Πανηγυρική πρόκριση στην Elite Round του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πήρε η Εθνική Νέων, η οποία νίκησε με 5-3 τη Ρουμανία, στη δεύτερη αγωνιστική του 13ου προκριματικού ομίλου.
Η ελληνική ομάδα διπλασίασε τις νίκες της επί ισάριθμων συναντήσεων και με 6 βαθμούς εξασφάλισε μια από τις προνομιούχες δύο θέσεις, ενώ με ισοπαλία απέναντι στη Βουλγαρία θα προκριθεί ως πρώτη.

Οι παίκτες του Γιάννη Γκούμα προηγήθηκαν στο 20΄ με τον Ιωαννίδη, στο επόμενο λεπτό οι Ρουμάνοι ισοφάρισαν με τον Σέφερ, αλλά στο 34΄ η Εθνική έκανε το 2-1 με πέναλτι του Τσαούση, που κέρδισε ο Εμμανουηλίδης.
Στο 46΄ ο Ιωαννίδης ανέβασε το δείκτη του σκορ (3-1) και στο 74΄ ο Μπότος πέτυχε το τέταρτο γκολ. Οι Ρουμάνοι μείωσαν στο 78΄ με τον Πετρίγια, ενώ στο 84΄ ο Εμμανουηλίδης και ο Σέφερ στις καθυστερήσεις διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.


ΕΛΛΑΔΑ:
Νικοπολίδης, Λύρατζης (87΄ Βιταλιώτης), Μιχαηλίδης, Διαμαντής, Τσούσης (68΄ Λιάβας), Μελιόπουλος, Νεοφυτίδης, Εμμανουηλίδης, Μπότος (87΄ Κουτσουπιάς), Δούμτσης (60΄ Γαϊτανίδης), Ιωαννίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Κριστέα (90+5΄ Ι. Ρους), Α. Ρους, Σ. Σέρμπαν (51΄ Ίσπας), Λέκα, Τσίριακ (51΄ Τόμα), Στόικα (67΄ Νίτου), Σέφερ, Μιχάλια, Μ. Σέρμπαν, Μπάικου (52΄ Πετρίγια), Μανολάσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης