Πευκόφυτες πλαγιές, μικροί κολπίσκοι, νεοκλασική γοητεία και όλα αυτά με εύκολη πρόσβαση από την Αθήνα. Καλωσήρθατε στον Πόρο με την μικροσκοπική Χώρα, που αποτελεί λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιού και διατηρεί ατόφια την γοητευτική της παλαιότητα. Απέριττα νεοκλασικά κτίρια, τα γραφικά στενά δρομάκια που οδηγούν στα ενδότερα του οικισμού και, ένα τοπίο που θυμίζει λιμνοθάλασσα είναι από τα στοιχεία που θα σας κάνουν να αναπολείτε και να επιστρέφετε σ’ αυτό το αγαπημένο νησί.

Κάντε τις βόλτες σας στην «Παλιά Χώρα» όπως τις αποκαλούν οι ντόπιοι με την μικρή πλατεΐτσα δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και το παλιό υδραγωγείο. Επισκεφτείτε οπωσδήποτε το Ρολόι, χτισμένο στην υψηλότερη κορυφή του λόφου, με πανοραμική θέα σε όλο το κανάλι που χωρίζει το νησί από την απέναντι ακτή της Πελοποννήσου αποτελεί σύμβολο της θαλασσινής πολιτείας από το 1927. Και φυσικά το ταξίδι μας στον Πόρο συνδυάζεται παραδοσιακά με εκδρομές στις ακτές της Πελοποννήσου που αντικρύζουν το νησί όπου η επίσκεψη στο περίφημο Λεμονοδάσος και τον Αρχαιολογικό Χώρο Τροιζήνας είναι must.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tί να δείτε

Το Αρχαιολογικό Μουσείο. Ένα μικρό μουσείο που στεγάζεται στο σπίτι του Αλέξανδρου Κορύζη που διετέλεσε για λίγο πρωθυπουργός, και διαθέτει αρχαία ναυάγια και ευρήματα από την ευρύτερη περιοχή της Τροιζηνίας.

Τον Ρώσικο Ναύσταθμο. Ένα μνημείο κοντά στο Μεγάλο Νεώριο που χρονολογείται από το 1834 του οποίου η χρήση ήταν για ανεφοδιασμό του ρωσικού στόλου στο Αιγαίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Ναό Ποσειδώνα. Ενας δωρικός ναός του 520-510 π.Χ από τον οποίο ελάχιστα ερείπια σώζονται.
Το λεμονοδάσος. Στην απέναντι πλευρά της Πελοποννήσου, ανατολικά του Γαλατά, υπάρχει ένας λόφος γεμάτος με λεμονιές και πορτοκαλιές. 

Τον Αρχαιολογικό Χώρο Τροιζήνας. Μόλις 9 χλμ. βορειοδυτικά του Γαλατά προκαλεί το αρχαιολογικό ενδιαφέρον του επισκέπτη καθώς η περιοχή είναι η γενέτειρα του Θησέα.

Το Διαβολογέφυρο. Μόλις 2 χλμ. από την Τροιζήνα στην κοίτη ενός καταπράσινου ρέματος είναι σκαμμένο ένα εντυπωσιακό φυσικό γεφύρι.

Πού να κάνετε μπάνιο

-Στο Ασκέλι, λίγα χιλιόμετρα έξω από το λιμάνι, που είναι το πιο τουριστικό θέρετρο. Η μεγάλη αμμουδερή παραλία με τα θαλάσσια παιχνίδια προσελκύει κόσμο, κατά κανόνα οικογένειες και ξένους, που μένουν στα πολλά ενοικιαζόμενα του οικισμού. Εκεί θα βρείτε και αρκετές ταβέρνες.

-Ακριβώς κάτω από το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, σε μια τοποθεσία κατάφυτη με πεύκα και πλατάνια βρίσκεται ένας όμορφος κολπίσκος.

-Το Νεώριο, από την άλλη πλευρά του νησιού, σε μικρή απόσταση από τη Χώρα, έχει οργανωμένη παραλία με τα θαλάσσια σπορ. Δίπλα του είναι το Λιμανάκι της Αγάπης, ένας από τους πιο όμορφους αμμουδερούς κολπίσκους του Πόρου.

– Στην Παραλία του Ρωσικού Ναυστάθμου θα βρείτε και το μικροσκοπικό νησάκι του Δασκαλειού. Ιδιαίτερο σκηνικό με ένα μειονέκτημα: ο βυθός της είναι ελαφρώς λασπώδης, καθώς βρίσκεται στην πιο κλειστή πλευρά της «λιμνοθάλασσας».

– Η Βαγιωνιά είναι μια οργανωμένη ήσυχη παραλία με άμμο και βότσαλο στα βόρεια του νησιού, προσφέρεται για ήρεμες διακοπές και κάθε είδους ψάρεμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης