Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Νέο πρόγραμμα 170 εκατ. ευρώ για αγροτικά φωτοβολταϊκά

Βοήθεια στους Έλληνες αγρότες- μέσω χαμηλότοκων δανείων- προσφέρει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τις ελληνικές τράπεζες, για να ενθαρρυνθούν περαιτέρω οι επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό στη γεωργία και τις αγροτικές επιχειρήσεις.


Το αρχικό ποσόν που θα διατεθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ανέρχεται στα 170 εκατομμύρια ευρώ – με προοπτική να ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Οι λεπτομέρειες οριστικοποιήθηκαν στη συνάντηση των Υφυπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας επενδύσεων.

«Μιλάμε για δάνεια με ευνοϊκούς ορούς που θα μπορέσουν να βοηθήσουν τον Έλληνα αγρότη και το νέο αγρότη να επενδύσει στην παραγωγή του» επεσήμανε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Τα δάνεια θα είναι χαμηλότοκα με τη διάρκειά τους να ανέρχεται μέχρι τα 15 έτη και την περίοδο χάριτος έως και πέντε χρόνια. Το κόστος για τη ενέργεια λένε οι αγρότες θα μειωθεί σημαντικά με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών.

Από την αρχή του 2019, ο Όμιλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων έχει διαθέσει περίπου 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε νέα χρηματοδότηση για ιδιωτικές επενδύσεις σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Μαρία Σταθοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο