Νίκος
Καραγιάννης

Μέσω ΕΤΕπ θα επιδιωχθεί να ολοκληρωθεί ο περιφερειακός Τρίπολης, όπως ανακοίνωσε μετά τη χθεσινή συνάντηση του με τον Δήμαρχο Τρίπολης Κώστας Τζιούμης ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής. Σημείωσε μάλιστα ότι το έργο χωρίζεται σε τρία υποτμήματα υπολείπονται να ολοκληρωθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και δήλωσε την πίστη του ότι σύντομα το έργο θα έχει μελετητική ωριμότητα. Η ολοκλήρωση του Περιφερειακού συνολικού μήκους 3,3χλμ.

“Το βασικό ζήτημα όμως δεν είναι η μελέτη, είναι να βρεθεί χρηματοδότηση. Εμείς είμαστε έτοιμοι και έχουμε έρθει ήδη σε επαφή με την ΕΤΕπ και αυτό νομίζω είναι κάτι καινούργιο για να χρηματοδοτηθεί το έργο” τόνισε ο κ.Καραμανλής ο οποίος υπογράμμισε πως πρέπει να ολοκληρωθούν οι μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας.

Το έργο πέρα από τη βασική του χρησιμότητα στην ελάφρυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Τρίπολης έχει και μια αντιπλημμυρική πτυχη καθώς η πόλη έχει σημαντικά πλημμυρικά προβλήματα.

Επίσης εξήγγειλε την υλοποίηση δύο ακόμα μικρότερων αντιπλημμυρικών έργων, το ένα κόστους 2,5εκατ.ευρώ στο νότιο τμήμα της πόλης το οποίο θα επιχειρηθεί να ενταχθεί στο ΠΔΕ και το δεύτερο κόστους 4,5εκατ.ευρώ.

Στη συνάντηση ήταν παρόντας και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV