Ο Άρης μπορεί να βρέθηκε να χάνει με 2-0 στη Λαμία από την ομώνυμη ομάδα ωστόσο εν τέλει κατάφερε να σώσει τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2), στον μεταξύ τους αγώνα, για την 25η αγωνιστική της Super League.

O Xρήστος Αραβίδης έκανε ονειρικό ντεμπούτο, πετυχαίνοντας στο 24′ και στο 48′ τα δύο τέρματα των γηπεδούχων, οι οποίοι έχασαν πέναλτι στο 16ο λεπτό, όταν ο Βασιλόγιαννης νικήθηκε από τον Κουέστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις οι Θεσσαλονικείς σε διάστημα δύο λεπτών ισοφάρισαν με τα γκολ των Λάρσον (52′) και Ιντέγε (54′) και πήραν ένα σημαντικό βαθμό στη μάχη που δίνουν για να σφραγίσουν την είσοδό τους στα πλέι οφ.

 

Πολύ νευρικά μπήκαν στο ματς οι δυο ομάδες. Σχεδόν από το πουθενά, όμως, στο 16′ η Λαμία κέρδισε πέναλτι. Ο Φραν Βέλεθ γλίστρησε, έπεσε στο έδαφος και ανέτρεψε τον Τάσο Καραμάνο, με τον Βασίλη Φωτιά να δείχνει την εσχάτη των ποινών – υπόδειξη που πήρε και την έγκριση του VAR.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο Χουλιάν Κουέστα, όμως, έπεσε εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνιά, αποκρούοντας την εκτέλεση του Ανδρέα Βασιλόγιαννη. Ο τερματοφύλακας του Άρη πάντως είδε την εστία του να παραβιάζεται τελικά λίγο αργότερα, καθώς στο 24′ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ.

Ο Καραμάνος δοκίμασε σουτ, η μπάλα έφτασε στον Αραβίδη, ο οποίος με εντυπωσιακό αριστερό γυριστό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της πρώην ομάδας του.

Πρώτη ευκαιρία – και μοναδική στο πρώτο ημίχρονο – για τον Άρη ήταν αυτή του 31ου λεπτού, όταν ο Ιντέγε έστρωσε την μπάλα στον Λούκας Σάσα, αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου βρήκε σε ετοιμότητα τον Κώστα Θεοδωρόπουλο.

Ιδανικά ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τη Λαμία. Από κόρνερ του Βασιλόγιαννη στο 48′, ο Καραμάνος πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και από τη μικρή περιοχή ο Αραβίδης – και πάλι με το κεφάλι – έκανε το 2-0!

Καλή στιγμή για τον Άρη σημειώθηκε στο 51′, ωστόσο το γύρισμα του Σάσα ήταν λίγο πιο δυνατό από ό,τι έπρεπε για τον Ιντέγε. Το τελείωμα, όμως, του Ντάνιελ Λάρσον στο επόμενο λεπτό, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ήταν πραγματικά υποδειγματικό, κι έτσι οι Θεσσαλονικείς μείωσαν σε 2-1, καταφέρνοντας μάλιστα να ισοφαρίσουν δύο λεπτά αργότερα

Με τη συμπλήρωση 54 λεπτών, ο συνδυασμός των Μιχάλι Κόρχουτ-Μπρούνο Γκάμα από τα αριστερά, έδωσε την ευκαιρία στον Ιντέγε από κοντά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων.

Στη συνέχεια το παιχνίδι πήρε φρενήρη ρυθμό, με τον Σάσα να πέφτει ηρωικά και με την πλάτη να σταματά το σουτ του Ιμπραχίμα Νιασέ από το σημείο του πέναλτι στο 58′.

Το φάουλ του Μανώλη Σάλιακα βρήκε δίχτυα, αλλά από την εξωτερική πλευρά στο 74′, άστοχο ήταν και το δεξί σουτ του ίδιου τρία λεπτά αργότερα ενώ η προσπάθεια του Νιασέ στο 87′ δεν ανησύχησε τον Κουέστα.

Οι γηπεδούχοι έψαξαν το τρίτο γκολ, αλλά δεν το βρήκαν ποτέ, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μεν το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά να μένουν για ένα ακόμη εκτός έδρας ματς μακριά από το «τρίποντο».

Κίτρινες: Νιάσε, Αραβίδης, Σκόνδρας – Βέλεθ, Δεληζήσης, Ρόουζ

ΛΑΜΙΑ (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Βύντρα, Αντέτζο, Βάντερσον, Δημούτσος, Νιασέ, Καραμάνος (79′ Μπουλούλης), Βασιλόγιαννης (85′ Μπιανκόνι), Ρόμανιτς (64′ Σάλιακας), Αραβίδης.

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα (90’+1′ Μαρτίνες), Φετφατζίδης (79′ Μαντσίνι), Λάρσον (88′ Ντουρμισάι), Ιντέγε.

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης