Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Επιμνημόσυνη δέηση στην Βίγλα Καλπακίου

Επιμνημόσυνη δέηση για τους στρατιώτες  του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων που έπεσαν τον Νοέμβριο του 1940 στην μάχη της Γκραμπάλας - θέση «Βίγλα» Καλπακίου τελέσθηκε χθες Κυριακή 10/11 από τον Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα,  παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών εκπροσώπων.
Εκ μέρους του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου παρευρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνι οι Πρόεδροι της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Γιώργος Σωτηρακόπουλος και Αναπτυξιακής Δημήτρης Ράπτης.




1 σχόλιο:


  1. Και μεις αγνοούμε παντελώς , ότι στο Αλβανικό Μέτωπο 1940-41 : ήρωας της μάχης της Πίνδου στις 3 Νοεμ. 1940 ήταν ο Ταγματάρχης Ιωάννης Καραβίας από την Παναγούλα Ξηρομέρου και στη μάχη της Μπολένας 25 Ιαν. 1941 ήταν ο λοχαγός Επαμεινώνδας Χόρτης (Ζαβέρδα- Πάλαιρος) ο οποίος και σκοτώθηκε στη μάχη αυτή και τον Λόχο του ανέλαβε προσωρινά ο ανθυπολοχαγός Οδυσσέας Αλεπουδέλης ( ο μετέπειτα Νομπελίστας , Οδυσσέας Ελύτης ) , που έγραψε για τον λοχαγό Επαμ. Χόρτη το ποίημα " Άσμα ηρωικό και πένθιμο για τον χαμένο ανθυπολοχαγό της Αλβανίας".
    Ν.Θ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο