Οι αναμνήσεις από το θριαμβευτικό για την Ελλάδα, Euro 2004 ξύπνησαν την Τετάρτη στο ΓΣΠ της Λευκωσίας, καθώς οι περισσότεροι από τους πρωταγωνιστές του έπους της Πορτογαλίας βρέθηκαν εκεί για ένα παιχνίδι, τα έσοδά του οποίου θα καταλήξουν στους «Εθελοντές Γιατρούς».

Η Εθνική μας ομάδα, που ανέβηκε στην πιο ψηλή κορυφή του… ποδοσφαιρικού Έβερεστ πριν από 11 χρόνια με τον μεγάλο, Ότο Ρεχάγκελ να βρίσκεται στον πάγκο της, αντιμετώπισε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημασ της Κύπρου του 2004, με τη «γαλανόλευκη» με το χορταστικό 6-1, στο ματς που έγινε μετά από πρωτοβουλία του τότε αρχηγού της και νυν Ευρωβουλευτή, Θοδωρή Ζαγοράκη και της Κύπριας Ευρωβουλευτού, Ελένης Θεοχάρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Εθνική Ελλάδος του 2004 είχε στις τάξεις της τους: Νικοπολίδη, Mπασινά, Γκούμα, Δέλλα, Νταμπίζα, Σεϊταρίδη, Καραγκούνη, Καψή, Νικολαΐδη, Γιαννακόπουλο, Φύσσα, Χαλκιά, Βενετίδη, Χαριστέα, Ζαγοράκη, Λάκη, Κατεργιαννάκη, Καφέ, Γεωργιάδη και Βρύζα. Στην άκρη του πάγκου ήταν, όπως τότε, ο Ότο Ρεχάγκελ και ο Γιάννης Τοπαλίδης.

Από την πλευρά της η σύνθεση της Κύπρου αποτελείτο από τους: Μορφή, Παναγιώτου, Λάμπρου, Ελευθερίου, Καϊάφα, Σατσιά, Θεοδότου, Μάριος Ηλία, Μιχάλη Κωνσταντίνου, Οκκά, Γιασεμάκη, Μάριο Νεοφύτου, Οκκαρίδη, Χρύση Μιχαήλ, Δασκαλάκη, Νικόλα Γεωργίου, Μάριο Χριστοδούλου, Εγκωμίτη, Λουκά Λουκά, Κονναφή, Αριστοκλέους και Σταύρο Γεωργίου.

Τα γκολ της Εθνικής Ελλάδας πέτυχαν οι Χαριστέας (6’), Καραγκούνης (38’), Γιαννακόπουλος (40’, 55’), Λάκης (57’) και Καφές (61’), ενώ για τους Κύπριους σκόραρε ο Μιχάλης Κωνσταντίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Κύπρος: Παναγιώτου, Θεοδότου, Λουκά, Οκκαρίδης, Γεωργίου, Σατσιάς, Καϊάφας, Εγκωμίτης, Οκκάς, Κωνσταντίνου, Χριστοδούλου.

Ελλάδα: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Καψής, Δέλλας, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος, Χαριστέας, Καραγκούνης, Βρύζας.




Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης