«Σκάνδαλο στο Παλάτι: Ο Χάρι, η Μέγκαν και η επάνασταση ενάντια στο βασιλικό πρωτόκολλο»
Ο Πέτρος πάει παντού

«Σκάνδαλο στο Παλάτι: Ο Χάρι, η Μέγκαν και η επάνασταση ενάντια στο βασιλικό πρωτόκολλο»

«Σκάνδαλο στο Παλάτι: Ο Χάρι, η Μέγκαν και η επάνασταση ενάντια στο βασιλικό πρωτόκολλο»

Ο Πέτρος Κωστόπουλος εξηγεί γιατί ο μικρότερος γιος της Νταϊάνα απέδειξε ότι έχει «πολλά μπαλάκια»

Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί αυτό που συνέβη με τον Χάρι και τη Μέγκαν. Άργησε κιόλας θα έλεγα.

Κάποιος, κάποτε θα αποφάσιζε ότι η ζωή του Παλατιού -με τα γραφικά του πρωτόκολλα και τους περιορισμούς που βάζει στην κανονική ζωή των γαλαζοαίματων- είναι και ανυπόφορη και βαρετή, παρά τις σουίτες, τα παλάτια, τα εξασφαλισμένα οικονομικά και όλα τα άλλα προνόμια.

Ήδη η μάνα των παιδιών, η Νταϊάνα, είχε σπάσει τα πρωτόκολλα, κινούμενη με άνεση και “αναίδεια” ανάμεσα σε κανονικούς ανθρώπους, κανονικά εστιατόρια, έκανε παρέα με γνωστούς, μοντέρνους σχεδιαστές, φωτογράφους και αφού είδε και απόειδε με το… γούστο του Καρόλου -που προτιμούσε την Καμίλα (ο μοναδικός άνδρας στον κόσμο θα ήταν αλλά περί ορέξεως και γούστου ουδέν σχόλιο)- έριξε και αυτή όσα βασιλικά «κέρατα» μπορούσε μπας και ισορροπήσει. Δε φαντάζομαι ότι είχε και μεγάλη όρεξη για τον Κάρολο. Προτιμότερος ήταν ο ταγματάρχης του Iππικού, κάποιοι άλλοι και στο τέλος ο playboy Αλ Φαγιέντ.

Όλοι πιστεύουν ότι όλοι θέλουν να γίνουν βασιλιάδες. Σωστό μάλλον, αρκεί να μην έχεις ζήσει χρόνια σε βασιλική οικογένεια και να έχεις καταλάβει στο πετσί σου πόσο ακριβά πουλάς την ψυχή σου στον διάολο.

Είναι αρκετά διαφωτιστική σε αυτό η πολύ καλή σειρά The Crown.

Όλοι ξέρουμε ότι ο αδελφός του πατέρα της Ελισάβετ, ο βασιλιάς για 11 μήνες Εδουάρδος Η΄, παραιτήθηκε από τον θρόνο γιατί το Παλάτι αλλά και η κυβέρνηση δεν δέχονταν να παντρευτεί μια “θνητή” Αμερικάνα, που είχε χωρίσει δυο φορές στο παρελθόν, πράγμα απαγορευτικό για τα βασιλικά ήθη και έθιμα.

Αυτός ήθελε πιο πολύ όμως την Bessie Wallis Warfield Simpson από ό,τι τον θρόνο. Και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια αγνοώντας την κατακραυγή που ξέσπασε εις βάρος του.

Όμως στη σειρά που προανέφερα, βλέπουμε τόσο τον νέο Βασιλιά, Γεώργιο ΣΤ’, και ακόμη περισσότερο τη γυναίκα του, να μισούν τον Εδουάρδο για την παραίτησή του που τους οδήγησε στον θρόνο!

Μανιάτικο του το κράταγαν μέχρι το τέλος. Γιατί; Απλό! Τους κατέστρεψε την κανονική ζωή που ήθελαν να ζήσουν και αναγκάστηκαν να γίνουν βασιλιάδες!

Ούτε ο Γεώργιος ΣΤ’ ήθελε, που είχε μεγαλώσει γνωρίζοντας ότι ο αδελφός του θα γίνει βασιλιάς, οπότε ζούσε μια αλλιώτικη και πιο κανονική ζωή, έξω από τα φώτα της δημοσιότητας όσο και η μάνα της Ελισάβετ, η Βασιλομήτωρ Ελισάβετ.

Σε μια σκηνή της σειράς, που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, ως επί το πλείστον, φαίνεται να επιτίθεται με δριμύτητα στον Εδουάρδο που οδήγησε τον άνδρα της στον θρόνο, τους κατέστρεψε τη ζωή και σύμφωνα με την ίδια, οδήγησε υπό το βάρος της βασιλείας και του στρες τον Γεώργιο ΣΤ’ στον καρκίνο και στον θάνατο!

Και το Παλάτι τον τιμωρούσε για την παραίτηση σε όλη του τη ζωή. Και δεν άφησαν ποτέ τη Σίμπσον να παρευρεθεί σε επίσημη τελετή του Μπάκινγχαμ, λες και ήταν “ελευθερίων ηθών”, και όποτε μπορούσαν του πετσόκοβαν και τα λεφτά στο μίνιμουμ.

Εντάξει δεν πείνασε κιόλας, αλλά λέμε…

Κάπου εδώ φαίνεται ο Χάρι να συναντήθηκε με το DNA των προπάππων του. Έτσι κι αλλιώς βασιλιάς δεν θα γινόταν και να το ΄θελε. Το ήξερε από μικρός. Έτσι τους μεγάλωσαν. Όλοι εκτός της Νταϊάνα, που τα΄χε τα παιδιά της ίσα όπως όλες οι οικογένειες. Σαν κανονικά παιδιά. Γι’ αυτό και διαρκώς και οι δύο -ειδικά ο Χάρι- μιλάνε για αυτήν.

Κατατάχτηκε στις Ειδικές Δυνάμεις, έφτασε για 20 εβδομάδες μέχρι το Αφγανιστάν, παρτάριζε μέχρι τελικής πτώσης με θνητούς, πράγμα που αποτυπώθηκε και σε γυμνές φωτογραφίες στο εξώφυλλο της σκανδαλοθηρικής The Sun. Και όχι όπου να ‘ναι. Στο Λας Βέγκας.

Έδειχνε να έχει γραμμένο το πρωτόκολλο και ζούσε όπως κάθε νεαρός, πλούσιος συνομήλικός του.

«Όταν ο Χάρι συνάντησε τη Μέγκαν»

Στο τέλος έφερε και νύφη στο Παλάτι, όχι μόνο ξένη, όχι μόνο ηθοποιό, όχι μόνο μεγαλύτερή του, όχι μόνο χωρισμένη αλλά και… έγχρωμη! Θα έτριξαν τα κόκαλα των παππούδων του μέσα στους τάφους.

Από ό,τι λέει ο αγγλικός Τύπος, ποτέ δεν την γούσταραν στο Παλάτι. Όσο ξίνιζαν αυτοί, τόσο το ζευγάρι έμπαινε σε τροχιά απομάκρυνσης. Πόσω μάλλον όταν το μεγαλύτερο κομμάτι του βρετανικού Τύπου αντιπάθησε με τη μία τη Μέγκαν. Ήταν αλλεπάλληλα τα δημοσιεύματα και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση εναντίον του ζευγαριού.

Οι μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας όπως η Daily Mail, η The Telegraph κ.λπ. τους ξέσκιζαν σε κάθε ευκαιρία. Παρουσιάζοντας ταυτόχρονα την Μέγκαν Μαρκλ σαν τέρας που έκανε ό,τι ήθελε, χειριστικά, τον Χάρι.

Σε ανύποπτο χρόνο, το καλοκαίρι που πέρασε, ο Χάρι έδειξε ότι η αυτή δημοσιότητα τους σκοτώνει. Και ειδικά τα ψεύτικα και κατασκευασμένα δημοσιεύματα και το ανελέητο κυνηγητό των παπαράτσι.

“Για μένα και τη γυναίκα μου υπάρχουν πολλά πράγματα που πονάνε. Ειδικά όταν η πλειοψηφία αυτών είναι ψέματα. Δεν θα γίνω θύμα εκφοβισμού σε τέτοιου είδους παιχνίδια που σκότωσαν τη μητέρα μου”.

Και μόνο από αυτό φαινόταν από τότε το “φρικάρισμά” τους με το Παλάτι (που στην ουσία εξοστράκισε τη μάνα του) και με την ανυπόφορη δημοσιότητα, με αλήθειες, άλλα τόσα ψέματα (ως είθισται και στα καθ’ ημάς, με πολύ λιγότερο διάσημους ανθρώπους) και το ανελέητο κυνηγητό των παπαράτσι που ούτε για κατούρημα δεν μπορούσαν να πάνε.

Άσε που συνέχεια σύγκριναν τα δύο ζευγάρια λες και ήταν άλογα στον ιππόδρομο! Ποια φόραγε τι, ποια κοίταζε πιο γλυκά τον σύζυγο, ποια ήταν πιο όμορφη έγκυος, ποια έντυσε πιο καλά το μωρό, ποια έχασε πιο γρήγορα κιλά μετά την εγκυμοσύνη. Έφτασαν να θεωρούν ασέβεια στον θρόνο το ότι η απαράδεκτη Μέγκαν βάφει τα νύχια των χεριών και των ποδιών σκούρα!

Η Μέγκαν δεν είναι μια άνεργη, πλούσια, φιλάνθρωπος της λονδρέζικης υψηλής κοινωνίας, όπως συνήθως οι σύζυγοι πριγκίπων και βασιλιάδων. Σπούδασε κανονικά σε πανεπιστήμιο, κυνηγούσε μικρούς ρόλους σε ταινίες, έκανε ένα lifestyle site που απευθυνόταν σε γυναίκες με επιρροή, ήταν έντονα πολιτικοποιημένη σε θέματα ανισοτήτων (φυλετικών, σεξουαλικών επιλογών κ.λπ.), δούλευε σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και ταυτόχρονα τη θεωρούσαν γυναίκα με άψογο στυλ και λάνσαρε μια γραμμή ρούχων το 2016.

Και το χειρότερο; Ήταν παντρεμένη τρία χρόνια με έναν ηθοποιό. Εντάξει, ό,τι έπρεπε για νύφη του εγγονού της Ελισάβετ. Και το καλύτερο θύμα για πουριτανούς σκανδαλοθήρες.

Ο Χάρι τελικά είχε πιο πολλά “μπαλάκια” από ό,τι του φαινόταν. Αυτή ήξερε πού πήγαινε. Ο Χάρι δεν άντεξε, πήρε το κορίτσι και έφυγε.

Κάνει λίγο παραμύθι Δαλιανίδη, αλλά τελικά, ενάντια σε όλες τις προβλέψεις, υπάρχουν και πρίγκιπες που έχουν ψυχή σαν όλους τους ανθρώπους. Και οφείλει πολλά στη μάνα του που τον μεγάλωσε όσο κανονικά και υγιώς μπορούσε.

Κατά τα άλλα, έζησαν αυτοί καλά και εμείς -αμφιβάλλω!- καλύτερα. Μέχρι τουλάχιστον το επόμενο επεισόδιο του σίριαλ. Γιατί αν νομίζουν ότι γλίτωσαν, απατώνται!

Από χτες, για άλλους είναι ρομαντικοί ήρωες και για άλλους προδότες.

Ήδη το θάψιμο που πέφτει σχεδόν σε όλον τον Τύπο της Μεγάλης Βρετανίας είναι χωρίς προηγούμενο. Το χειρότερο ήρθε χτες στην λαϊκίστικη Daily Μail από τον γνωστό Βρετανό παρουσιαστή Piers Morgan, οι οποίος ξεκινάει το άρθρο του με την έκφραση «Ποιοι στο διάολο νομίζουν ότι είναι;» και ακολουθεί ένα κείμενο καταρράκτης εναντίον και των δύο.
Θεωρεί και αυτός όπως και άλλοι πολλοί ότι η πράξη τους δυναμιτίζει τον θεσμό της βασιλείας και ως εκ τούτου δεν έχουν δικαίωμα να ακολουθήσουν τη ζωή τους όπως οι ίδιοι θέλουν.

Καλά ξεμπερδέματα! Το νέο σίριαλ με κυριλέ κοστούμια (Suits) μόλις τώρα άρχισε!