».

«Ο κ. Κομίνης έλεγε μπείτε, ενώ η ΑΕΚ έλεγε οτι θέλουμε να ξέρουμε την απόφαση για το γκολ. Αυτό γινόταν για μιάμιση ώρα. Αν ο διαιτητής έλεγε ότι το ματς ήταν στο 0-0 η ΑΕΚ θα έβγαινε κανονικά στον αγωνιστικό χώρο.

Οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν ήρεμοι, μέχρι να βγουν οι φωτογραφίες με το όπλο, γιατί μέχρι τότε δεν είχε δει κανένας τους. Όλα ήταν έτοιμα να αρχίσει και πάλι ο αγώνας. Υπάρχουν δηλώσεις του Κονέ στο συνδρομητικό οτι “μας είπε να βγούμε έξω”» επισήμανε ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ ζήτησε προθεσμία για να καταθέσει υπόμνημα και ο πρόεδρος ανέφερε ότι θα δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Από την πλευρά της η ΑΕΚ αν και είχε έτοιμο το υπόμνημά της, δεν το κατέθεσε, προκειμένου να το συμπληρώσει.

Η αγόρευση του Λυσάνδρου

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο νομικός της ΑΕΚ, Μηνάς Λυσάνδρου ο οποίος αρχίζοντας την αγόρευσή του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν μίλησε ο κ. Γκαγκάτσης για μένα ήταν να ζητήσω αύξηση από την ΑΕΚ εφόσον τρομοκρατώ την Τούμπα και έχω τέτοια δύναμη. Έχει ανέβει η αυτοεκτίμησή μου.

Ο διαιτητής μπορούσε να βγει στο γήπεδο να ξεκινήσει το ματς. Εγώ δεν άκουσα κάποιο σφύριγμα. Άκουσα μια φασαρία, έτρεξα να δω τι γίνεται. Ο Κομίνης δεν μου είπε για σφύριγμα ούτε ότι βγαίνει. Μου είπε ότι με φώναζε και δεν πήγαινα. Ότι με έψαχνε.

Δεν υπήρχε σφύριγμα. Αμέσως έτρεξα και ρώτησα τον κ. Κομίνη ο οποίος μου είπε οτι δεν σφύρηξε και οτι με έψαχνε γιατί είχα πάει να δω τους παίκτες. Ο κ. Κομίνης αν ήθελε να συμπληρώσει κάτι θα το έγραφε. Έχει τοποθετηθεί τρεις φορές και είπε το ίδιο πράγμα.

Επειδή δεν πρέπει να μένουν ασάφειες ο κ. Κομίνης ουδέποτε κάλεσε τις δυο ομάδες να βγουν στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ένας διαιτητής διεθνής και έχει υπάρξει σε κρίσιμα παιχνίδια τα οποία έχουν φτάσει σε αυτή την πειθαρχική και ήταν μάλιστα και στον τελικό του Βόλου.

Έχω μια ένσταση για το αν ο κ. Γκαγκάτσης την ώρα των επεισοδίων ήταν κάτω. Όταν εγώ πήγα στη φυσούνα να δω τι γίνεται ήμουν με τον κ. Σαραϊδάρη. Εγώ τον κ. Γκαγκάτση δεν τον είδα κατά τη διάρκεια των περιστατικών.

Έχω μια ιδιότητα που είναι συγκεκριμένη. Μπορεί να είμαι πλέον σύμβουλος αλλά η ιδιότητα δεν φεύγει. Αυτό που έπρεπε να κάνω και εγώ αλλά και οι άλλοι αξιωματούχοι ήταν να δείξουμε ψυχραιμία και να μαζέψουμε τους ποδοσφαιριστές στον πάγκο μας.

Έπρεπε να διαφυλάξουμε την ασφαλή παραμονή ή αποχώρηση μας. Αρνούμαι το ειρωνικό χειροκρότημα, είναι προσβλητικό να το λένε αυτό. Με το που έφυγε ο κ. Κομίνης και πήγε προς τα αποδυτήρια έκανα νόημα στους ποδοσφαιριστές να μπουν και οι παίκτες. Εκτελούσαμε την εντολή του διαιτητή.

Κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές μπορεί να φοβήθηκαν περισσότερο και άλλοι λιγότερο, στην πλειοψηφία τους όμως είχαν φοβηθεί. Μιλάμε για την εκτέλεση μια αθλητικής δραστηριότητας, χρειάζεται μια ψυχολογική ετοιμότητα. Εμείς εξαντλήσαμε κάθε πιθανότητα μαζί με τον διαιτητή και τον κ. Γκαγκάτση.

Η τελευταία αντίδραση του διαιτητή ήταν η ακύρωση του γκολ. Εγώ συμμετείχα σε μια περίπτωση, ρωτώντας τον κ. Κομίνη: «Σε τι κατάσταση είσαι εσύ μετά από τόσες διαμαρτυρίες;».

Aκολούθως ο κ. Λυσάνδρου ανέφερε: «Εγώ είπα ότι είναι καθαρά θέμα ασφάλειας. Η ασφάλεια υπαγορεύει το να βγει ο διαιτητής και να πει  ότι το σκορ είναι 1-0. Αν έλεγε κάτι άλλο, θα έμπαιναν όλοι μέσα. Εμείς αυτό που είπαμε στον Κομίνη είναι oτι αδυνατούμε λόγω ανασφάλειας. Του το είπαμε για να το αξιολογήσει. Δεν του το είπαμε ως αντίρρηση.

Μπήκε ο ιδιοκτήτης μιας ομάδας, ένοπλος και συνοδευόμενος. Το παιχνίδι ήταν σε εξέλιξη. Σκεφτείτε την εικόνα. Ήταν σοκαριστικό. Έγινε πρωτοσέλιδο σε 17 χώρες. Πριν άκουσα τόση συζήτηση για το αν έχει ή όχι άδεια οπλοφορίας ο κ. Σαββίδης.

Εδώ έχουμε κάτι πρωτοφανές: μπήκε πρόεδρος ομάδας μέχρι τη σέντρα μαζί με την ασφάλειά του. Αν δεν ήταν κόντρα στα αθλητικά ιδεώδη δεν θα υπήρχε απόφαση της ΕCA για την αποβολή του ΠΑΟΚ.

Η απόφαση του Υπουργού ελήφθη σε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό. Στο ανώτατο κλιμάκιο όλων των επιπέδων. Αυτή η απόφαση ονοματίζει το όπλο και τον κ. Σαββίδη. Είναι ποτέ δυνατόν αυτό να αποτελεί λόγο διακοπής μιας ολόκληρης διοργάνωσης, και να μην αποτελεί λόγο διακοπής ενός αγώνα; Η κυβέρνηση αντέδρασε ακαριαία, δεν άφησε να γίνει ούτε το ματς ΠΑΣ-Απόλλων.

Ακούστηκε ότι κρίνεται ο τίτλος.  Αυτό είναι συναισθηματικός εκβιασμός. Αφού μένουν άλλες 5 αγωνιστικές. Έχουμε έναν ιδιοκτήτη ομάδας που μπήκε μαινόμενος οπλοφορώντας μέσα στο γήπεδο. Είναι τόσο ισχυρό αυτό, που δεν ασχολήθηκε κανείς με τον Μίχελ».

Από την πλευρά της η Έλλη Ρίζου είπε: «Σείστηκε όχι μόνο όλη η Ελλάδα, αλλά όλη η υφήλιος με την εικόνα του Σαββίδη να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με όπλο. Ο κύριος Κομίνης υπήρξε θύμα απειλής του κ. Σαββίδη, που εισήλθε βίαια και συνοδεία οπλοφορών.

Μπήκε μέσα ένας ένοπλος, με 7-8 συνοδούς και ο ένοπλος δεν ενοχλήθηκε από κανέναν. Η κατακύρωση του γκολ στα αποδυτήρια, μας δείχνει ότι ο διαιτητής ήταν σε μια κατάσταση στην οποία δεν έπρεπε να βρεθεί. Ο Μίχελ του είπε ‘τελείωσες’. Σκεφτείτε σε τι κατάσταση βρέθηκε ο διαιτητής.

Ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται, διότι με μια αυταρχική διάθεση θέλει να διαρκεί ο φόβος και η τρομοκρατία όσο τους συμφέρει. Ήθελε να πατήσουμε ένα κουμπί, να συνέλθουμε και να αγωνιστούμε. Ο εισβολέας δεν είχε συλληφθεί. Ποιος έδινε εγγύηση ότι δεν θα έμπαινε ξανά μέσα ο ένοπλος; Η αγωνία του κ. Λυσάνδρου δεν ήταν αν θα γινόταν ο αγώνας, αλλά τι θα γινόταν αν έλεγε ο κ. Κομίνης ότι δεν μετρούσε το γκολ.

Η αστυνομία δεν ήταν πουθενά. Έλαμψε δια της απουσίας της. Αυτό δημιουργούσε κλίμα ανασφάλειας. Δεν υπήρχε στους παίκτες το αίσθημα ψυχραιμίας για να διεκδικήσουν το καλύτερο που μπορούσαν από τον εν λόγω αγώνα.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε αιφνιδιαστεί. Κοιμήθηκε με 5 βαθμούς διαφορά και ξύπνησε με 2 βαθμούς διαφορά. Και παρ’όλα αυτά δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση, πήγε να αγωνιστεί. Όλο αυτό, προσέδωσε στον Σαββίδη ασυδοσία, παντοδυναμία και θρασύτητα».

Καταγγέλλουν μεθόδευση από την ΑΕΚ οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ

Eκ μέρους του ΠΑΟΚ πήρε τον λόγο ο Μάκης Γκαγκάτσης, ο οποίος ανέφερε: «Από την Κυριακή το βράδυ υπάρχει ανθρωποφαγία κατά του Ιβάν Σαββίδη. Επιχειρείται μια προσπάθεια εξόντωσής του ίδιου και του ΠΑΟΚ. Ξαφνικά το μοναδικό πρόβλημα της Ελλάδας και του ποδοσφαίρου είναι ο Σαββίδης. Το τι λένε τα ξένα κανάλια και τα ξένα δίκτυα δεν μας απασχολεί.

Φτάσαμε στο σημείο που δεΟ δικηγόρος του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτηςν έπρεπε να φτάσουμε. Να γίνει μία δίκη με βάση τις εικόνες. Ακούσαμε ότι είναι αλαζόνας. Όταν έδινε χορηγία στη Λίγκα με 6 εκατομμύρια, ήταν αλαζόνας; Όταν έπαιρνε τη ΣΕΚΑΠ για να μην καταλήξει στα χέρια των Τούρκων, ήταν αλαζόνας; Δεν θα γίνει Ιφιγένεια να του χρεωθούν τα πάντα.

Η απόφαση της ECA πάρθηκε με βάση μόνο μια εικόνα. Τα πάντα ήταν απόλυτα ασφαλή για να βγει η ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο. Και ο κ. Βασιλειάδης και όλοι έχουν δει απλώς την εικόνα. Το όπλο εκείνη τη στιγμή δεν το έχει δει κανείς. Άρα δεν μπορούσε ποτέ ο Κομίνης να διακόψει λόγω του όπλου. Το λέει και ο βοηθός Αλεξέας σε συνέντευξή του ότι δεν είδαν ποτέ το όπλο».

Καταλήγοντας δε ο Μάκης Γκαγκάτσης στάθηκε στη «συγγνώμη» του Σαββίδη.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης στην αγόρευσή του ανέφερε: «Δεν θα αναφερθώ στον βιασμό της προσωπικότητας ενός ανθρώπου όπως την περιέγραψε ο κ. Γκαγκάτσης, αλλά ούτε και στα όσα έχει κάνει ο κ. Σαββίδης και το πόσο αγαπητός είναι στη Βόρεια Ελλάδα. Η οργάνωση του αγώνα ήταν εξαιρετική, παρά το γεγονός ότι έγινε μέσα σε 20 ώρες.

Ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν είχε ποτέ θέματα εμπρησμών και ξυλοδαρμών. H oργάνωση αγώνα και η συμπεριφορά των φιλάθλων ήταν εξαιρετική.

Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν διαμαρτύρονται και αυτό φαίνεται στο βίντεο του αγώνα. Όλο αυτό αρχίζει από τις διαμαρτυρίες του κ. Λυμπερόπουλου . Από εκεί αρχίζει όλο αυτό που γίνεται. Δεν συνέβη τίποτα ακόμα και όταν όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν γύρω από τον επόπτη.

Ο κ. Σαββίδης προφανώς κατεβαίνει χωρίς να το συνειδητοποιήσει ότι είχε το όπλο πάνω του. Δεν είναι βίαιη η είσοδος του. Κάνει νόημα στην ομάδα να φύγει, του κάνει νόημα ο αρχηγός «όχι» και επιστρέφει στη φυσούνα.

Προφανώς κάτι ακούει. Ανέφερε ότι τον χειροκρότησαν από τον πάγκο της ΑΕΚ και αλλάζει ξαφνικά κατεύθυνση. Όταν προκληθεί δεν είναι ανθρώπινο να κινηθεί προς τα εκεί; Δεν είναι σωστό αλλά είναι ανθρώπινο. Δεν πέρασε καν από το μυαλό του να το χρησιμοποιήσει. Είναι ακόμα εκνευρισμένος και βγάζει το μπουφάν από την έντασή του. Είναι ανθρώπινο.

Εκεί βγήκε η φωτογραφία με το όπλο, χωρίς να το έχει δει κανείς στο γήπεδο. Εκεί φαίνεται ότι έγινε και το περιστατικό με τον κ. Δημητριάδη το οποίο βέβαια δεν προκύπτει από κάποιο βίντεο. Οι άνθρωποι της ασφάλειας, όπως είπαν όλοι, δεν προξένησαν κανέναν φόβο. Αν είχε δει ο κ. Δημητριάδης το όπλο θα αντιδρούσε έτσι;

Λέω λοιπόν το εξής, ότι ακόμα και τώρα ο κ. Λυσάνδρου λέει ότι ενήργησε με την εντολή του διαιτητή, δεν είχε να κάνει με το όπλο η διακοπή. Μπορεί να ήθελε να πάει μέσα να δει το βίντεο για τη φάση.

Η παρουσία του Σαββίδη δεν κρατάει πάνω από τρία λεπτά. Για δικούς του λόγους φεύγει και φεύγει από το γήπεδο. Στις 10.45 υπάρχουν δημοσιεύματα ότι έχει φύγει από το γήπεδο. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι είδε το όπλο ο διαιτητής ή κάποιος άλλος».

Ακολούθως ο κ. Μαυρομάτης πρόσθεσε: «Υπάρχει συνέντευξη του αστυνομικού διευθυντή ο οποίος λέει ότι κανένας δεν είδε το όπλο.

Άρα καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί της ΑΕΚ, ότι τρομοκρατήθηκαν οι παίκτες. Ο Βράνιες συζητάει χαμογελώντας με τον Πρίγιοβιτς. Ο Κονέ παραδέχεται ότι “περιμέναμε αν θα κατακυρώσει το γκολ ο διαιτητής για να βγούμε”. Το πρόσωπο του κ. Δημητριάδη φαίνεται ότι είναι απόλυτα ήρεμο.

Η ΑΕΚ βρήκε λόγο να μη συνεχιστεί ο αγώνας και επιτρέψτε μου να πω ότι υπάρχει μεθόδευση. Ήμουν στα αποδυτήρια και έβλεπα την άνεση με την οποία κυκλοφορούσαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Το πιο χοντρό λάθος του διαιτητή έιναι οτι δεν βγήκε στη σέντρα να σφυρίξει και αν δεν θέλει η ΑΕΚ ας μην παίξει».

Eν συνεχεία ο κ. Μαυρομμάτης προσκόμισε την άδεια οπλοφορίας του Ιβάν Σαββίδη, όπου αναφέρεται ότι μόνο στα αεροδρόμια απαγορεύεται να έχει όπλο πάνω του.

«Συμφωνούμε ότι δεν είναι ωραία εικόνα, αν ήθελε να απειλήσει κάποιον θα το έκανε έτσι σε κοινή θέα;», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ κι αυτός αναφέρθηκε και στη συγγνώμη που ζήτησε ο Ιβάν Σαββίδης για την εισβολή του στο γήπεδο.

Ακολούθησε ο Λάκης Σημαιοφορίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η δήλωση για φόβο και τρόμο αποδομήθηκε εντελώς. Είναι δεδομένα ότι η διακοπή του αγώνα οφείλεται στη μη κάθοδο της ΑΕΚ, που είναι η υπαίτια», ενώ στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Μπίρδας.

Αφού ολοκλήρωσε ο κ. Μπίρδας ο πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε: «Σε μία από τις διακοπές που κάναμε, καλέσαμε τον κύριο Κομίνη».

Όπως έγινε γνωστό ο κ. Κομίνης απάντησε με δύο email, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς ως τις 28/3 δεν είναι δυνατόν να παραστώ κοντά σας λόγω οικογενειακού προβλήματος. Σε συνέχεια του παραπάνω μηνύματός μου δεν μπορώ να βεβαιώσω ότι θα μπορώ να παραστώ κοντά σας και μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας. Θα μπορώ να απαντήσω στα ερωτήματά σας γραπτώς».

Ακολούθως έγινε η σύνταξη των ερωτημάτων προς τον διαιτητή, ο οποίος μέσα σε δυο ημέρες καλείται να έχει απαντήσει.

Αφού λάβουν γνώση οι ομάδες για το τι θα έχει πει, θα καταθέσουν τα υπομνήματά τους. Επομένως, από την Τετάρτη και έπειτα αναμένεται η απόφαση για την τύχη του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης