Ένα νησί γεμάτο μυρωδιές που σου φέρνουν μνήμες παιδικές, μνήμες ανεμελιάς. Η Σκύρος με τα πλακόστρωτα, με τις ασπρισμένες αυλές της και τους μύθους της χαρίζει απλόχερα την ομορφιά της στους ταξιδιώτες της. Η γεύση του φαγητού στο νησί είναι διαφορετική κι αυτό γιατί οι πρώτες ύλες είναι σχεδόν όλες αποκλειστικά από τον τόπο και φέρνουν στον ουρανίσκο αναμνήσεις από άλλη εποχή. Τα γλυκά όπως οι λουκουμάδες που φτιάχνουν οι γυναίκες του νησιού τηγανίζονται και σερβίρονται ζεστοί με μέλι και κανέλα.

Η αιγαιοπελαγίτισσα είναι το μεγαλύτερο και νοτιότερο νησί του συμπλέγματος των Σποράδων, η μοναχική της θέση μέσα στο πέλαγος την κάνει να μοιάζει με πετρωμένο καράβι που ταξίδεψε στο χρόνο και έριξε άγκυρα στα γαλάζια νερά. Μια ανάσα μακριά από την Εύβοια κάνει την πρόσβαση εύκολη στο νησί, οι ταξιδιώτες έχουν την επιλογή να ταξιδέψουν με καράβι αλλά και αεροπορικώς αφού το νησί διαθέτει αεροδρόμιο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περπατώντας στη χώρα (όπως τη λένε οι ντόπιοι) οι μυρωδιές από το γιασεμί και το βασιλικό συνεπαίρνουν τον ταξιδιώτη, οι «ασπρισμένες» αυλές των σπιτιών μοιάζουν με καμβάδες που περιμένουν το χέρι ενός ζωγράφου να τους δώσει χρώματα. Λίγα βήματα πιο πέρα, η πλατεία Μπρουκ έτοιμη να υποδεχτεί τους «καλεσμένους» και να τους χαρίσει μια βόλτα στον χώρο χρόνο μέσω του Αρχαιολογικού Μουσείου της. Η πόλη της Σκύρου συμβιώνει αρμονικά με την παράδοση δίνοντας χώρο για κάθε τι νέο έχοντας όλη τη γνώση της ιστορίας και των εθίμων της.

Διαβάστε περισσότερα στο: https://www.ellines.com/destination/46296-to-paradosiako-nisi-pou-taxideuei-sto-chrono/

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης