Νίκος
Καραγιάννης

Με πρόταση από τον τεχνικό σύμβουλο έχει προχωρήσει το θέμα της Ζεύξης Λευκάδας-Αιτωλοαρκαρνανίας. Όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου ο βουλευτής Λευκάδας με τη Νέα Δημοκρατίας, κ.Θανάσης Καββαδάς, πρόκειται για αναγνωριστική μελέτη η οποία συνοδεύεται από έκθεση και ένα προκαταρκτικό προσδιορισμό περιβαλλοντικών απαιτήσεων. Σημειώνεται δε πως θα ακολουθήσει η αξιολόγηση όλων των ανωτέρω και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις για την προώθηση του έργου.  Ως πιο πιθανό σενάριο είναι εκείνο του ΣΔΙΤ που μπορεί να αποτρέψει και την επιβολή διοδίων, κάτι που δεν επιθυμούν οι κάτοικοι του νησιού.

Η υποθαλάσσια σύνδεση δείχνει να είναι ένα ρεαλιστικό σχέδιο για να υλοποιηθεί. Σύμμαχος σε αυτό, είναι ο ρηχός βυθός της περιοχής, γεγονός που υπολογίζεται πως η σήραγγα μαζί με τις προσβάσεις της δεν θα είναι μεγαλύτερη από 600-700 μέτρα.

Υπενθυμίζεται πως υποθαλάσσια σήραγγα έχει προκρίνει ως καταλληλότερη λύση για την ζεύξη της Λευκάδας με την Αιτωλοακαρνανία η Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων/Τμήμα Συντονισμού και Παρακολούθησης Αρχαιολογικών Ερευνών και Εργασιών στο πλαίσιο Μεγάλων Δημοσίων Έργων, της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού. Προεκλογικά, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε δεσμευτεί ότι η υποθαλάσσια Λευκάδας-Αιτωλοακαρνανίας είναι ένα από τα έργα προς υλοποίηση.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΚΤΙΟ-ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΡΕΜΝΟΥΣ

Ο κ.Καββαδάς συναντήθηκε με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και ενημερώθηκε για δύο βασικά έργα της περιοχής, το πολύκροτο οδικό έργο Άκτιο-Αμβρακία και την πρόσβαση για την παραλία των Εγκρεμνών.

Σε ό,τι αφορά τους Εγκρεμνούς, ο Υπουργός τόνισε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί αμέσως μόλις οι συνθήκες της πανδημίας επιτρέψουν τις μετακινήσεις, καθώς αναμένεται το εξειδικευμένο εξωτερικό συνεργείο εναεριτών από την Σλοβενία που θα τοποθετήσει τα ήδη συναρμολογημένα τμήματα της σκάλας η οποία κατεβαίνει στην ακτή.

Πρόκειται για ένα έργο ειδικών απαιτήσεων, όπου τα τμήματα της σκάλας, τα οποία όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής, είναι έτοιμα, θα τοποθετηθούν επιτόπου από το ανωτέρω συνεργείο. Από τη στιγμή επανεκκίνησης των εργασιών η ολοκλήρωση του έργου θα χρειαστεί 30-45 μέρες.

Σε ό,τι αφορά την πολύπαθη Αμβρακία Οδό, ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι το Υπουργείο αναμένει το σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες ενέργειες από την πλευρά της Κυβέρνησης.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV